torstai 22. marraskuuta 2007

Viikonlopun pelisessio

Kokoonnuttiin ottamaan tuntumaa Tigris & Euphratekseen nelinpelinä. Paikalla Tare, Opa, Mari ja allekirjoittanut.

Ensimmäisen pelin alku tietysti otti aikansa sääntöjä lueskellessa ja erilaisia pinoja nappuiloista kasaillessa (siinä kohtaa missä olis pitäny kuunnella niitä sääntöjä.) Peli pääsi suht nopeasti ja kivasti vauhtiin, eikä mitään katastrofaalisia sääntöongelmia ilmennyt, mitä nyt kertailtiin kaikenlaista moneen kertaan. Tare alotti vahvasti sinisellä ryhmällä, ja muut tasaisemmin joka puolella. Olli oli koko ajan aika aggressiivinen ja keräilikin laatikoita selvästi enemmän kuin muut erilaisilla konflikteilla. Monumenttejakin pystytettiin, mutta niistä ei aivan hirveästi pisteitä lopulta kerätty, koska ne jäivät vähän omilleen ei kenenkään maalle.

Tämän pelin perusteella ei osannut sanoa juuri mitään erilaisten taktiikoiden eduista tai haitoista. Oikeastaan vain sen huomasin omalta kohdalta, että jos ajautuu siihen tilanteeseen, että omat johtajat lentelevät laudalta koko ajan, oikeastaan ainoa keino päästä kehiin mukaan on koittaa rakentaa uutta imperiumia johonkin vähemmän hyödylliseen kuningaskuntaan, ja etsiä stäbinpaikkoja, jos sellaisi ilmaantuu.

Olli oli loppujen lopuksi melko ylivoimainen sekä heikoimman osionsa pisteissä, että etenkin kaikkien laatikoiden yhteissummassa (millä tietenkään ei ole mitään todellista merkitystä). Muuten pisteet jakautuivat aika tasaisesti, ja kaikki onnistuivat ainakin jossain määrin hyvin keräilemään kaikkia värejä. Olikohan voittopistemäärä nyt sitten 6?

Ensimmäinen peli oli kohtuullisen pitkä, ehkä 3 tuntia, mutta ei silti mikään megamättö. Uskoisin, että kun peliä oppii hiukan enemmän, peli tuosta nopeutuu.


Pelin lomassa otettiin myös erä San Juania, jossa taisin tehdä ainakin omat ennätyspisteeni 56, ja otin kohtuu selvän voiton. Lähdin library+kuarritaktiikalla liikkeelle, ja keräsin ison kasan violetteja rakennuksia ja bonuksia.

Illan lopuksi otettiin vielä China Moon pöydälle. Aluksi näytti, että peli on ihan lasten peli ja ihmeteltiin miksi laatikossa luki +12v. No eipä peli lopultakaan mikään valtavan monimutkainen ollut, mutta ei sitä varmaan kovin järkevästi kovin nuoret pelaa, koska kyllähän siinä järkeilläkin voi. Toisaalta pelissä on melko vaikeaa kehitellä strategiaa seuraaville omille vuoroille, ja samalla omalla vuorolla optimointi on suhteellisen helppoa. Peli on ihan kiva kevyt peli, mutta ainakin ekalla kerralla kevyeksi välipeliksi oli liian pitkä. En tiedä miten eri pelaajamäärä vaikuttaa. Ei mikään järisyttävä kokemus. Parasta oli kumminki kumisammakot. Ehkä maailman parhaita nappuloita. Parhaita. Ja T&E:n puukuutiot on erikoisen kokoisia. Eikö?

Ei kommentteja: