maanantai 27. huhtikuuta 2009

Age of Steam - Barbados

Sunnuntaina oli kovat poltteet pelata erä AoS:a. Yhtään pelikaveria ei ollut käsillä, niin kaivoin esille Barbados-lisäosan, joka on yksinpelimodi kyseisestä pelistä.

Kun vastapelaajia ei ole niin pelataan ikäänkuin pankkia vastaan. Pelin voittaa, jos lopuksi kymmennen kierroksen jälkeen pystyy käteisellä ostamaan kaikki osakkeensa takaisin pankilta, muutoin häviää. Ensimmäinen peli päättyi konkurssiin 3. kierroksella ja toinen 4. kierroksella. Kolmas kerta sitte toden sano ja pystyin lopussa ostamaan osakkeet takaisin ja jäin vielä rutosti voitolle.

"You've been given exclusive rights to build a train system on the beautiful Caribbean island of Barbados. If everyone wants pineapples...how can you make money?"

Erikoisen pelilaudasta tekee sen, että siinä on ainoastaan keltaisia kaupunkeja valmiina(6kpl). Ja vaikeutta aiheuttaa heti se, että kaupunkeihin tulee vain yksi paketti, eikä välttämättä yhtään keltaista laatikkoa. Violetit laatikot poistetaan kokonaan ja urbanisoitavia kaupunkeja on sininen, punainen ja 2 mustaa. Arvontapakettejakin tulee vain yhdelle riville valkoiset 1-6 sekä A,B,C ja D. Arvonnassa käytetään kahta noppaa.
Käytettävät toiminnot ovat Engineer, Locomotive, Urbanization ja Production. Jokainen toiminto pitää käyttää kerran, ennenkuin voi käyttää jonkun uudestaan. Osakkeita voi myydä vain yhden per kierros.

Kahdella ekalla yrityksellä yritin liian nopeasti tehdä rahaa ja konkurssi oli valmis. Yksinpeli on suunniteltu niin, että vuorot täytyy miettiä todella tarkkaan ja ainaki muutama vuoro etukäteen. Väärän toiminnon valinta tai hätiköity radan rakentaminen kostautuu nopeasti. Jokaisella vuorolla ei välttämättä pysty rakentamaan ollenkaan, mutta tulojen pitäisi kasvaa kuitenkin.

Eihän lautapelailu yksin kovin hääppöistä ole, mutta mielestäni onnistunut lisuke Barbados kuitenkin oli. Voisin jopa joskus ottaa uudemman kerran. Suosittelen ainaki AoS faneille!

1 kommentti:

Jarmo kirjoitti...

Puhutaan giikistä, ku pelailee yksinänsä lautapelejä.