tiistai 18. elokuuta 2009

16.8.-09 Carcassonne + kirkot ja kievarit sekä Tigris & Euphrates

Sunnuntaina pelailtiin Heinosenkadulla ensin Tarmon, Jussin, Marin ja Tapanin toimesta perus-Carcassonnea pitkästä aikaa (joillekin) Tarmon uuden hankinnan K&K-lisurin kera.

Itse en ollut koko peliä pelannut ainakaan vuoteen-pariin ja lisureista en ollut kokeillut kuin Jokea muistaakseni. Uudet palat olivat ihan mukavat, ja tuntuivat piristävän peliä viemättä kuitenkaan mitään pois, eli sivuvaikutuksia ei ollut lukuunottamatta ehkä lievää pelin pitenemistä. Toisaalta kaikki pelasivat varsin ripeästi, joten peli ei kuitenkaan kestänyt yhtään liikaa. Ehkä pieni moite tulisi kievareiden grafiikasta, joka ei ollut mitenkään erityisen erottuva. Itse en huomannut kievareita ollenkaan, ennen kuin niitä oli jo 2-3 pöydällä, taisin itsekin yhden pelata. Itse pelissä Tarmo oli aika ryöttäisen ylivoimainen pöllimällä kaksi isoa 10-20 pisteen linnaa ja onnistumalla vielä sulkemaan ne. Näin Tare voitti kaikki muut yli kierroksella! Puhutaan yliylivoimasta kun muiden erot olivat parin pisteen luokkaa.

Ihan kiva lisäosa enkä nää syytä miksei sitä voisi pitää peleissä jatkuvasti tulevaisuudessa. Tarmolla oli jo toinenkin lisuri jonossa, en kylläkään muista mikä se oli.

Tarmo lähti tämän jälkeen syömään ja muut jatkoivat vielä T&E:n. Tuttuun tapaan pelissä rakennettiin monta monumenttia ja näillä tehtiinkin paljon kaikkia muite kuutioita paitsi sinisiä, joihin Jussilla tuntui olevan monopoli. Itse olin täysin lirissä mustien kanssa, koska vähän ennen loppua olin kerännyt niitä peräti 3, kun muita oli 15-20. Onnistuin kuitenkin upporikas-rutiköyhäriskissäni ja voitin sinisen ulkoisen taistelun Maria vastaan ja keräsin sillä peräti 9 sinistä, joten voitto tuli sitten suht selkeällä erolla. Huonoimmat värit: Tapani 12, Jussi 9, Mari 8.

Ei kommentteja: