torstai 22. joulukuuta 2022

Kirjastopelit #12

21.12.2022

Viikon sairastelutauon jälkeen palattiin peleille jouluviikolla. Kokeiltiin useita uusia kirjastopelejä paria kaikille kokonaanki uutta peliä. 

Iltapäivä alkoi ensin PitchCarilla, jota pelattiinkin sitten yhteensä ainakin 6 kertaa eri porukoilla. 

Ensimmäinen uusi peli oli Carcassonen sumujen, joka oli erikoinen yhteistyö-Carcci. Helpoimmalla vaikeustasolla pelattu testipeli ei juuri iloa irrottanut, mutta ehkä haastavammissa voi olla. Täytyy kokeilla uudestaan. 

Sitten toinen päivän uusi peli oli Bet Your Brain, joka ei kyllä julkaisun ole uusi, mutta tästä porukasta ei ollut kukaan pelannut. Tietopeli, jossa voitetaan vain panostamalla veikkauksiin. Eli itse tietämisellä ei saa pisteitä, vaan sillä veikkaako oikein tietääkö vastaaja vai ei. Pelissä on ideaa, kysymykset ovat aika vaikeita, peli luistaa ja kysymystyypeissä on omaperäisyyttä. Mutta ja se iso mutta: säännöt ovat aivan hirveät. Näillä säännöillä ei peliä edes voi pelata, saati että siinä olisi mitään järkeä. Houseruletimme heti oikeastaan melkein kaiken, jolla pelistä tuli aivan hyvä. Muutimme säännön niin, että aivoihin otetaan heti 10 nappia, skippasimme joukkuekysymykset ja tiimalasin.

Muita päivän pelejä olivat Tsuro x2, tavallinen Carcassonne, Next Station London, Splendor Marvel ja 6nimmt.

Tilastot 

  • Pelaajia 9
  • Pelattuja pelejä 14

 

Ei kommentteja: