tiistai 27. tammikuuta 2009

Kankaanpään peli-ilta #8

24.01.2009

Lauantaina meno jatkui sen verran railakkaana, että yhä vain peli-illasta lienee ollut kyse. Tapani ja Jarmo veti pohjiksi päivällä pari Reissiä, ja Tapani teki ilmeisesti jonkin näköstä historiaa voittamalla Jarmon kahdesti. En tiä sitte, kuulopuheita, joku muu voi vahvistaa.

Muutoin pelivalikoimaan kuului Ubongo, Notre Dame, Tower of Babel ja Dominion. Ollin saavuttua paikalle, oli Notre Dame jo suunnilleen viriteltynä pöydälle. Tapanin ja Jarmon kanssa siis kolminpeliä kehiin. En muista yhtään kuinka kävi, kun Tapanikaan ei BGG:n mukaan muista edes sitä, että pelattiin. Pelattiinkohan me edes... uuuuu... spooooky...

Seuraavaksi oli vuorossa Babel viisinpelinä, kun Tarmo ja Jussi liittyivät remmiin. Tare sai loistostartin, kun materiaalikortit (vai mitä ne ny on) osu suotuisasti muiden rakennuksia ajatellen. Tare tarjosi alusta alkaen sopivan suuria summia siten, että tarjous tuli kuitenkin hylätyksi. Lisäksi monesti Tarella oli vipuvartena laatan pöllimislappu, joten hänen tarjouksensa hylättiin usein. Näin ollen pisteitä ropisi tasaseen tahtiin, ja kaulaa kertyi mukavasti heti alkuvaiheessa. Tahti ei hiipunut missään vaiheessa, ja tuloksena oli Taren ylivoimainen voitto. Lopullisen niitin Tare iski bykäämällä lopussa vielä yksistään kutosen touhuja, saaden samalla enemmistöjä kämppiin. Muutkin napsivat suhteellisen tasaisesti kiinnityksiä tupiin, mutta voiton karattua, taisteltiin enää himmeämmistä mitaleista. Mukavan selkeät erot kuitenkin saatiin, mitään tiukkaa loppuanalyysia ei pelistä Taren ylivoiman hehkutusta lukuunottamatta irronnut.

Tower of Babel pisteet (noin):
Tare 85
Jarmo 60
Olli 50
Jussi 45
Tapani 35

Seuraavaksi pöydälle vilahti jälleen Notre Dame, josta kaavailtiin ensimmäistä viisinpeliä. Jarmo ei kuitenkaan lämmennyt toiselle erälle Notrea samana päivänä, joten nelistään jatkettiin. Peli oli Tarelle ensimmäinen, joten jännityksellä odotettiin, kuinka kauan saadaan peliin menemään. Normaalisti pelin kestoksi oli vakiintunut semmonen noin tunti. No, huoli oli ennen aikainen, sillä Tare omaksui pelin perussäännöt, mekaniikan ja nopeahkon tempon hyvin. Peli kesti lopulta 70 minuuttia, eli samaa luokkaa kuin yleensäkin.

En oikein muista miten peli eteni, perus settiä kumminkin. Ei ollut ainakaan pelin aikana täyttä selvyyttä siitä, kuka voittaa. Jussi tosin kiros omaa peliään, ihmetellen pariin kertaan omaa esitystään. Jussin fiilikset osoittautuivat todeksi pistelaskussa, kun pöydän päästä alkoi kuulua epäuskoista jupinaa, että "kuinka voi olla näin vähän pisteitä". Muilla oli tasaisempaa, ja voitto meni lopulta Ollille. Nopea katsaus meidän pelien tilastotietoihin näyttää, että semmonen pikkasen rapia 60 pinnaa riittää yleensä hyvinkin voittoon, ja toisaalta alle 60 pisteellä ei ole voittoa irronnut, erinäisiä harkkapelejä lukuunottamatta.

Notre Dame (erä 2) pisteet:
Olli 65
Tapani 59
Tare 55
Jussi 40

Lopuksi painettiin vielä Dominionia. Oli aika präkäämistä, ku samalla vähä järjesteltiin kortteja lootaan tai jotain. Pari peliä vedettiin, pelaajisto tais jonku verran vaihtua pelien välissä. Ei tiä mitään. Toinen peleistä päättyi tasapeliin, Jussin ja Tarmon ollessa täsmälleen yhtä hyviä, ainakin pisteiden ja kierrosten mukaan. Kai jollaki painilla pitäis sitte kattoo, kumpi on kovempi jätkä.

Jes! Tulipa ainaki vähä lyhyempi ku edellisestä.

4 kommenttia:

Tapanote kirjoitti...

Katos perkuletta, tosiaan pelailtiin jo yks Notre aiemmin samana iltana. Jarmohan sen voitti, muistaiskohan Jarmo pisteitä paremmin? Muistan vaan ku se manas melkein alussa jo tehneensä typeryyttä kun käytti jonkun toisen ensin, ja sitten laatikon toisena korttina samalla kiekillä ja siihen ei enää ollukkaan laatikkoa. Ja lopussa muisteli, että ei sitte mennykkään voitto siihen.

Mä taisin saada siinä ihan umpisurkeet pisteet...

Tapanote kirjoitti...

Babeli oli pitkästä aikaa pelattuna mukava, vaikka sainkin päihin oikein kunnolla. Pitääpä vähän oikein miettiä tätä peliä. Onko niin, että Tarmo tosiaan kehitti nyt sellaisen über-strategian lennosta? Useita kertoja jo pelattu, ja aina tasaisehkoja pelejä, mutta nyt sitten yks tulee ja repii ryöttäset pisteet.

Notresta Tarelle pisteet nopeasta omaksumisesta! Ei kai kukaan meistä muista ekassa pelissä noin hyvin ollut perillä? ND on ainakin tässä vaiheessa hyvä ehdokas vuoden peliksi, tosin vastahan tässä on kuukausi pelailtu. Kuitenkin siitä löytyy kaikki tarvittavat ominaisuudet, jotta tulee pysymään pelilistoilla.

Reissiä pelattiin kyllä vissiin vaan yks peli?

Black Raider kirjoitti...

Vai niin oli Reissin laita. Hämäävän hämärästi merkitty "sama peli" kahteen kertaan sulla tonne Geekiin. Eli vaikka kaiketi siis pelasitte yhden pelin Reissiä Gathering storm lisäosalla, niin Geekin tulee yhdestä pelaamisesta kaks merkintää. Kai niitä pelejä tollain kertyyki paljo. Mäki pelasin aikoinaan Carcassonnee aina kahden lisäosan saattelmana, niin pitäiskö merkitä aina kolme kertaa yks pelikerta? Hä!

Tapanote kirjoitti...

Juu, tosta on puheltu eri foorumeilla, että miten sen merkkaa. Mä nyt oon merkannut noin, ja totta kai sillä tulee enemmän pelikertoja, mutta helpommin löytää jos haluaa etsiskellä.