lauantai 17. lokakuuta 2020

Kohti tonnia 894-900

 #894 Monte Cristo

Tyylikkäät komponentit ja mielenkiintoinen toimintoramppi sekä jännä aihe nostivat odotukset tästä pelistä, mutta sääntöjen luku kyllä tiputti ne hyvin nopeasti oikealle tasolle. Perusjyystö, jossa ei yhtään mitään ihmeellistä. Simppeleitä valintoja uudelleen ja uudelleen. Ei tästä oikein syvyyttä löydy, eikä edes se ramppi toimi niin hienosti, että jaksaisi kantaa. Voin pelata, mutta voin jättää pelaamattakin. 6/10#895 Hanabi Deluxe II
Kirjastosta lainattu Hanabi Deluxe oli sitä samaa kuin perus-Hanabikin. Periaatteessa kiinnostava yhteistyöpalapeli, mutta me ei silti tästä oikein saatu mitään irti. Löytyy monta mielenkiintoisempaakin simppeliä yhteistyöpeliä, kuten The Mind.

Voin pelata uudestaan jos joku ehdottaa, mutta tuskin itse ehdotan 6/10#895,5 Age of Steam Expansion #4: France and Italy

Pelattiin Marin kanssa Italian kartta. Ei ollut koskaan pelattu aiemmin, vaikka hyllyssä ollut yli 10 vuotta. Ihan pistooli ja haluan ehdottomasti pelata uudestaan. Kartan toinen puoli - Ranska - on pelattu kerran vuonna 2009. Tästä ei uutta ratingia siis tullut, koska ekalla pelauksella tämä on jo merkattu, vaikka Italia onkin täysin eri peli kuin Ranska.

Ehdottomasti pelaan uudestaan 9/10
#896 Agricola: Through the Seasons

Mari voitti kun pelattiin Through the Seasonsilla ekaa kertaa. Olihan se hyllyssä jo ollut yli 10 vuotta, joten oli jo aikakin pelata sitä. Hyvä lisäys, jossa tulee varsinkin perhepeliin mukavasti pari mahdollista valintaa lisää. 

Olin saanut tämän aikanaan pelin suunnittelijalta etanapostilla. Kyse on siis postikorttilisäristä, jossa on muutama lisätoiminto, jotka vaihtuvat kierroksesta toiseen. Muistaakseni suunnittelija itse otti yhteyttä Agricolaa aktiivisesti pelanneisiin BGG:n kautta ja tarjosi lisuria - jonka tietenkin innolla otin vastaan.

Varmasti pelataan uudestaan 8/10#897 Deckscape Heist in Venice
Taas mielekäs seikkailu ja yhtenä yksityiskohtana hauska, että Leo osasi heti laskea noppaluvut oikein käyttämättä Houdinin erikoistaitoa. Tässä siis on jokaisella pelaajalla oma hahmo, ja joka hahmolla erityistaito, jolla voi saada apua tiettyihin puzzleihin. Jokainen Deckscape on tähän mennessä ollut todella laadukas. 8/10


#898 Bermuda Pirates
Lautapelioppaan Mikolta saatu arvostelukappale. Peli on aika puhtaasti gimmick-perusteinen näppäryys- ja muistipeli. Gimmick on kuitenkin niin hieno, että peliä on ihan hauska pelata, vaikka siinä ei "syvyyttä" olekaan. 

Kirjoitin Bermuda Piratesista täyden arvostelun Lautapelioppaaseen. Tässä lopputunnelmat siitä arvostelusta: "Peli on sopiva sekoitus onnea ja taitoa, se on nopea oppia ja opettaa, ja se on kestoltaan lyhyt, joten se sopii melkein mille tahansa peliporukalle.

Ihan pienille lapsille peli on kohtalaisen vaikea, joten jonkinlaisen tasoituksen antaminen voi tulla tarpeeseen. Jäykän analyyttiselle pelaajalle tässä ei järin paljon ole pelattavaa, vaan yhdellä pelillä jippo on nähty. Parhaimmillaan Bermuda Pirates on perhepelinä tai pelikerhon fillerinä. "

Pari peliä jo pelattu ja varmasti muutaman kerran pelataan 6/10

 


#899 Exit: The Game - The Polar Station
Muutama hieno puzzle, pari niin kaukaa haettua, että ei ilman apuja keksitty. Yleisfiilis selvästi positiivisen puolella.

En kyllä edelleenkään pidä Exiteistä yhtä paljon kuin Unlockeista ja Deckscapeista. Periaatteessa askartelutehtävät kiinnostavat, mutta pelejä ei ole kiva rikkoa, ja usein ne eivät sittenkään tuo lisäarvoa siihen, että pelattaisiin pelkillä korteilla. 7/10

#900 Dokmus

Marin ja Leon kanssa kokeiltiin kirjastosta lainattu Dokmus. Ihan sujuvaa peliä ja omaperäisiäkin ideoita. Todella kuiva euro, joten kirjastopeli riittää.

6/10, voin pelata uudestaan, mutta ei mitään hinkua. 


Ei kommentteja: