sunnuntai 27. huhtikuuta 2008

Aikansa kutakin

Röppäselle saatiin 6 pelaajaa mukaan illan avauspeliin, eli Alhambraan. Pakasta vedetty Alhambra oli kuulemma Heikin ensimmäinen oma peli (valmistujaislahja Jarmolta ja Niinalta). No, eiköhän se nyt koukkuun jää, jos vaan löytää pelikavereita. Muut pelaajat olivat Antti, Harri, Niina, Jarmo ja Tapani.

Nopeiden sääntöjen selvittelyjen jälkeen alettiin heti pelata (Jarmo ja minä oltiin pelattu aiemmin, muille uusi tuttavuus), ja luvattiin sitten auttaa pelin aikana. Tosi vähän mitään sekaannuksia ja yllätyksiä tuli, ei edes yritetty väärän värisellä rahalla ostaa montaa kertaa, mitä nyt joka pelissä sattuu. Peli oli yllättävän tasainen, ja kuudella pelaajalla entistä niukempi, eli enemmistöjä oli vaikeampi saada, eikä muutenkaan linnasta hirveän suurta saanut kasattua. Muurilla näytti olevan aika iso vaikutus pelissä. Harri ottikin jo ensimmäiseen pisteytykseen 9 palan mittaisen muurin, ja sillä taisteli toiseksi pelissä, vaikka linnaa olikin sitten myöhemmin aika vaikea rakentaa. Tarkkoja sijoituksia en muista, joku voi kommentoida, jos muistaa. Antti taisi joutua peränpitäjäksi melko muurittomalla linnallaan, mutta ei silti jäänyt kovin paljon edes voittajasta. Heikki pakkasi pelin laatikkoon, ja totesi perinteiseen tyyliin, että "aikansa kutakin", eipä sitä toista kertaa tarvi pelata.

Toisena pelinä PitchCar, jossa vielä kaikki pojat mukana. Pari rataa pelattiin, ja yllättäen Heikki väsäs heti toiseen rataan korkeuseroja ja laidattomia kohtia, ku eka oli liian tavallinen ja helppo. Pelattiin pitishotilla, millä tulikin muutama kovan luokan ohitus lisää. Harri nousi kerran kahdella vuorolla melkein kierroksen muiden takaa tasoihin kärjen kanssa. Jälkimmäisessä radassa tuli välillä mahdottomia törkyläisiä lyöntejä, joita Antti kuvasi ylisanoilla "no se oli tommonen suhtkohtalainen". Jarmo voitti toisen radan yhdellä näistä, muut tulivat monta lyöntiä perässä. Pelin tuoksinassa lenteli Heikin päättötyötkin pitkin lattioita, mutta hei: "Aikansa kutakin".

Illan viimeisenä vielä otin turpaan Antilta ja Heikiltä luigissa, eli King Luissa. Ainakaan siinä pelissä ei lohikäärmetaktiikka toiminut, kun yritin vetää poikien käsiä roskikseen, mutta en siinä onnistunut minkään ruokalajin osalta. Sain noin puolet Antin pisteistä =)

1 kommentti:

Jarmo kirjoitti...

Oli kyllä suht kohtalainen peli-ilta tuo.