lauantai 7. marraskuuta 2020

Kohti tonnia elokuu 2020 (912-919)

Elokuussa pelit jatkuviat tämän vuoden tyylillä, eli reitattiin kirjaston pelejä. Tähän päivitykseen ei itse asiassa osunut mitään muita kuin Vaskin valikoimaa. Enimmäkseen peruspelejä, mutta myös yksi vuoden helmistä.

#912 The River
Oikein kiinnostava pieni worker placement. Selkeät säännöt, nopea pelata ja hyviä päätöksiä. Välillä tuntui tosin, että kolme tai neljäkin ukkoa oli välillä liikaa, eli ei ollut enää viimeisellä järin hyödyllistä tekemistä. Ehdottomasti pitää uudestaankin kokeilla, varsinkin kun tuli täysillä turpaan. 

Pelattiin heti toinenkin erä ja siinä oli jo jonkinlainen idea strategioista. Nopeat 5 taloa enimmäkseen tiilillä riitti selvähköön voittoon. Tämä meni heti uudestaan varaukseen kirjastosta, koska tekee mieli pelata ainakin pari lisäkertaa, jotta näkee löytyykö syvyyttä. 

Vahva kasi lähtöratingiksi. Viisivuotiaalta myös peukku tälle, oli hauska suunnitella strategiaa. 



#913 New York 1901

Kaunis peli, jossa jopa vähän teemallisuuttakin. Tonttien varaaminen ja isojen rakennusten pykääminen on hauskaa, mutta olisi se komeapi 3D-rakennuksilla. Toimihan tämä näinkin, vaikka taidettiin pelata hieman väärin jotain sääntöjä. Liian pitkä sisältöönsä, mikä näkyi varsinkin Leon tylsistymisessä loppua kohti. Eipä varmaan tarvi pelata uudestaan, vaikka periaatteessa ei mitään isompaa vikaa ollut. 6/10 on ehkä jopa vähän yläkanttiin. 

#914 Bruxelles 1897
Nopea ja mielenkiintoinen peli, jossa tekemistä riittää ja hyviä päätöksiä. Tätä voisi lainata uudestaankin kirjastosta helposti. Tykkäsin, vaikka jäinkin 3 pistettä Leon ja Marin taakse, jotka jakoivat voiton. 7/10 lähtöarvostelu.

Bruxellesissa ei ole pelilautaa, vaan "lauta" muodostuu korteista joka kierroksella erilaiseksi.



#915 Pictures
Mainio partypeli, jossa hieno uusi idea: abstrahoi kuva erilaisilla välineillä niin että muut tunnistavat sen. Välineinä toimivat esimerkiksi 9 värilaattaa tai kaksi narunpätkää. Tämän voisi hyvin vaikka hommata omaan hyllyyn. Toimii jo kolmella, mikä on harvinaisempaa tämän tyyppisissä peleissä. Tosin rajoituksena sitten se, että vain viidelle välineet. Mutta helpostihan siihen lisää kuudennen vaikka sillä, että yksi piirtää. 


#916 Areena: Titaanien taisto
Kniziasedän vanhempi peli, jossa lyödään vetoa mörköjen gladiaattoritaistelusta. Useampi mielenkiintoinen mekaniikka ja huippunopea peli. Tätä voin ihan hyvin pelata uudestaankin, mutta ei tarvi hommata omaan hyllyyn. Jännä taistelupeli, jossa ei ole minkäänlaista taistelua.


#917 Kitchen Rush
Hauska yhteistyöpeliä, jossa pelataan kaikki omaa peliä. Tässä ei tosiaankaan voi kukaan päsmäröidä muiden hommia, koska aika ei yksinkertaisesti riitä. Ensimmäisessä pelissä tuli turpaan ja pahasti, joten toiseen peliin lisättiin aikaa ja siinä alkoi jo peli löytyä. Kuuden minuutin ajalla ehdittiin hyvin selvitä, mutta silti ei mennyt tylsäksi yhtään. Tää pitää lainata uudestaankin kirjastosta. Leo tykkäsi tosi paljon, vaikka välillä kävikin meno liian hektiseksi, mutta eipä se oikeastaan haittaa, jos yksi ehtii pelata vähän vähemmän toimintoja.

 
#918 TopRace
Kirjastosta lainattua Top Racea 2 erää. Ihan mielenkiintoinen, mutta vähän hidastempoinen veikkaus-ajopeli. Ei tarvi omaan hyllyyn hankkia, mutta ihan hyvin voi pelata uudestaankin kun vastaan tulee. Leo tykkäsi vaikka iso korttimäärä kädessä selvästi hankaloitti valintojen suunnittelua. Ongelma oli siis ihan fyysinen: pienillä käsillä on vaikea pitää yli kymmentä korttia edes kädessä saati jossain järjestyksessä. 

#919 L.L.A.M.A.

No nyt löytyi megahitti kirjastosta! Tätä on sitten lyöty pitkään ja hartaasti. Leo hullaantui siinä määrin, että kun kirjastosta oli lainattu 2 kertaa ja pelattu 15 kertaa, ostettiin omaksikin. Knizian vuonna 2019 julkaistu kevyt korttiläiskintä on nopea ja jännittävä ja sitä myöten koukuttava. Tikkipelien fiilistä, vaikkei sitä olekaan.

Pelaa sama tai yhtä isompi kortti kuin edellinen pelaaja. Kutosen päälle pelataan laama ja laaman päälle ykkönen jne. Käden tyhjäksi pelannut voittaa erän ja muut saavat korttiensa verran miinuksia. Ensimmäisenä yli 40 pistettä kerännyt häviää. Kätensä tyhjentänyt saa poistaa yhden miinuksen (tai 10, jos on kerännyt yli 10 miinusta). Halutessaan voi myös passata, jolloin saa miinuksia käsikorttiensa verran, jos uskoo että muilla on vielä huonommat kädessä.

Henkisesti samaa jengiä kuin klassikot 6nimmt ja No thanks - saapa nähdä tuleeko tästä vielä klassikko vai onko sittenkin vähän liian ohut? Ja seitinohuthan tämä on, joten mitään syvällistä pelielämystä ei ole luvassa.

Tästä kädestä tulisi 6+5+3+1=15 miinuspistettä




Ei kommentteja: