maanantai 12. maaliskuuta 2018

Muutamat pelit Verttuulla

Lähdettiin Hannelen ja muksujen kans maalle viikonlopun viettoon ja pilkkivehkeiden lisäks messis oli tietenki kassillinen lautapelejä. Heidi oli jo aiemmin tullu mestoille ja Harrikin pörähti paikalle perjantaiehtooks.

Ekana nasautettiin erä Zak Pakia. Mukava ja nopee autonlastauspeli kaiken ikäisille. Ensin jokainen heittää viidellä nopalla kuorman itselleen, sitten valitaan nopeuskisana kuormuri ja lopuks koitetaan saada kuorma runnottua hätäpäis valittuun, ihan väärän kokoseen autoon. Tätä on tullu monen monta erää jo pelattua ja edelleen maistuu. Meikä tais pöyhiä tän.


Seuraavaks otettiin pöydälle Explodin Kittens ja sen NSFW -versio. Häiritsevää kyllä, tämä on meidän muksujen (13v ja 9v) suosikkipeli. Jokaiselle jaetaan aluksi yksi Defuse -kortti sekä neljä sattumanvaraista korttia aloituskädeksi. Sitten sekoitetaan nostopakka keskelle pöytää. Vuorotellen nostetaan kortteja ja yritetään olla räjähtämättä. Omalla vuorolla saa pelata tai olla pelaamatta erilaisia toimintakortteja. Viimisenä henkiin jäänyt voittaa. Kymmenkunta peliä takana ja tää alkaa olla nähty. Hannele muistaakseni voitti.

Välissä pelattiin yks Tower aka. Huojuva torni. Siinä luonnollisesti ei voittajaa kruunata, vain häviäjä muistetaan - eli Harri. Iltaa jatkettiin loistavalla joukkuepelillä Codenames ja tarkemmin Pictures -versiolla. Codenamesit ovat taattua Vlaadaa. Pelissä joukkueenjohtajat koettavat mahdollisimman kuvaavilla vihjesanoilla johdattaa joukkuetoverinsa oikeiden kuvien jäljille. Ensimmäisenä kaikki omat kuvansa löytänyt joukkue voittaa. Hyvin yksinkertainen, nopea ja koukuttava peli. En muista voittajia, enkä oikeastaan edes joukkueita, mutta jännittävää oli.

Lauantaina pilkkireissun jälkeen otettiin Pandemian haaste vastaan kolmella hengellä. Kolmesta vaikeustasosta valitsimme keskimmäisen. Liekö kokemattomuutta, huonoa tuuria vai hiukan molempia, että taudit ottivat lopulta ylivallan meidän urhoollisesta pelastusryhmästä. Kahteen tautiin saatiin hoitokeino kehitettyä, mutta sitten homma räjähti käsiin. Pitää kokeilla seuraavaksi eri rooleilla.


Illemmalla kaivettiin esiin normi korttipakka ja pelattiin neljän hengen lupaus. Olipas kiva pläjäys! Todella pitkä aika on vierähtänyt edellisestä lupauksesta. Pitää pelata pian uudestaan. Jossain välissä pelattiin myös megaluokan Yatzy-tälli. Kaiken kaikkiaan oikein mukava viikonloppu runsaan pelailun siivittämänä.


Ei kommentteja: