lauantai 4. huhtikuuta 2009

Kaksinpeliliiga #1 Samurai & Rat Hot

Viikon pelaamattomuuden jälkeen putkahti päähän idea, jota ehdotin Marille, joka otti sen vastaan, joka ei tarkoita vihtaa: kaksinpeliliigana kokoelma läpi. Eli tämmönen pidemmän ajan setti lähti liikenteeseen. Ekalla kierroksella peleinä Samurai ja Rat Hot.

Samuraita ei kumpikaan meistä ole kaksinpelinä juuri pelannut, olisiko koskaan? Rat Hot on vain kaksinpeli, mutta toisaalta kokonaan uusi Marille, ja mullakin vain yksi kerta pelattuna pari vuotta sitten.

Samuraissa sovittiin loppuehdoksi alkuperäinen sääntö, eli peli päättyy kun yksikin kolmesta merkkityypistä loppuu (suomenkielisessä painoksessa peli päättyy vasta kun kaikki merkit on noukittu), tai kun neljä merkkiä menee tasan. Jo ihan alkukierroksilla kävi niin, että mulla on hyvä painostus Edoon, ja olisinkin saanut vähintään 2/3 nappia, jos Mari ei olisi päättänyt antaa mulle vain buddhaa ja pistää kahta muuta nappulaa tasan. Tämä johti siihen, että tajusin pari-kolme kierrosta myöhemmin, että mulla on kahdesta enemmistö, ja jos vain pystyn pistämään vielä pari merkkiä tasan, niin voitan pelin. Ja niinhän siinä kävi. Kentältä ei kerätty kuin 9 nappulaa kun peli päättyi. Mulla oli 3xpallopää ja 2xruohikko, Marilla 3xkeppi ja 2xpallopää.

Huomattiin myös, että kaksinpelissä kerättyjä merkkejä voi hyvin pitää näkyvillä, koska ne muutenkin voi koko ajan laskea.


Rat Hotissa ideana on asetella kolmiosaisia laattoja toisten laattojen viereen muodostaen samanlaisten kuvioiden eli mausteiden ryhmiä. Kahdesta vierekkäisestä saa 1 pisteen ja kolmesta tai useammasta saa 2 pistettä. Vuorollaan pelaaja asettaa 2 laattaa joko pöydälle tai muiden laattojen päälle ylemmille kerroksille. Eri kerroksilla olevat kuviot voivat olla vierekkäin pistelaskua ajatellen. Ylemmillä kerroksille laitettaessa laatta ei saa olla suoraan toisen päällä, vaan sen pitää peittää vähintään kahta laattaa, eikä myöskään alle saa jäädä tyhjää.

Mausteiden lisäksi laatoissa on myös molempien pelaajien värisiä rottia. Jos pelaajan oman vuoron lopussa pöydällä on 3 oman väristä rottaa, häviää heti pelin pisteistä huolimatta. Eli samalla kun rakentaa kuvioita, pitää myös peitellä laatoilla omia rottia. Tässä kohtaa nuo laattojen asettelun rajoitukset tekevät pelin hankalaksi. Jos nostaa laatan, jossa on vastustajan rotta, kannattaa se yrittää sijoittaa jotenkin hankalasti niin, ettei toinen pääse pelaamaan sen päälle mitään. Kivan nopea, taktinen ja ilkeäkin peli.

Tässä erässä rotat saatiin pidettyä aisoissa, mutta pisteitä ei kovin paljon kerätty. Mari oli koko ajan 1-2 pistettä edellä, mutta sain toiseksi viimeisellä kierroksella naputeltua 6 pistettä, jolla nousin voittoon pisteillä 20-17 .

Liigan tilanne kahden pelin jälkeen siis 2-0 meikäläiselle. Tässä vaiheessa ainakin pisteet lasketaan ihan suoraan 1 per voitto. Katsotaan, jos pidempiä pelejä jotenkin painotetaan.

Ei kommentteja: