sunnuntai 10. tammikuuta 2021

Kohti tonnia 972-975

#972 Robogem Deluxe 

Leo sai joululahjaksi Oppi ja Ilon Robogem-pelin deluxe-version, jossa on mukana peruspeli + lisäkortit. Robogem tuo vahvasti mieleen RoboRallyn, koska molemmat ovat pick up and deliver -pelejä, joissa liikutaan ohjelmoitavilla roboteilla. Tosin RoboGemissä ei vuoroja ohjelmoida ja suoriteta yhtä aikaa, vaan omalla vuorolla. Vuoron aluksi siis ohjelmoidaan action point -jono omista käsikorteista ja suoritetaan ohjelma. Muiden valinnat eivät siis vaikuta omiin valintoihin. 

Lisäosan funktio-kortit tuovat heti lisää mielenkiintoista muutosta. Näillä voi siis tehdä aliohjelman, jonka voi pyöräyttää F-kortilla vaikka monta kertaa vuorolla. Lisäksi mukana on muita erikoiskortteja, joilla voi esimerkiksi toistaa koko ohjeman 3 kertaa tai pyörittää samaa loputtomasti kunnes robotti ei voi enää liikkua tai päätyy täsmälleen samaan kohtaan samaan asentoon. 

Tällä on oikeasti hieno opetella ohjelmoinnin perusajatuksia ja 5-vuotiaana Leo vetää tätä jo ihan suvereenisti. 

Funktio suoritetaan pääohjelman F-kortilla

 #973 Unlock Mythic Adventures: Clutches of Hades

Ensimmäisenä tästä uusimmasta boksista pelattiin helpoimmaksi rankattu Clutches of Hades. Tää oli meille yllättävän vaikea. Meni 80 minuuttia ja jouduttiin ottamaan parikin vihjettä. Jotenkin ei tässä oltu yhtään suunnittelijan kanssa samalla aaltopituudella, vaikka loppujen lopuksi yksikään tehtävä ei ollut oikeasti epälooginen. Tässä onnistuttiin myös pelaamaan yksi tehtävä väärin - tai ymmärrettiin kyllä vihje oikein, mutta otettiin sillä väärä kortti, joka vielä sopi siihen kohtaan, joten ei ihan välittömästi edes huomattu että tehtiin väärin, back trackattiin ja pelattiin oikein. 

Tämä taisi olla ensimmäinen kerta Unlockeissa kun onnistuttiin pelaamaan väärin. Olisiko samalla ollut ensimmäinen unlock, josta jäi valju maku.

#973,5 Unlock Mythic Adventures: Professor Noside's Animal-O-Matic 

Nosidea oli taas hauska pelata, varsinkin nyt päästiin myös eläinten nahkoihin. Todella hienoa lisättyä todellisuutta ja muutenkin meille ihan 10/10 tämä taas. Peli eteni nopeasti ja tarjosi monta ahaa-elämystä, vaikka ehkä vähän putkijuoksumainen olikin. Tämä oli boksin mukaan vaikeampi kuin Hades, mutta meidän ajatuksenjuoksulle paljon helpompi ja loogisempi. Tässä oli siis tosi paljon AR:ää sovelluksen kautta ja ilmeisesti joillakin laitteilla sen kanssa on ollut vaikeuksia, mutta meillä kaikki toimi upeasti.  

Unlockeissa ei periaatteessa tarvita taustatietoa,
mutta nuorimmille tämä puzzle saattaa tuottaa ongelman, koska jonnet ei tiedä.

 

#974 Sushi Go 

Tosi kauan kiinnostuslistalla ollut Sushi Go saatiin kirjastosta ja sitä tulikin pelattua heti useita eriä. Leo tykkäsi kovasti ja Marillekin maistui. Sushi Go tuntuu jännästi jo vähän vanhalta koska mekaniikat ovat niin tuttuja muista peleistä. Mutta jos nyt pitäisi hommata joku kevyt filleri, tämä olisi korkealla ehdotuslistalla. Tällä hetkellä sitä virkaa toimittaa kuitenkin oikein hyvin L.L.A.M.A., joka saattaa päästä 50 kerhoon vielä tänä vuonna. 

Settien keräilyä ja draftia Sushi Go:ssa.

#975 Oikosulku 

Tämä on tullut pelattu jo kauan sitten, mutta nyt vasta kaivoin Geekin syövereitä ja löysin nimellä Kortslutning ja lisäsin itse pelille suomenkielisen nimen. Ei siis ilmeisesti järin suosittu peli Suomessa, kun edes nimeä ei löytynyt (eikä oikeastaan mitään muutakaan tietoja). Tässä pelissä on siis kysymyksiä, joihin pitää vastata kyllä tai ei - mutta aina väärin. Ei ihan huono seurapeli, mutta eipä tätä montaa kertaa tarvi pelata.  

Kysymykset ovat yleensä ilmiselviä,
mutta yllättävän äkkiä tulee vastattua vahingossa väärin.

 #975,5 Smart Games IQ Fit

Smart Games -pelejä ei löydy Geekistä, koska ovat yksinpelejä, mutta peli kuin peli. IQ Fit on puhtaasti teematon kombinatorinen logiikkapeli, jossa asetellaan palikoita laivanupotuspelin näköiseen pelilautaan. Kolmiulotteisista palikoista pitää muodostaa aina tehtävän mukainen kaksiulotteinen pinta. Helpoimmalla tasolla vain pari palikkaa pitää itse sovittaa paikoilleen ja vaikeilla tasoilla tehtävä näyttää vain parin palikan paikat valmiiksi. Erityisen haastavaksi pelin tekee se, että palikoissa on toisella puolella 1 pallo ja toisella puolella 2, joten samalla palikalla voi peittää eri määrän reikiä riippuen miten päin sen asettaa.

IQ Fitissä on 120 tehtävää ja se on selvästi aikuisempaan makuun. Meillä Leo pelasi ensimmäiset 40 tehtävää nopeasti, mutta sitten alkoi hidastua ja 50 jälkeen rupesi turhauttamaan.Ei kommentteja: