maanantai 21. joulukuuta 2009

Joulu 2009 #1

Ensimmäisen pelipäivän saldoa:

Iltapäivän ensimmäisenä pelinä Samurai, jossa mukana Jarmo, Petri ja allekirjoittanut. Petrille peli taisi olla ensimmäinen ikinä, mutta eipä haitannut, vaan parillä ryöttäsellä siirrolla vei koko pelin. Petri NJYT!

Sitten illemmalla kokoonnuttiin isommalla ryhmällä pelailemaan ja silloinkin pelinä Samurai, jota Ville oli huudellut jo pidemmän aikaa. Mukana siis Ville, Petri ja Markku ja meikä. Itse otin lopussa pientä riskiä, en onnistunut, ja jäin viimeiseksi. Kaikilla oli aika tasaisesti nappuloita, mutta Peten yksi 4 nappulan vuoro takasi voiton taas yhden erolla.

Ai niin, tätä ennen pelattiin pikainen Diamant, mutta siinä oli niin turhat kaivokset, että Ville vei voiton vissiin 7 timantilla?

Seuraavaksi pelattiin piiiitkästä aikaa pankruttia, eli Black Mondayta, sekin Villen tilauksena. Aika huolella oli unohdettu jo säännöt, mutta äkkiä ne luettiin. TYYKKÄÄS PETRI SIITÄ. Ja anto se muille aikaa järkeillä. Ville pelin taisi viedä aika selkeesti, Pete ja Alhonmäki myös plussalla, mä ja Markku jäätiin selvästi alle alkustäkin. Ei tää peli kyllä toimi viidellä yhtään, ihan turhan randomia, KAIKKI ehtii pankruttiin kierroksen aikana.

Samaan aikaan Mari, Jarmo ja Heidi hakkas Ricochet Robottia jonku erän.

Muut sällit lähti painaan äääännnärilläste Peten kämpille, ja Mari, Heidi, Markku ja mä jäätiin vielä pelaileen Puerto Rico. Mä lähdin raha-rakentelustrategialla, jota tuki lisurista napattu Library hyvin. Peli venähti kuitenkin pari kierrosta liian pitkäksi ja Markku ja Mari ehtivät laivata liikaa, joten voitto jäi kauas. Markku vei pisteen erolla.

Näiden eilisten pelien lisäksi pari päivää sitten Reiska Santerin, Heidin ja Marin kanssa. Ja tänään vielä Reiska 2-pelinä Marin kanssa.

10 kommenttia:

Elaijah Kimbalei kirjoitti...

Jep. Samurai oli ihan kiva, Black Monday ei niinkään. Diamant ny ei koskaan oo mikään nautinto, ku taas Puerto Rico on aina. Tai ainaki niinä kahtena kertana ku olen pelannut.

Hyvät oli pelit taas kerran, vaikka Pitch Car olis viä juovuksis kruunannu potin. Änärin kutsu oli kuitenki joillekki liikaa.

Itsehhän painoin vielä ehtoon päätteeks Mäjelle pelaamaan nopilla parit Kamerunit ja yks pikanen Triviaali (vaikka vielä Aululla lupasinkin vähän jotain päinvastaista). Halusinpahan vain jostain kyydin kotiin.

Jarmo kirjoitti...

Tänään pelattiin Heidin ja Matin kans Ricochet Robotsia, kaikki sai pisteitä jonni verran.

Ste piti pelata Vegas Showdown, muttei kukaan muistanu sääntöjä ni lasautettiin Alhambra. Pojot meni mä 178, Heidi 125 ja Matti 89.

Hapa kirjoitti...

Jos kotimatka on 400m ni et sä kävele 2km vain hakeaksesi kyydin kotiin, paitsi jos oot Markku.

Tapanote kirjoitti...

23. päivä pelattiin Laviassa El Grande ja 6 nimmt. Aattona meni sitten vielä siellä Alias, 6 erää Halli Gallia, Ricochet Robots ja Triviaalia.

Sitten aattona pelailtiin vielä kotosalla Halli Gallia vähän lisää ja samurai sekä parin tunnin Tichu.

Joulupäivän aloitti Reiska kaksinpelinä. Illalla sitten Harrin, Vionan, Heidin, Marin ja Markun kanssa pelattiin korttipelejä koko ilta. Peleissä 6 nimmt, Dominion, Halli Galli, Cafe International. Vielä pelattiin kaupan päälle Yatzya ja Cameroonia nopilla.

Tapanote kirjoitti...

Lauantaina Röppäsellä iso kööri pelailemassa. Aloteltiin Halli Gallilla, mitä taidettiin pelata 3 erää ja Ilkka ja Majakäki oli kovia.

Seuraavaksi Shadow hunters 8 pelaajalla, mikä vaikutti olevan se paras pelaajamäärä siihen peliin. Saatiin kerrankin oikeasti porukkaa selville, ennen kuin päitä putoili liikaa.

Sitten pelattiin peräti 10 hengen Pitch Car tiimipelinä isolla radalla. Voitto ratkesi niukasti ihan viimeisten mutkien aikana mulle ja Röppäsen Mikolle. Tiukka ja hauska ison porukan peli.

Sitten jakauduttiin kahteen pöytään ja peleinä Tuppi, Eläinpyramidi, Samurai ja Rappakalja ainakin. Samuraita pelattiin useampikin erä eri porukoilla. Oliko vielä muita?

Mukana peleissä ainakin 2xToppinen, 2xRöppänen, Pete, Papatti, Majakäki, Sivula, Alhommäki, Mari ja Sanna.

Tapanote kirjoitti...

Maanantaina Heinosenkadulla pelattiin iso Carcassonne 7 pelaajalla? Mukana Harri, Markku, Olli, Mari, Tarmo, Ilkka ja minä. Tuli taas pari sekokokoista linnaa ja molemmissa mukana ollut? ja sulkenut Markku veikin pelin aika isosti. Tarella jäi monta bisinistä keskeneräiseksi, joten jäi alle puoleen Markun pisteistä. Erot selkeät muutenkin.

Seuraavaksi pelattiin Big Points viidellä. Siinä Olli vei voiton ja Tare tuli toiseksi vaikka saikin yhden napin vähemmän.

Lopuksi vielä chililuumusuklaabanaanimaahisenkenkäpizzaa Mamma Mian muodossa. Voittajaa en muista, mutta heikkoja paistajia oltiin.

Tapanote kirjoitti...

Mitäs sitä sunnuntaina pelattiinkaan? Heikki siihen ainakin tuli, ja oliko Tare ja Ile?

Ainakin Alhambraa, Carcassonnea ja 1 erä Tichua kokeiltiin.

Tapanote kirjoitti...

Niin juu, Heikin, Heidin ja Marin kans tuli pelattua silloin sunnuntaina myös San Juan.

Tapanote kirjoitti...

Toissapäivänä otettiin sitten pidemmän kautta, eli Ilkan ja Marin kanssa pelasin truutin. Ilelle eka peli, mutta eipä sitä oikein muusta huomannut kuin siitä, että Ile luki kortteja kauemmin. Oli vissiin tahkottu Civiä sen verran, että perusideat kävi selväksi jo parin ekan kierroksen aikana. Aika sälli. Onnistuin kuitenkin viemään pidemmän korren lopulta hyvällä 3-agen pistekeräilyllä.

Sauna- ja savutaukoineen saatiin melkein 5h menemään, joten ei erityisen nopeasti kyllä pelattu, mutta ei toisaalta erityisen hitaastikaan.

Tapanote kirjoitti...

Eilen illalla taas uudella innolla. Ensin Mari+Jukka vastaan Tapani+Ilkka Tichua. Ei pelattu muuten hyvin Ilen kans! kun pelataan 1000 pisteeseen, niin ei kuulu hävitä yli 1000 pisteellä =). Tai oikeastaan me luovutettiin kun tilanne oli 850-(-215). Tai ainakin aika lähelle tota.

Sen perään painettiin vielä erä San Juania samalla porukalla, ja vielä Jukan lähdön jälkeen ensimmäinen Domi Ilelle. Olipas taas kivaa pelata Domia, ja tajusin, että en vieläkään oo edes nähnyt kaikkia sen ekan lisurin kortteja.