keskiviikko 19. joulukuuta 2007

Hajatuksia Magna Cartasta

Tykkäsin kans Magna Cartasta suht paljon. Ehkä jopa enemmän kuin tavallisesta Cayluksesta, ainakin näin ekan pelin perusteella. Jotenkin tavallisessa Caulyksessa on jumahdettu rutiineihin. Ehkä siinäkin olisi syytä sitten ainakin yrittää jotain uutta.

Pieni randomius, ainakin hiukan nopeammat vuorot, ja arviolta vähän lyhyempi peli ovat mielestäni kaikki plussaa. Vältetään Analysis Paralysis useammin. Tavallisessa Cayluksessa on vähän niin, että tulee joka vuorolla mietittyä kaikkea mahdollista.

Magna Cartassakin tietysti viimeiset vuorot kestävät kauemmin, mutta nopeita vuoroja tulee paljon enemmän kuin lautaversiossa. Mekaniikkahan on suurimmaksi osaksi sama, mutta vaihtoehtoja vain jonkun verran vähemmän. (Vai onko?) Erilaisia uusia toimintoja on kuitenkin melko paljon.

Ainut mikä häiritsi, oli ehkä se, että odotin pelin olevan vielä enemmän erilainen kuin perus Caylus. Tämän pelin pieni randomius myös houkuttaisi ja ohjaisi pelaamaan nopeammin, siis pienemmällä analyysillä, jolloin saataisiin luultavasti pidempi mutta lyhyempi peli (siis kentälle enemmän kamaa, eli pidempi tie, mutta lyhyempi kesto). Ainakin joskus tekisi mieli kokeilla niin, että näkisi enemmän firmoja pöydällä. Ite tykkään pelata pelejä välillä myös niin, ettei kaikkea analysoida puhki. Silti en oikeastaan koskaan perusta peliin, jos kaikki eivät yritä voittaa, onhan se kuitenkin lautapelin idea. Itse asiassa nettipokeri on varmaan ainut peli, mitä on kiva pelata vaikka vastustaja pelaisivat tahallaan huonosti =P.

Kaiken kaikkiaan hyvä peli. Odotan uusintaa.

Ei kommentteja: