maanantai 29. kesäkuuta 2009

Puerto Rico.

On muuten ruokottoman hyvä peli! Pidän todella paljon!

11 kommenttia:

Tapanote kirjoitti...

Juu, pitkästä aikaa otettiin pari erää ja jäi kyllä hyvä maku suuhun. Pitää ehdottomasti ottaa lisää.

Heidimaria kirjoitti...

oli huippu peli tänään, ku minä ja olli voitettiin tasapelillä! :D ei muuta, MOROMORO!

Tapanote kirjoitti...

Juu, otettiinki sitte uusiks heti ku puheet oli. Mukana voittajien lisäksi minä-Juse-Heikki tossa järjestyksessä loppupisteissä.

Heidimaria kirjoitti...

MOROMORO!

Black Raider kirjoitti...

MOROMORO PRÄ KRANAATTISARJA MOROPRÄ!

Onko sulla Tapani sitä lisäosaa? Haluaks ostaa? Paljo maksat? PRÄ!

Black Raider kirjoitti...

Muutama sääntöhuomio. En muista kuinka näitä kaikkia kohtia pelattiin, otettiinko huomioon tai oliko edes sellasia tilanteita, mutta lukasin säännöt ja pisti silmään.

Kapteeni vaiheessa ON PAKKO LASTATA, jos pystyy. Ja jos jotain sorttia lastaa, on pakko lastata kaikki siitä sortista mitä pystyy. Itse saa kuitenkin valita, mitä lastaa kullakin kiekillä jos on valinnan varaa (esim. tyhjään laivaan). Eli jos omalla vuorolla on vaikka tyhjä paatti, ja itsellä on pelkästään kolme kahvia, niin ei muutaku laivaan vaan. Samoin jos on jossain laivassa tilaa omille tuotteille, niin sinne vaan.

Muuten kaikki actionit on vapaaehtosia, kuin on myös rakennusten etujen käyttö (ei ole esim pakko tuottaa sokeria vaikka pystyis). Myöskään ei ole pakko ottaa nekkejä, jos ei halua (loppu pelissä voi olla merkitystä, jos itsellä jää yläkertaan tyhjää tilaa).

Tuotantovaiheessa craftsmanni ottaa etunsa VIIMEISEKSI, eli kun kaikki ovat tuottaneet omat tuotteensa normaalisti, saa roolin ottaja ottaa ylimääräisen tuotteen. Joku laatu voi siis loppua jolloin sitä ei voi ottaa etuna.

Hospicella ja universityllä (joilla saa siis äijjän plantaasille tai rakennukseen) pitää äijjä pistää siihen plantaasiin/rakennukseen jonka silloin rakentaa.

Tosiaan tiedä vaikka kaikki olis pelattu oikeinkin, mutta kumminki.

Tapanote kirjoitti...

Juu, kyllä me kaikki noi kohdat eilen vedettiin oikein. Ainoastaan tosta lastaussäännöstä en oo varma siis sillä tavalla, että jos esim mulla on 3 sokeria, 3 maissia ja 3 indigoa, ja pistän vaikka ekana ne indigot paattiin, niin saanko niistä säästää sen yhden? Vai pitääkö pistää kaikki sitä mitä ekana pistää?

Vois tarkistaa säännöistä. Ja mitä tulee siihen, että onko mulla lisuria: on ja ei. Ei mulla edes oo sitä peliä, vaan vaan se oli Taren peli, ja siinä on se lisurikin mukana.

Orjien ottamattajättämispäätös-sääntöä en muistanut, mutta toisaalta tuskin kukaan olis jättänyt ottamatta. Mutta tosiaan jossain pelissä sillä varmastikin voi olla merkitystä.

Tapanote kirjoitti...

Ai niin, moromoro, koska uusiks?

Black Raider kirjoitti...

Aina kun lastaa jotakin, niin pitää lastata kaikki mitä vaan voi lastata. Eli ei voi jättää yhtään jemmaan, jos paattiin vaan mahtuu.

En o sitte ihan varma menikö lastaus aina kaikkien sääntöjen mukaan, ku muistan ainaki, että monesti oli ilmas kysely, että "lastaaks nua vai et"...

Samoin tuotantovaiheessa veikkaan, että jonkin kerran "etutuote" napattiin siinä heti aluks (tosin ei välttämättä ollu vaikutusta monestikaan/koskaan).

No kumminki, ens kerralla vois nois olla vähä tarkempana, niin iskostuu ainakin mieleen. Ja se ens kerta vois olla joskus...

Jusu kirjoitti...

MoroMoro!!!!

Pistän sen heikon neljännen sijan äkillisesti puhjenneen flunssan piikkiin. Vointi on jo melko hyvä, mutta silti epäilen palaavani vahvempana kuin koskaan! PraPra

MoroMoro!!!

Jarmo kirjoitti...

- Misä te otte ollu?
- Ei me misään olla oltu, hain vaan Peten tosta kämpältä.
- No misä SÄ ot ollu?