keskiviikko 23. huhtikuuta 2008

Hazienda Revisited

Piiitkästä aikaa otettiin heads-up Haziendaa Marin kanssa. Joskus tulostin netistä kaksinpelilaudan, joka on jonkun verran pienempi kuin normaali pelilauta, ja toimiikin ihan mukavasti kaksinpelissä.

Peli oli ihan mukavaa peruskauraa, mutta tärkeimpänä "uudistuksena" oli se, että ainakin omasta mielestä oli täysin pyyhkiytynyt yksi sääntö, joka "muutti" pelin loppua ihan selvästi. Voi olla, että ei jopa olla pelattu sillä koskaan, tai sitten se ei vaan normaalilla pelilaudalla ole edes tullut ikinä vastaan. Kaksinpelissä se oli kuitenkin tosi tärkeä. Eli kun joku tietty maatyyppi loppuu kartalta (eli kaikki on peitetty) sen tyyppiset kortit muuttuvat pampaskorteiksi! Eli "jokereita" oli pelin loppua kohti melko helposti saatavilla. Tämä tasoittaa ainakin kaksinpelissä sen verran, että meidän oma aloituspampaksen sääntö ei ole edes pakollinen, vaikka silti erittäin hyvä idea.

Muistatteko ollaanko pelattu tolla säännöllä, tai onko yleensäkään ikinä käytetty moninpelissä lähellekkään kaikkia maapaloja?

1 kommentti:

Black Raider kirjoitti...

En muista koskaan kuulleenikaan tommosesta säännöstä, joten en oo kyllä kiinnittäny huomioo koko asiaan. En tiä sitte olisko joskus moinen tilanne tullut eteen.

Sinänsä ihan huippu sääntö, varmaankin.