tiistai 20. tammikuuta 2009

Kpää 2009 peli-ilta #6 - eli lauantai 17.01.09

Launtaina jatkettiin vähän lyhyemmällä sessiolla - pelattiin vain 6 tuntia edellisen illan 8 sijaan. Pelaajina pitkälti samat kuin eilen, sillä erotuksella, että Viona ja Harri eivät olleet mukana, mutta Jussi oli selvinnyt taudistaan sen verran, että muutamaksi tunniksi tuli paikalle.

Kuten kaikki hyvät pelisessiot, aluksi lämmiteltiin parilla pikkupelillä. Tällä kertaa paljon mainostettu ja peluutettu Eläinpyramidi. Päivän ja illan mittaan tätä pelailtiin useampi erä ilman mitään järisyttäviä kokemuksia, mutta ihan mukavana välipalana. Pelaajina mukana olivat ainakin Jarmo, Olli, Petri, Jussi, Mari, Heidi, Päivi, Jarmo P. ja Tyyne (89v). Itse olen peluuttanut peliä jo ikähaarukassa 3,5-89 ja hyvin on toiminut.

Olli yllättäen keksi heti oman version, eli korkein torni kisan. Omilla 7 palalla yritettiin kasata mahdollisimman korkea vapaamuotoinen torni. Tässä vaiheessa Olli johtaa tuloksella 25,9cm. Tosin lähes 27cm korkea pysyi sekunnin murto-osan pystyssä...

Tällä illalle ei varsinaista ruokalistaa ollut, mutta pääruoaksi muodostui neljän kierroksen Dominion. Toisessa erässä arvonta toi 5 samaa korttia kuin ensimmäisessä, kolmanteen saatiin sitten melkein täysin uusi setuppi. Yllättävästi kaikki pelit menivät aloittajalle. En ainakaan aiemmin ole sellaista tendenssiä huomannut, pitääpä koittaa miettiä tuota. Tarmo tosin netissä mainitsi, että ainakin Noita-setupilla aloittajalla tuntuisi olevan etua. Ehkä siinä on jotain perääkin. Dominion pitää edelleen helposti asemansa BGG:n kympin pelinä. Siellähän kympin määritelmä on tämä: Erinomainen. Tekee aina mieli pelata, enkä usko että mieli koskaan muuttuu.

Dominionia pelattiin useampaankin otteeseen ja siinä välissä Jussin tultua paikalle otettiin revanssi edellisillan Notre Damesta. Jussille peli oli livenä ensimmäinen ja hän jakoi myös mielipiteen, että peli on helpompi hahmottaa ja omaksua livenä kuin netissä.

Peli lähti liikkeelle niin, että Jussi panosti heti pistetaktiikkaan pelin alkupäässä, mutta joutui sen vuoksi pieniin rottaongelmiin myöhemmin, eikä korttikaan aivan osunut. Kuitenkin kuulemma parani tulostaan roimasti nettipelistä pisteisiin 48. Olli ajautui myös hieman hankaluuksiin, eikä päässytkään edellisen päivän huippupisteisiinsä, vai joutui tyytymään 50 pisteeseen ja kolmanteen sijaan. Ehkä nelinpelissä Olli panosti liikaakiin Notre Dameen? Jarmo jätti tapojensa vastaisesti pisteiden keruun loppupeliin, ja onnistuikin hyvin ja oli lähellä voittoa, mutta taisi ainakin yksi kierros mennä ihan ohi huonon korttituurin vuoksi? Ei siis pystynyt tekemään mitään järkevää yhdelläkään kolmesta kortista. Oma taktiikkani taas oli uusi kokeilu: laitoin kolme kuutiota sairaalaan jo A1 ja A2-vaiheissa. Tästä syystä en ollut lähelläkään ruttoa missään vaiheessa peliä, ja hyödynsin ensimmäistä kertaa myös "rottariviukkoa", ja sitä saadut ruokottomat 9 voittopistettä taisivat olla suurin syy voittoon pisteillä 63. Ei siis mitään kovin hurjia pisteitä kenellekään, mutta erittäin tasainen peli.

Välissä pelattiin tiukin Ubongo omaan muistiini: Voitin Jarmon neljänsien värien vertailussa: 7-5-3-2-1-1 vs. 7-5-3-1-1-1-1. Olli keräsi 6 ja Petri 5 samanväristä.

Seuraavana arvottiin hiukan vanhaan malliin seuraavaa peliä, mutta noin 40 sekunnin jahkailun jälkeen päädyttiin vuoden ensimmäiseen Trivial Pursuitiin - paripelinä. Pareiksi arvottiin Olli ja Jarmo - Tapani ja Petri. Ennakkoon arvioitiin peli tasaiseksi, mutta Olli ja Jarmo repivät ruokottomat 10 oikeaa vastausta putkeen, joilla matkaan tuli jopa 4 sektoria! Pojilla osui noppakin komeasti, ja tappio häämötti meillä jo varmaan alle 15 minuutissa. Ehdimme mekin tosin neljään palaan, että ei nyt ihan lumieränä mennyt.

Illan lopuksi vielä lätkittiin meloilla noin parikymmentä minuuttia. Olli onnistui jotenkin huomaamatta nappaamaan Niagaran varrelta 3 samanväristä timangia jo kahdessa kierroksessa. Luultavasti piti kädessään Ubongosta? Ei kyllä mitään erikoista ollut enää tässä toisessa matsissa. Aika turha peli, vaihtolistalle meni.

Lopuksi testattiin vielä Jarmo ja Ollin kanssa miltä tuntuu kun Galaxy Truckerissa on hankaluuksia edessä. Rakennettiin IIIA-luokan alus ja täräytettiin läpi kaikki III-tason 20 korttia. Komeasti paukkuivat meteoriitit ja alienhyökkäykset. Mä putosin ihan palasina, Jarmolta tärähti kaikki ukot. Olli selvis maaliin asti, mutta aika köyhänä poikana. Mun tulos oli -7,5, Ollilla 13 ja Jarmo 20 muistaakseni?

3 kommenttia:

Jarmo kirjoitti...

Ai turkanen, ku onki toi Crazy Frog -pussi tossa jälkimmäisessä kuvassa houkutteleva =P Lisää peli-iltoja siis!
Kiitos Raiderille pelieväistä ja kaikille seurasta!

Tapanote kirjoitti...

Juu, todellakin. Eväät oli erinomaiset, ja palvelu pelas. Vois ehkä vähä paremmin nyyttärimeiningillä seuraavalla kertaa...oli huonot isännät.

Tapanote kirjoitti...

Pelailin Ollin versiota tänään yksikseni. Enkka parani nyt 26,5 cmiin...

Galaxy Truckeria saadaan sitten pian höysteillä, Big Expansion on lähdössä tilaukseen huomenna... saadaan kunnon Rough Roadia Aheadiin...