torstai 15. marraskuuta 2007

Päivityksiä

Muutama sessio jäänyt päivittämättä. Viime viikonloppuna tuli useampi peli otettua.

Ensimmäisenä pelattiin (eiköhän se ollut perjantai-iltana) Alhambran puutarhat. Pelissä mukana Mari, Olli ja Tare itseni lisäksi. Peli eteni taisaisesti, eikä yllätyksiä juuri tullut. Tarella oli vaikeuksia laattavalikoiman kanssa, ja minä tein yhden tosi typerän siirron. Olli veti tasaisesti koko pelin muita edellä, ja onnistuikin pitämään johdon loppuun asti. Viimeisellä kierroksella Tarmo otti hyvällä siirrolla kakkossijan yhden pisteen erolla sekä Mariin, että itseeni.

Seuraavana pelinä pelattiin ensimmäistä kertaa Krieg und Frieden. Sääntöjen selvittelyssä meni tosi kauan aikaa vaikka peli lopulta olikin tosi yksinkertainen. Silti onnituimme pelaamaan yhden ratkaisevan kohdan väärin, mikä vääristi peliä ja ehkä tuloksiakin. Suurin syy tosin oli se, että pelissä oli kahdet eri säännöt, joista toisessa oli epäselvät tekstit, joten ymmärsimme yhden kohdan väärin. Peli eteni kohtuu hitaasti, ja kesti tosi kauan varsinkin sääntöjen tankkaamisen takia. Uskoisin, että varmaan putoaa kesto noin 2-3 tuntiin toisella pelikerralla. Lisäksi olimme kaikki sitä mieltä, että on melko varmasti parempi peli neljällä pelaajalla.

Pelissä oli useampia kiinnostavia mekaniikkoja ja kivoja yksityiskohtia, jotka osittain ovat tuttuja muista peleistä. Tosin missään muussa meidän peleistä ei taideta tarjota kilville pulloa?
Europeleille tyypilliseen tapaan ratkaisu tapahtuu viimeisen parin kierroksen aikana, joilla jaetaan enemmän pisteitä. Loppupisteitä en muista, mutta Tarmo taisi viedä voiton about 13-10-9 tai jotain sinnepäin.

Perään otettiin vielä törkyjatsi viidellä nopalla, jossa oli veti 4 jatsia ja bonukset jokaisesta kategoriasta. Silti onnistuin melkein maagisesti voittamaan pelin pienellä erolla, koska itsellenikin pisteitä napsui koko ajan, ja noppa kävi. Pisteet olivat ennätyskorkealla, jos oikein muistan niin noin 915-890-830 tms. Tarmo siis kolmas. Nopat eivät Tarmon kanssa tehneet yhteistyötä, ja varsinkaan kaivattuja kolmosia ei näkynyt varmaan kymmeneen kierrokseen.

Sunnuntaina kävi isukki perheineen Tampereella, joten lautapelejähän siinä tuli tietysti pelattua. Pöydälle nousivat Fairy Tale, Aavikon Karavaanit ja Karibik. Meikäläinen taisi ottaa voiton kaikissa, tai ainakin kahdessa. Suht tiukkoja pelejä. Oli mukava pelata välillä "ei-pelaajienkin" kanssa, ja seurata kuinka heistä jo melkein tuli pelaajia, koska viimeiset siirrot ottivat heiltäkin jo pitkään kun optimoitiin viimeisiä pisteitä =)

Ei kommentteja: