sunnuntai 16. tammikuuta 2022

Kohti tonnia #910-920

Tässä projektissa käännettiin siis uusi sivu, kun 1000 BGG-reittausta tuli täyteen edellisessä postauksessa. Nyt jatketaan kohti tuhatta pelireittausta eli lisäosien reittauksia ei lasketa tähän mukaan. Matkaa on siis 90 pelin verran, eli vuoden päivät jos vanhat merkit pitävät paikkansa. Pientä back logia on, koska tänne on päivittämättä kesän ja syksyn pelailut. Kesällähän meillä ei juuri pelata, joten ihan valtavan paljon ei olla perässä, mutta parin kolmen postauksen verran kuitenkin on tavaraa kasassa, joten tässä talvella taas blogi pysyy virkeämpänä. 

#910 Sapiens

Jarmo opetti tämän mulle Boardgame Arenassa ja ihan mielenkiintoinen harjoitushan tämä on, varmasti tulee pelattua useampiakin pelejä. Kämmäilin kyllä kaiken ensimmäisessä pelissäni eikä toinenkaan sen enempää vakuuttanut. Lyhyt ja selkeä peli, joka yhdistelee useampaa genreä. Seiskan peli lähtöön. 


Boardgamearenassa käyttöliittymä on selkeä - kunhan muistaa symbolien merkitykset.

#911 Welcome To... ja #912 Welcome to New Las Vegas
Litsan porukka kutsui peliin ja tuli opeteltua. Ohan tämä oikein miellyttävä kupongintäyttö. Meni ihan kärkipäähän mulla ja varmasti tulee pelattua paljon. Molemmat versiot löytyvät Boardgamearenasta , joten näihin pitää tutustua lisää. Ja näihin saa laittaa minulle myös kutsuja, kuten kaikkeen muuhunkin siellä.


#913 Norsun muisti

Aiemmin pelattu, mutta puuttui Boardgamegeekistä, joten pääsi listoille vähän myöhässä kun sain itse lisättyä peliin geekiin. Suomalainen muistipeli, jossa on vähän muutakin pelattavuutta. Luonnonsuojelullinen tausta, ja pelin hinnastakin osa menee hyvään tarkoitukseen, joten mikäs tätä suositellessa. 

Kotimainen Norsun muisti on kaunis peli

#914 Mesozooic

Brasiliasta ostettu portugalinkielien Mesozooic myytiin meille brasilialaisena tuotantona, mutta BGG:tä tutkiessa vaikuttaisi kuitenkin Z-man Gamesin julkaisulta. Eli ilmeisesti kuitenkin vain käännöspeli? Oikein hauska liukupuzzlepeli kylläkin. Harvinaisempi pelimekaniikka siis, jota on tullut vastaan lähinnä yksinpeleissä.  Kyllä tätä pitää pelata useampikin kerta. Arvostelu lähte kasista. 

#915 Chronicles of Crime

Demopeli kirjaston pelillä tänään. Kyllä tätä täytyy oikeakin peli kokeilla. Ei vielä oikeaa arviota siis.

 #916 Trapped - Tivoli

Trapped on suomenkielinen Martinexin julkaisema pelisarja, joka yrittää tuoda jotain uutta ja omanlaistaan genreen. Sen idea on tehdä pelihuoneesta aito pakohuone, eikä pelkästään istuttaa pelaajia pöydän ääreen, kuten muut pakohuonepelit. Samalla se haluaa ollaa olla koko perheen pelisarja, joten pelien teemat ja tehtävät soveltuvat myös perheen pienemmille. 

Ensimmäisten pelin perusteella tavoitteet täyttyvät vähintäänkin tyydyttävästi ja sarjan jatkolle onkin odotukset korkealla. 

Tivolin aiheena on siis kiertävä tivoli erilaisine aktiviteetteineen. Pelin lähtöasetelma on se, että pelaajat lähettävät tivoliin työhakemuksen ja lähtevät työhaastatteluun. Tutun tuntuisesti tivolissa on ennustaja-eukkoa, onnenpyörää, ammuntapeliä ja taikuria. Mutta kaikkeen liittyykin jotain yllättävää ja töihin pääsee vain jos ratkoo kaikki mysteerit.  

Pelin aluksi valitaan yksi kodin huone (aidon pakohuonetunnelman luomiseksi mieluiten sellainen, jonka oven voi sulkea). Sääntökirjaan tutustumisen jälkeen levitetään pulmakortit ja julisteet kunkin kortin takaa löytyvien ohjeiden mukaan ympäri huonetta. Osa materiaaleista kiinnitetään seinään, tai eri pinnoille niin, että etupuoli on näkyvissä. Sen jälkeen aletaan ratkoa pulmia ja pelataan esimerkiksi 60 minuuttia tai kunnes kaikki pulmat on selvitetty (tämä päätetään ryhmän kesken.) 

Koska pulmissa ei ole varsinaisesti mitään järjestystä, jossa ne tulee suorittaa, ei peli todellakaan ole mikään putkijuoksu, kuten jotkut muut pakohuonelautapelit ovat. Tässä se muistuttaa ”oikeita” pakohuoneita, joissa myös usein ongelmat voi ratkoa eri järjestyksessä, eikä aluksi välttämättä tiedä yhtään mistä aloittaa.

 Täysi arvostelu tästä ja kahdesta muustakin Trappedista Lautapelioppassa

 #917 Ticket to Ride Map Collection: Volume 2 – India & Switzerland

 Leon kanssa tiukka matsi Sveitsin kartalla. Loppupisteet tiukat - vain 5 pistettä eroa. Todella paljon pääsi tekemään reittejä ainakin kaksinpelissä. Hauskaa vaihtelua meidän tavallisimpaan Menolippuun eli Eurooppaan. 

 

Ahdas kartta, mutta paljon reittejä. (Kuka tunnistaa muuten yläkulmankirjan?)


#918 Teotihuacan

Yritettiin Lulan kanssa opetella tämä puhtaasti Boardgamearenassa, mutta olihan se ihan mahdoton kokeilemalla oppia. Katsoin sitten pari videota, mutta ei siitäkään vielä kunnon kuvaa saanut. Mulle voitto luultavasti karmean huonoilla pisteillä 66-56 =D. 

Kuka opettaisi tämän minulle kunnolla?

#919 Sushi Roll

Sushi Rollia pelattiin ensimmäisellä kerralla hieman väärin, mutta oli sen verran hauskaa, että pelattiin useampi erä lisää. Leo varsinkin tykkäsi tästä versiosta, ja onhan ison noppakasan heittely hauskaa. 

Suomen lipuista ei tällä kertaa yhtään pisteitä.


 

 

Ei kommentteja: