tiistai 8. huhtikuuta 2008

El Grande neljälle

Viikonloppuna pelilaudan viereen (sen mitä nyt Sensible Soccerilta ehdittiin) kokoontuivat Tare, Jussi, Mari ja Tapani pitkästä aikaa kiipeämään Espanjan kukkulan kunkuiksi. Jussille peli oli ensimmäinen, ja kukaan muukaan ei ollut pariin kuukauteen pelannut, joten peli vähän venähti sääntöjä muistellessa ja muutenkaan ei ollut oikein rutiinia, mutta pariin tuntiin se meni pienillä katkoksilla.

Peli oli suht mielenkiintoista ja erilaisia taktiikoita nähtiin. Mari otti alkupelissä johdon aggressiivisella pelilaudan täyttämisellä, Tare puolestaan piti toisten peliä aisoissa heittelemällä muiden ukkoja pois laudalta ja courtista ja itse otti pieniä stäbejä vähän joka paikkaan, Jussi panosti isoja kiinnityksiä muutamaan alueeseen. Marin alkujohto tietysti heti huomattiin, mutta jostakin syystä me pojat silti ajauduttiin taistelemaan keskenämme, ja Mari karkasi. Pari viimistä kierrosta sitten menikin siihen, että Mari oli jo voittanut, ja Jussilla kävi pari kiekkaa huono tuurikin actionien suhteen (esim Jussi otti Veton, millä ei sitten oikeastaan tehnyt juuri mitään), joten ainoa taistelu oli Taren ja Tapanin kakkostilasta. Se ratkesi lopulta yhdellä pisteellä Tapanille. Kaiken lisäksi Tare otti toiseksi viimeisellä vuorolla täysin turhan kunkunsiirron, ja menetti muutaman ilmaisen pisteen, jolla kakkossija olisi varmistunut. Näin se pelin jälkeen järkeiltiin, eikö?

Ihan mukava el Grande on, pitäisi ottaa hiukan useammin että pysyisi mielessä eikä peli sen takia hidastuisi.

Jussi ehdotteli taas pelin jälkeen vanhaa ideaa, eli shakkikelloja, että tulisi tasainen peliaika. Itse en nyt tällä kertaa pitänyt peliä mitenkään erikoisen junnaavana, toki muutama pitkä vuoro tuli, mutta ei mitään Analysis Paralysistä. Toisaalta tuo shakkikelloidea olisi kiva ainakin joskus koittaa, esimerkiksi vaikka Cayluksessa tai Power Gridissä, jotka normaalisti venyy megamittoihin, ja joissa noita AP-vuoroja on tainnut tulla ihan aina. Sillä ainakin säästyi turhilta höpötyksiltä, että joku otti pelissä liian kauan. Totuus on kuitenkin, että kyllä jokaisella niitä pitkiäkin vuoroja tulee.

Ei kommentteja: