Eilen otettiin pitkästä aikaa Mäellä pari peliä: In the Year of the Dragon ja Notre Dame.
ItYotG oli uusi peli peräti kolmelle, eli Harrille, Markulle ja Santerille, Olli ja minä oltiin pelattu muutamia kertoja. Tässä pelissä näköjään kesto pitenee todella paljon aloittelijoiden ensimmäisessä pelissä normaalista. Tällä kertaa meni jopa 2h, kun yleensä on saatu tuntiin painettua.
Harri lähti kaikki-tai-ei-mitään-pää-leveenä-taktiikalla mikä riittikin pitämään kärjessä koko ajan aina viimeisen kierroksen loppuun asti, mutta loppubonareilla sekä minä, että Olli mentiin ohi. Kuitenkin osoitti, että tässä pelissä voittoon voi mennä myös alkamalla kerätä pisteitä heti alusta lähtien, koska Harri jäi vain 10 pistettä voitosta, eikä tietenkään ensikertalaisena muutenkaan täydellisesti pelannut. Eli esim Through the Agesista tuttu "avoid points early" ei tässä pelissä kyllä toteudu. Muutenkin tuntui, että oma strategiani, eli yrittää hakata pisteitä sieltä mistä niitä saa, ja antaa pelin raiskata omaa "kylää" ihan urakalla tuntui ainakin tällä kertaa toimivan. Se tietysti varmasti riippuu melko paljon "setupista", eli vuosien, vai kuukausien, vai mitä onkaan, järjestyksestä. Omassa taktiikassani oli myös vahvoja heikkouksia kuten se, että jouduin skippaamaan 3 kierrosta peräkkäin.
Toisena pelinä pelattin vähän tutumpi Notre, jossa vain Santeri oli totaaliensikertalainen, muilla vähintään 1 peli alla. Lähdin itse tässä kokeilemaan ihan ufoa tunkiostrategiaa, eli kokeilin antaa ruton tulla pari kertaa enkä siis panostanut sairaalaan, ja jotenkin pari kertaa alussa pelasin hotelliin/roskikseen ja ajattlin sitten kerätä tarvittavat laatikot muuta kautta kuin laatikkoruudusta (en lopulta käynyt siellä kertaakaan). No periaatteessa ajatus ei ollu ihan huono, mutta kyllä sinne sairaalaan pitää 2 saada, että tämä voisi onnistua, koska nyt rutto tuli 5 kertaa, eli siihen meni heti suoraan 10 pistettä ja menetettyinä puistobonuksina 4-5. Pelasin lisäksi 8 kertaa sinne paskaroskikseen, joten jos niistä 2-3 olisi mennyt järkevämpään käyttöön, niin uskon että tälläkin "strategialla" voisi periaatteessa ainakin sen 80 pistettä tehdä, nyt saldona 60 ja viimeinen sija hyväpisteisessä pelissä. Todella superepäintuitiivinen testaus ei siis onnistunut, mutta ens kerralla sitten.
Oli muuten äärystasainen peli Markun takana: 74, 61,61,60,60.
Pelattiin siinä välissä odotellessa myös Diamant, jonka Heidi voitti selkeesti.
3 kommenttia:
Pahin virhe tekstissä: "avoid points early". On oikeemmin: "avoid early culture". Tai ehkä olit vain laittanut tollain yleispätevästi, että nekin ymmärtää jotka eivät ole Truutia pelannu. Jupinaa. Ampukaa jo.
ItYotD saa multa heti plussaa, vaikka en pärjännytkään. Tykkäsin silti paljon pelimekaniikasta.
Notresta oli mulle ekan kerran jälkeen(joskus viime talvena) jäänyt paha maku suuhun. Muistelin, että se oli jotenkin sekava peli ja lähdinkin vähän alitajuisesti negatiivisella asenteella pelaamaan. Tosin en sitä ilmaissut. Nyt kuitenkin oikein tykästyin peliin, kun lopulta, joskus puolesvälis peliä ymmärsin kaiken mitä siinä tapahtu ja aloin muistamaan kaikki zydeemit.
Kiitos peli-illasta kaikille osallistujille. Oli oikein kliffaa.
Jeesh. Mukava oli taas painaa pitkästä aikaa kunnon pelisekoo. Kiitokset isännöitsijälle, emännöitsijälle ja kanssavierailijoille.
Peleistä sen verran, että tuo spiilesdesjaaresmikälie oli mulle taas uus tuttavuus. Pelinä ehkä vähän liianki ilkikurinen mun makuun, siis ku jo itse pelikin yrittää rys-, ööö... venäläistää mun pelini. Pelaahan tota, emmä viä millekkään oo nyrpistäny nenääni, paitti niille **tun ropoteille.
Ja tuosta toisesta pelistä sen verran, että vanha Notre-spesialisti laitto taas muille jauhot kurkkuun. No joo, menihän se taas reilusti yläkanttiin, vaikka pelkäsin että neitsytpelin tuuripommin jälkeen tulis raaka romahdus. Huomasin myös, että ei se 61 pongoo ekakertalaiselle ny ollukkaan mikään valkonen valas ku Santerikin pläjäytti vaan pisteen huonommin. Tai no, Santtu on kyl ryöttänen. Noin niinku yli-ihmiseks.
Nii olihan mä huono tai sillein kun en ollut paraskaan missään pelissä. Yli-ihminenkin voi hävitä, eikö tässä maailmassa ole mitään pysyvää??
Lähetä kommentti