sunnuntai 15. marraskuuta 2020

Kohti tonnia syyskuu 2020 (920-931)

Syyskuun päivitykseen saatiin arvostelukappaleita lastenpeleistä sekä Lautapelit.fistä että Leikkien.fistä. Kirjoitin näistä varsinaiset arvostelut Lautapelioppaaseen, näihin linkit alla muistiinpanoissa. 

Muuten testissä oli taas kirjaston pelejä ja jopa pari pelaamatonta omasta hyllystä pääsi pöydälle. 

Syyskuun paras uutuus oli Unlock: Star Wars Escape from Hoth ja hyvänä haastajana Gravity Superstar

#920 Dragon Market
Pelin kohderyhmä on selvästi perheet, mutta todellisuudessa pienille lapsille suunnittelu on hankalaa tai ainakin pärjääminen on vaikeaa, eikä noppien ja korttien tuoma täysi satunnaisuuskaan auta kuin joskus. Dragon Market kallistuu lopulta aikuisten peliksi, joka siinä kohderyhmässä tarjoaa hyvän haastavan ja kiehtovan puzzlen, jos porukka on nopeaa. 

Meillä tätä on nyt pelattu viitisen kertaa ja omalta osaltani se riittääkiin. Jos Leo vielä haluaa pelata, toki pelaan, mutta en taida itse ehdottaa. Ei pelissä mitään vikaa ole, mutta samaan slottiin on vielä parempiakin. 6/10

Lue täysi arvostelu Lautapelioppaasta.

Korteissa on erikoisvoimia, mutta niitä ei juuri pääse käyttämään lyhyehkössä pelissä.

#921 Gravity Superstar
Lautapelit.fistä saatu arvostelukappale. Toimii ainakin parin ekan pelin perusteella niin hyvin, että saa jäädä omaan kokoelmaan. Myös Leo ja Mari tykkäsivät, joten eiköhän tätä tule pelattua. Hyvä puolen tunnin filleri, jossa pääsee vähän varastelemaankin toisilta, mikä varsinkin Leolle on nyt viisvuotiaana hauskaa. 8/10

"Gravity Superstar on klassinen tasohyppely pelilaudalla: juokse, hypi ja kerää tähtipölyä. Mistään suorasta putkijuoksusta ei kuitenkaan ole kyse, vaan päinvastoin, Gravity Superstarissa on nimittäin painovoima – joka riippuuu pelihahmon asennosta. Omalla vuorollasi voit siirtyä sivulle tai alaspäin, jonka jälkeen putoat “alaspäin” niin pitkälle kunnes laskeudut alustalle – joka voi olla jopa eri pelilaudalla. " 

Lue täysi arvostelu Lautapelioppaasta

Kirjaimellisesti tasohyppelyä


#922 Welcome to Centerville
Noppailua vähän monimutkaisemmin

Tämä olikin paljon kuvaansa monimutkaisempi ja mielenkiintoisempi nopparalli. Tykkäsin paljon vaikka sainkin Leolta turpaan oikein urakalla. Leo 69, Mari 60 ja mulla vain 33. En saanut rahaa oikein mitenkään aikaiseksi. Seuraavassa pitää panostaa enemmän puoluepolitiikkaan, ne oli selkeästi tehokkaita vähän kaikessa. Menetin muuten yhden vuoron kokonaan, kun nappasin 2 tiimalasia ja 4 kysymysmerkkiä. 

Tätä pelattiin toinenkin matsi ja tykättiin. En yhtään pistä pahakseni pelata uudestaankin jos joku tarjoaa pöytään. Vaikka GMT:tä en enää kannatakaan. 8/10


#923 Pearls ja #924 Cat Lady
Pearlsia pelattiin Leon kanssa ja Leohan voitti mut heti ensimmäisellä pelillä ihan puhtaasti. Kiva peli ja jotenkin klassisen oloinen vaikka onkin uusi, vuonna 2019 julkaistu peli. Kevyttä kortinlyöntiä ja settien keräilyä. 6/10

Heti perään lisää kevyttä settien keräilyä kissateemalla Cat Ladyn parissa. Toimii, mutta on ehkä sittenkin niin kevyt, ettei taida jatkuvuutta olla. Mielelläni kyllä pelaan uudestaankin, mutta mitään tarvetta ei ole hommata omaan hyllyyn. Tätä tuli kaksi erää läiskittyä hyvinkin nopeasti. 7/10 


#925 Century Eastern Wonders
Ihan toimiva, joskin hitaanlainen Century-peli. Olisi edes yksi toiminto enemmän, niin peli etenisi. Tyylikkään näköinenhän tämä on ja simppeli kevyt peli, joka on nopeahko selittää. 

En ole oikein lämmennyt näille Centuryille, koska ne vaan tuntuvat liian tylsiltä saman toistamisilta. Onko joku näistä oikeasti hyvä? 

Kauniit värit ja tyylikkäät komponentit

 

#926 Froggit
Froggit on nopeatempoinen ja lyhyt peli. Kierroksia pelissä ei tule kuin parikymmentä tai vähemmänkin. Reitti laudan yli on lyhimmillään kahdeksan askelta, eli jokaista sammakkoa liikutetaan vain muutaman kerran. Jokaisella siirrolla on siis merkitystä ja päätökset ovat välillä tiukkojakin. 

Pienestä pelistä löytyy siis syvyyttä ihan kunnon pelin verran. Haastava peli sopii perhepeliksi tai peliporukan filleriksi, koska se on nopea ja toimii hyvin kahdesta kuuteen pelaajalla. Perussäännöillä pelaa hyvin jo pienikin lapsi, mutta pelin strategialuonne toki tarkoittaa, että pienet eivät pärjää, koska onnella ei ole vaikutusta. 

Tietenkin perhepelinä tutusti aikuiset pelaavat toisiaan vastaan ja lasten sammakot karkailevat turvassa. Niinkin peli toimii. Froggit on hyvä päänavaus SmartGamesilta moninpelien maailmaan. Ainakin meillä peli saa paikan hyllyssä heti. 

Täysi arvostelu tästäkin löytyy Lautapelioppaasta. 

Pelattu pari matsia toistaiseksi ja kyllähän tätä pelaa mielellään. Leo tykkäsi ja meillä myös 1-vuotias tykkää leikkiä isoilla sammakkonappuloilla. 7/10


Missä menevät eri toiminta-alueiden rajat?
#927 Terramara
Todella häsmäinen vaikka kaikki osa-alueet olivatkin kondiksessa. Peli ei edennyt ja jotenkin ei saanut yhtään kiinni pelistä. Liekö osasyynä se, että pelissä ei oikein ole selkeitä ruutuja tai muuten selkeitä rajoja pelilaudassa? 

Periaatteessa kiinnostaa, mutta tuskin tulee pelattua uudestaan. 6/10


#928 Terraforming Mars: Turmoil

Tätä lisuria ei ollut vielä tullut kokeiltua. Yhdellä kokeilulla ei juuri sanottavaa. Toimi, mutta kukaan ei panostanut sinne niin paljon, että olisi ollut valtavan suurta merkitystä suuntaa tai toiseen. 

Onko muiden mielestä pakollinen lisä vai ajanhukkaa?
 

 

#929 Farben
Hauska tarinankerrontapeli, jossa assosioidaan värejä sanoihin. Ihan toimiva ainakin kerran pelattuna, mutta veikkaan, että voi ajautua ainakin samalla porukalla samoihin uriin.

#930 Unlock: Star Wars
Saaren Mikolta saatu laatikko otettiin heti testiin ja ensimmäisenä pureskeltavaksi saatu Escape from Hoth oli heti herkullinen. Helppo toki, mutta juuri sopiva meille kun annetiin Leon lukea itse kaikki tekstit. 55 minuuttia meni. 

Kaksi muuta skenaariota vielä pelaamatta, mutta eiköhän ne vähintään yhtä hyviä ole.
#931 Boss Monster
Leo tykkäsi kasibittipelimäisyydestä. Ja ohan tää ihan jees, vaikka pelissä ei kovasti syvyyttä olekaan.


Ei kommentteja: