lauantai 11. maaliskuuta 2023

Tonni täyteen (kohti tonnia 990-1000)

Ja vihdoin tulee tämä projekti maaliin. No oikeastaan se tuhannes reittaus tuli jo vuosi sitten, mutta nyt myös raportointi valmista. Pistetään laskuri käyntiin sitten seuraavan tonnin nurkilla uudestaan =D.

Vai kiinnostaisiko nämä lyhyet muistiinpanot kaikista peleistä jatkossakin ajoittain? Muutamia kymmeniähän niitä on varastossa jo tullut vuoden aikana. 

Helmikuu 2022

#990 Twenty-five

Leon kanssa kaksinpeli ja Leo ja Marin kanssa kolminpeli. Simppeliä tikkiä muutamalla pienellä muutoksella. Eli tässä jatkettiin Mikon kirjasta opettelua ja aika lähellä ollaan koko kirjan läpikäyntiä kahden ja kolmen pelaajan pelien osalta. Tämän raportoinnin innoittaman voisi nyt koittaa loppujakin pelejä opetella isommalla porukalla kirjastopeleissä. Ja tämä oli solidi 6/10, joten tätäkin voisi pelata uudestaankin.

#991 Exit: The Game - The Houseof Riddles

Ehkä helpoin Exit-peli, ehdittiin hyvin helposti aikarajan sisällä eikä taidettu vihjeitäkään käyttää. Tosin yksi askartelutehtävä oli erittäin häsmäinen eikä oikeastaan lopultakaan saatu kiinni sunnitellijoiden ajatuksesta siinä. Saattaa olla, että otettiin vihekin siihen. Tässä kohtaa olikin pelattu kaikki siihen mennessä julkaistut Exitit - nythän niitä on jo tullut uusia. 

 

Miten lähtisit purkamaan ensimmäistä koodia?

#992 Mato mato

Perinteinen ihan pienten lasten nopparalli, mutta tässä on myös pieni valintaelementti kun arvioidaan väliaikapisteisin ensimmäisenä saapuvia. Eli on ainakin pienen pieni pelikin mukana. Kirjastolaina, jota ei tarvinne lainata uudestaan.

#993 How do you doodle?

Marin ja Leon kanssa kokeiltiin. Leo huomasi välittömästi, että pelin pisteytys on rikki - tällä muodolla ei kannata arvata koskaan ollenkaan. Mutta toisaalta peliteoreettisesti se toimii oikeastaan vain, jos laskee, ettei kukaan muukaan arvaa (oikein). 

Kun unohtaa tuon pisteytyksen potentiaalisen rikkinäisyyden, on tässä kuitenkin ihan hauska peli. Kirjastolla pelattiin tätä myöhemmin neljällä pelaajalla. Pisteenlasku edelleen huono, mutta muuten ihan kiva peli. Tuli hauskoja piirustuksia useita. Nousi arvostelu pykälällä arvostelua kutoseen. 

Tästä kirjoitin myös pitkän arvostelun Lautapelioppaaseen: https://www.lautapeliopas.fi/peliarvostelut/how-do-you-doodle/


Maaliskuu 2022

#994 Sheepshead

Hyvin paljon tarokkia muistuttava ässäkymppipeli. Tuntui tosi vaikealta voittaa kolminpelissä yksin. Pelattiin 4 jaon peli ja yksinpelaaja hävisi joka kerta. Tämäkin siis edelleen Tarotista Texas Hold'emiin -kirjan pelejä.

#995 Ninety-Nine

Tosi mielenkiintoinen ja oikeasti taitoa ja arviointikykyä vaativa, mutta silti helppo ja nopea peli. Pelattiin yksi erä Marin ja Leon kanssa ja tätä voisi pelata hyvin lisääkin. Tavallisen ranskalaisen pakan korttipeli siis tämäkin. Posti toi tässä kohdassa myös setin erikoisempia pakkoja, joten päästään myös muilla pakoilla tutustumaan myöhemmin. 


#996 Collusion

Jee, päästiin vetämään ekaa uutta nelinpeliä Mikon kirjasta. Harri valkkas Collusionin, joka on taas Parlettia. Aika jännä tikkipeli, jossa yritetään saada yhtä monta tikkiä kuin jollain toisella pelaajalla. Tuntui siltä, että peli ei ole tuuripeli, vaan aidosti taitopeli, mutta että en osannut yhtään pelata =D.

Leo voitti täysin pystyyn 115, Harri 59, Mari 51, mulla 50  

#997 CuBirds

Oikein mainio settienkeräilyläpsy. Jännä mekaniikka, jossa pelataan rivien päihin aina niin paljon kuin samaa korttia löytyy. Tämä opeteltiin Boardgamearena.comissa.

Voitin ekassa pelissä Leon ja tätä on vuoden aikana tullut pelattua 5 kertaa ja muutama kerta myös vähän samanoloista CuboSaurusta. Ja näitä kyllä ihan mielellään kevyinä peleinä pelaa jatkossakin. 

#998 Need a Fourth?

Ihan mielenkiintoinen johdatus bridgeen. Kolmella pelattava peli, niin että yksi pelaa kahta vastaan dummypelaajan kanssa. Yllättävän toimiva systeemi. Tämäkin siis normaalilla ranskalaisella pakalla pelattava. 

#999 Crime Scene: Helsinki, 2012

Olipa jotenkin todella häsmäinen. Ei edes pelattu loppuun asti. Pitää kokeilla uusiksi paremmalla ajalla loppuun asti. Ja eipä ole tullut kokeiltua. Onko nämä kaikki yhtä epäloogisia, vai oliko tämä meidän yritys vain huono (tai tämä yksittäinen peli)?

On jäänyt koko sarja siis pelaamatta tämän huonon kokemuksen vuoksi. Pitäisikö antaa uusi mahdollisuus?

#1000 Block Ness

Block Ness sai kunnian pyöristää lukemat täyteen tonniin - eikä lainkaan syyttä. Lautapelit.filtä saatu arvostelukappale osoittautui oikein päteväksi peliksi ja on jäänyt hyllyyn eikä pelkästään pölyttymään, vaan sitä on myös pelattu. Kahdeksan matsin jälkeen reittaus on solidi seiska, ja peli soveltuu oikein mainiosti kirjaston pelikerhoonkin. 

Kirjoitin pelistä siis myös pitkän arvostelun Lautapelioppaaseeen. Arvostelu alkaa näin Block Ness on nopea perhepeli, jossa rakennetaan värikkäitä vesikummajaisia moneen kerrokseen. Tätä arvostelua kirjoittaessa oli hauskaa yrittää keksiä erilaisia synonyymejä tai kiertoilmauksia Nessielle. Lautapelioppaan artikkelista voi käydä bongaamassa, montako löytää. Tässä pari: myyttinen järvihirviö, monsteri, merikäärme, luonnonoikku. 

https://www.lautapeliopas.fi/peliarvostelut/block-ness/


Kiitän (molempia) seuraajia, jotka ovat lukeneet kaikki tai edes osan näistä muisteloista.

Ei kommentteja: