tiistai 13. huhtikuuta 2010

Viikonlopun ferneemiset Tampereella

Lauantaina ja sunnuntaina hääräiltiin Hervannan hämärien ja Toppisen poikain kans lautapelien parissa.

Lauantaina ensimmäisenä viisinpelinä painettiin Vegas Showdownia, mikä on aina mukava ja sopivan tiukka vääntö. Tällä kertaa peli meni käytännössä niin pitkälle kuin voi, eli kierroksia tuli ihan maksimimäärä ja johtopaikka vaihtuikin monta kertaa ihan 2-3 viimeisen kierroksen aikana. Lopulta peli meni tasan Marille ja Tarelle, enkä mäkään jäänyt kuin 2 vai 3 pistettä. Visa ja Heikki hiukan kauempana.

Lauantaina testattiin myös San Juanin lisäkortteja, eli Alean Aarrearkkua. Ihan kohtalaisen hyviä ja tasapainoisia kortteja useita. Mä esimerkiksi käytin useita kertoja [joku saksankielinen nimi]-korttia, jolla sai kierroksen alussa vaihtaa 0-2 korttia kädestään. Pari kertaa sieltä tuli ihan hyvää tilalle. Lisäksi rakensin residenssin (tjsp.) jolla sai bonuksia pelin lopussa näin: 4p jos oli 3 samanhintaista rakennusta, 3p lisää seuraavasta 3 ryhmästä, 2p ja 1p seuraavista. Eli max 10p. Ihan mielenkiintoinen tälli.

Tarmo painoi ison seiskan hintaisen katedraalin (joita on vain 1 ja se on heti näkyvillä ja sen voi kuka vaan rakentaa koska vaan). Sillä sai samalla 4+3+2+1 -kaavalla pisteitä pelin lopussa muiden rakentamista kutosen rakennuksista. Tää vaikutti aika vahvalta ainakin nelinpelissä, jossa täydet 10 tuli aika helposti.

Lisäksi kaikkia ärsyttämässä oli Heikin pelaama vartiotupa, jonka takia muut saivat pitää vain 6 korttia kädessään kierroksen lopussa. Tämän takia itse rakensin towerin aika alussa. Aiemmin en oo sitä juuri koskaan käyttänyt.

Muita pelejä lauantaina olivat Mhing ja Tsuro.


Sunnuntaina melkein samalla ryhmällä uudestaan, mukana myös Vanha-Viitakoski. Pelattiin ensimmäinen kuusinpeli Reiskaa. Aluksi varsinkin Tare vähän epäili, että tulisi kaikki vuorot joka kierroksella, mutta niin ei käynyt. Peli meni itse asiassa siihen, että kaikki luottivat että muut tekevät esim tuotannon, joten sitä ei sittein tullut ollenkaan, kunnes yhdellä vuorolla 4 pelasi yhtä aikaa =). Muutenkin tuntui siltä, että Reiska skaalautuu pirun hyvin kuudelle pelaajalle, eikä mitään haittaa isommasta pelaajamäärästä ollut.

Pelattiin myös pari erää Once Upon a Timea, jossa suomenkielisellä kierroksella juttu lähti ihan lapasesta. Tarinan pääosissa olivat esim Rogues Gallery ja Mikuli ja tapahtumapaikkoinana esim Siilin välikkö ja yläkenttä. Sekoo katto.

Visan kanssa painoin pikasen Tarokinkin välissä. Kokeiltiin myös normipakan korttipeliä nimeltä 25, mutta siitä ei innostuttu.

4 kommenttia:

Heidimaria kirjoitti...

ihan asialliselta kuulosti toi teidän once upon a time -peli :D

Heidimaria kirjoitti...

ja toi kuva on muuten paras! :D

Rossi kirjoitti...

voin vaan kuvitella ku vaajasaari ja teemuvv pääsee painaan suomenkielisenä OUAT:ee :D siä tulee just tyylii mikuli on peräsuolenpätkä - läppää :D:DDD

Jarmo kirjoitti...

En edes tiä mikä tuo vansaponataim on, mutta hauskalta kuulostaa juovuksis.