tiistai 17. joulukuuta 2013

Vanhanajan lautapeliseijot

Otettiin tänään muutama erä lautapelejä. Kuusi peliä pelattiin ja viittä eri peliä. Seuraavassa vähän lisää peleistä.

Alotettiin Jarmon kanssa San Juanilla. En ny muista mitä kaikkee siinä rakenneltiin, mutta Jarmo rakensi ainaki koko ajan. Sain mä pari isoo kutosen mörssäriä tehtyä, mutta Jarmo sai 12 korttia pöydälle ja mä sain 10. Hävisin Jarmolle 46 - 26. Aika selkee ero mun mielestä sillain.

Seuraavaks otettiin sitte erä Small Worldia. No siinä Jarmo oli aika suvereeni kans, rällästi skeletoneilla meneen. Siitä kai riittää sen verran tiedoks, että Jarmo valitsi oikeat rodut, mä en. Pisteet oli 108 - 78. Selkee ero siinäkin. Mut edelleen ihan kiva peli on kyllä!

Sitten saatiin houkuteltua äiti ja Putkonen pelaamaan myös ja otettiin erä Alhambraa oikeen pitkästä aikaa. Putkonen ei ollu ikinä pelannu, mutta pääsi jutun juoneen nopeesti kiinni! Siinä kaikki osteli kaikenmoista. Jarmo teki semmosen mukavan tempun siinä yhdes vaihees, että osti viimisen violetin ja sitte me kaikki kolme muuta tultiin siinä tasoihin. Loppu oli aika eeppinen, ku Jarmo sai huutokaupasta kaikki loput kolme ja ne oli kaikki vihreitä. Jarmo sai vaan kaks niistä linnaansa ja tuli vihreissä tasoihin mun kanssa, äiti voitti sen. Minä ja Jarmo oltiin loppupisteissä ennen linnan muuria laskettaessa tasoissa, mut siinä Jarmo repäsi hyvän voiton sitte. Loppupisteet näkee tosta kuvasta!

Seuraavaks mä halusin, että kaivetaan esiin oikeen vanha kunnon Muuttuva labyrintti! Sitä tuli pienempänä pelattua aika paljon. Se oli ihan hauska näin pitkästä aikaa. Sitä oli pelaamassa minä, Jarmo ja äiti. Jarmo vei voiton siinä, vaikka valittelikin usein, että me tehdään kiusaa sille. Mä tulin kyllä ihan hyvänä kakkosena!

Chinatownissa oli taas sitten Putkonenkin mukana niin saatiin hyvä nelinpeli aikaan. Kaikenmoista tehtiin, vaikka tuntukin, että kellään ei oikeen tullu oikeita palasia. Paljon saatiinkin valmiiksi vasta ihan muutamalla viimesellä kierroksella. Koko pelin ajan tuntui, että Jarmo saa ihan hullusti rahaa ja äidillä näytti päällisin puolin olevan kauhee kasa rahaa ja kaikki vaan osti siltä koko ajan. Jotenkin tuntui, että äidillä ja Jarmolla on paljon enemmän rahaa kuin mulla tai Putkosella. Mutta kyllä Putkonenkin muutamalla viimisellä kierroksella sai aika hyvin rahaa. Loppupisteet menikin niin, että Putkonen sai 1 110 000, äiti 1 090 000, Jarmo 1 080 000 ja minä 1 030 000. Ei siis isoja eroja ollut! Mutta oli ihan kiva tommonen tosi tiukka matsi. Hyvä peli!

Otettiin viä ehtoon päätteeks Jarmon kans kahdestaan toinen Small World. Jarmo sai heti aluks ihan ryöttään yhdistelmän, kun se sai Tritoneiden kanssa Commandon. Jarmo sai sillä pelkästään vallattua heti 10 aluetta. Mäki lähdin kyllä Pillaging Skeletoneilla rällästään ihan mukavasti ja meni kivasti muutama vuoro niillä. Tuntui, että rahaa tulee ja hyvin menee. Mutta sitten Jarmo sai kyllä viä ryöttäämmän yhdistelmän, Spirit Ghoulsit. Siis ihan äärimmäinen! Jarmo teki muutaman kierroksen ajan 14-16 pistettä. Jarmolla oli yhdessä vaiheessa kolmea eri rotua kentällä ni se oli aika ryötästä.

Mä tein yhdellä kierroksella vaan 3 pistettä. En saanu oikeen mitään ihan äärimmäistä ydistelmää enää toista. Loppupisteet olikin 119 - 76. Että melko selkee peli.

Oli kyllä ihan mukava viettää tämmönen sadepäivä lautapelejä pelaten! Suosittelen!

1 kommentti:

Jarmo kirjoitti...

Oli kyllä tautinen tua viiminen Small World. Tein kahdesti 16 pojoo ja kerran 14. Ei varmaan hetkeen tuu yhtä isoja pisteitä.