tiistai 27. marraskuuta 2007

Kaksinpelejä

Marin kanssa otettu muutamana iltana pieniä headsuppeja. Pöydälle on on noussut tutuista peleistä Isis & Osiris ja Mhing. Uudemmista peleistä Tigris ja Euphrates, Mexica ja Gheos.

Vanhat tutut pitivät pintansa. I&O oli nopea ja tiukka kuten aina (pelattiin pari erää). Mhingistä otettiin semmonen versio, että Mhingiä ei saanut huutaa ennen kuin oli vähintään 8 krediittiä kasassa, millä peliin tuli sopivaa mielenkiintoa, ja pystyi kasaamaan isompaakin kättä vähän pidempään. Pelattiin 4 jakoa, ja krediittejä kerääntyi 8-10 joka kerta. Noilla tuli joka kerta 64 pistettä, joten tasan meni.

Tigris ja Euphrates ja Mexica toimivat molemmat tosi hyvin kahdella, eikä Analysis Paralysiskään vaivaa, kun pelistä tulee huomattavasti nopeampaa kahdella pelaajalla, ja omaa vuoroa pystyy vähän miettimään etukäteenkin. Näissähän on neljällä pelaajalla kummassakin niin paljon mahdollista tapahtua omien vuorojen välissä, ettei omaa vuoroa kovin tarkasti voi järkeillä valmiiksi. Molemmat menevät alle tuntiin kahdestaan.

Gheos oli mukava yllätys, vaikkei siitä ihan hirveästi vielä mielipidettä voi sanoa, koska ensimmäinen peli meni vähän ohi sääntöjä lukiessa ja ihmetellessä. Tosiaan Taren mainitsemaa Carcassonemaisuutta pelissä on jonkun verran, mutta vain jonkun verran, mekaniikat ovat tosi erilaisia kuitenkin, sillä omia ukkoja ei varsinaisesti laiteta ollenkaan kentälle, ja kaikki pelaavat periaatteessa kaikilla nappuloilla. Aika mielenkiintoinen tuttavuus. Varmasti toimii useammallakin pelaajalla.

Ei kommentteja: