maanantai 19. tammikuuta 2009

Kpää 2009 peli-ilta #5:n satoa

Perjantaina alotettiin aika pitkälti tilatulla ohjelmistolla. Mika ja Jussi tosin olivat edelleen toipilaina, joten jättivät pelit väliin ja samalla CMC siirtyi.

Ilta aloitettiin pikaisella nelinpeli-Dominionilla, jossa nähtiin omalle kohdalleni alhaisimmat pisteet. Hirvittävä hyökkäilysetuppi johti siihen, että kirouksia ja varkaita lenteli, eikä kukaan oikein päässyt pisteille. Voitin pelin 19 pisteellä, muilla 11-6-5! Ei siis tosiaan juhlittu pisteillä (tai juhlilla kun niitä ei ollut).
Paikalle saapuivat Harri ja Viona, ja 3kk:n tauon jälkeen päästiin iskemään Agricolaa. Sitä ennen kuitenkin nopea erä Ubongoa, jossa Olli nappasi 6 samanväristä ja kaikille muille 5 pistettä.

Agriäijässä edelleen pelattiin perheversiota, ja aika lailla aloittelijoita oltiin edelleen. Harrille peli oli vasta toinen, ja sanoi, että edelleen oli vähän pihalla.Peli eteni niin, että Olli oli resurssikunkku, ja keräili puita ja lehmiä (siis niitä rakennuslehmiä), Tapani suunnitteli ekana talon ja perheenlisäyksiä, mutta jäi tappelemaan ruokaongelmien kanssa. Harri sen sijaan otti melkein heti aloituspelaajan paikan ja noukki sieltä tarvittavat ruoat, ja pysyikin aloittajana ainakin 5 kierrosta putkeen, sai ekana huoneita ja perhettä ja alkoi sitten todenteolla panostaa miinusten välttämiseen. Itse asiassa Harri tosiaan luki sitä pistetaulukkoa ja varmisti, ettei saanut yhtään miinuspistettä mistään kategoriasta. Muut pääsivät myös vauhtiin laajennuksissa tasaisesti. Olli pelasi aika erikoisella taktiikalla, jossa melkein kaikki vuorot olivat resurssikeräilyä, ja sitten rakenteli aina iso pää leveenä kaikki kerralla. Esim 15 aitaa kerralla on aika kova setti.

Loppua kohden oli jo ihan selvää ettei kukaan voi Harrille mitään. Harri keräsi lopussa vielä kaikki 5 perheenjäsentä ja täytti siis koko lautansa, ja sai vielä muutaman elikonkin. Voitto oli lopulta aika ruokoton 34 pistettä ja muut jäivät nuolemaan näppejään: Tapani ja Mari 26 ja Olli 25. Aika selvältä näyttää, että aloituspelaajaa pitää vaihtaa enemmän. Nyt se oli Harrilla puoli peliä.

Tässä vaiheessa Harri ja Viona lähtivät laittamaan Danielia nukkumaan (poika ei ole vielä ihan peli-iässä) ja Syrjätie saapui mukaan.

Ensin pelattiin todella nopea Shadow Hunters viidellä. Shadowit ja Allie voittivat, eipä mitään erikoista. Hahmot selvisivät tällä kertaa tosi nopeasti ja Hunterit olivat kuolleet 3-4 kierroksen aikana. Tämä peli ei pääse oikeuksiinsa vielä viidellä. 7-8 pelaajalla peli on välillä oikeinkin kiva, muuten aika valju. Sopii silti tilanteisiin jossa on monta pelaajaa, eikä jakseta turhan paljon kuunnella sääntöjä.

Poikaporukalla jatkoimme vielä Notre Damen pariin. Peli oli kaikille ensimmäinen livenä, Petrille vasta toinen peli (ekassa tuli useita kirosanoja eikä hurjia pisteitä), Jarmolle taisi olla 3. ja Ollille ja Tapanille noin viides. Laudalla peli oli paljon visuaalisempi ja huomattavasti helpompi hahmottaa ja myös selittää. Tällä kertaa sekä Petri että Jarmokin pääsivät peliin sisälle aivan eri tavalla kuin netissä. Toisaalta kaikki taisivat seurata vähän liikaa alkuvinkkejä siitä, että laatikoita ja rahoja pitää hommata mieluiten alussa. Sen vuoksi taktiikat muodostuivat melko lailla samantyyppisiksi. Silti nelinpelissä ja livenä kävi ilmi, että pelissä pitää myös seurata sitä mitä muut tekevät, eikä pelkästään pelata omaa peliään. Tämä tuli vielä paremmin selväksi launtain pelissä. Siitä lisää myöhemmin.

Peli meni jopa nopeammin kuin arveltiin. Vain noin reilun tunnin kestollaan alkaa kolkutella kestosuosikin paikkaa ja varmasti pääsee pöydälle usein tulevaisuudessa, en epäile yhtään. Tässä ensimmäisessä livepelissä Olli repäisi lopussa tosi kovat bonukset ja muutenkin keräili sieltä täältä pisteitä. Lopputuloksissa Ollilla uudet enkkapisteet 73, Tapani 60, Jarmo 48 ja Petri 43.

Lopuksi vielä Galaxy Truckeria kaksi lentoa. Petri suuttui kun pelasi vahingossa kakkoskiekin pienimmällä aluksella. Tapani vielä kämmäili pistämällä väärät reissukortit pakkoihin. Tapanille moraalinen voitto, vaikkei loppuun asti pelattukaan.

Enemmänkin pelattiin, mutta näissä olin itse mukana. Olli taisi pelata kaikki pelit, joten mitä puuttuu?

4 kommenttia:

Tapanote kirjoitti...

Niin, jäi kommentoimatta että oli yks parhaista peliehtoista. Saatiin pelattua monenmoista peliä, eikä prähnätty mitään ylimäärästä ja monenmoista juurikaan. Pelit oli hyviä ja porukkaa kiinnosti.

Pelattiin kaiken lisäks niitä pelejä mitä pelaajat halus, ja kun väkeä oli riittävästi, niin ei haitannut, vaikkei kaikki kaikkiin peleihin osallistuneet. Osallistuko kukaan kaikkiin?

Näitä ilman muuta lisää.

Black Raider kirjoitti...

No eipä mullekkaan tullu ku pari Ubongoa tuohon lisäks. Oli muuten ihan hauska peli sekin.

Ja tosiaan oli hyvät pelit. Paljon pelejä ja pelaamista, mikä on tietysti se pääasia. Kun ei pelattu mitään megamättöä (pari tuntia oli tosiaan pisin peli), pysyi hyvä rytmi ja vire koko ajan päällänsä. Vaikka sessio kesti noin 8 tuntia, oli koko ajan semmosta mukavaa draivia kehis. Puutumista ei tapahtunut missään vaiheessa.

Ja Tapania lainatakseni: "Näitä ilman muuta lisää."

Jarmo kirjoitti...

Oli pislari ehtoo, ei voi muuta sanoo. Tykkään ihan tosta Notresta. Myös Ubongo on hyvä ja eläinpyramidi hauska. Sopivan kevyttä pelailua mun makuun.

Tapanote kirjoitti...

Joo aika kevyttä oli, mutta totta puhuen keveys tuli vielä enemmän siitä, että pelattiin ne isotkin pelit suht ripeästi. Ei tullut kyllä koko iltana yhtään kertaa turhautumista.