sunnuntai 22. tammikuuta 2023

Kohti tonnia 951-964 PikkuJouluCon Litsan pelikerhossa

Sitten siirrytään lähes joka vuoden kuumimpaan pelailukauteen eli joulukuuhun. Vuonna 2021 se näyttää olleen myös erittäin aktiivinen reittauskuukausi - peräti 21 uutta peliä pelattu. Tästä syy kuuluu taas Littoisten suuntaan eli PikkuJouluConiin Litsan pelikerhossa. Ja tietenkin vietettiin aika Tepon tunkkauskornerissa jälleen kerran ja sieltä monta "uutta" lastenpeli, osa jopa ihan pelattavia!

Joulukuu 2021

#951 Labyrinth

Klassinen puinen labyrinttipeli ei toki ollut uusi peli, mutta eipä ollut varmaan kymmeneen vuoteen tullut pelattua eikä ollut siis reittausta alla. Conissa tuli tätä pelattua monessakin välissä ja lopulta pääsin läpikin. 

#952 Haamulinna 

Kivoilla disneytyylisillä grafiikoilla vähän erilaista muistipeliä. Kiva peli, mutta liian helppo pelata väärin.#953 Neropatti

Yllättävänkin hyvä lasten versio Aliastyyppisestä kuvailusta. Tässä siis arvotaan nopilla sana, joka pitäisi selittää ja muiden pitää arvata mistä on kyse. Pistelasku on vähän outo, mutta lapsille toimii joka tapauksessa. #954 Lumottu metsä

Ihan kiva viiden pelaajan pelaus tätä. Vähän hitaasti etenevä, mutta toimiva peli kuitenkin. Tätä voisi kuvitella pelaavansa vaikka uudestaankin. 

 

 #955 Katamino 

Yksinpelihän tämä on, mutta teoriassa voi pelata kahdellakin. Vastaavia on vähintän tusina tusinassa, joten ei tarvetta pelata uudestaan. 

 
 
Ihan mainio, nopea peli, jossa kuulat tuovat kivaa taktiilisuutta ja rapinaa. Nappasin voiton Leon kanssa tasapelillä ekassa pelissä pisteillä 52.  Tätä on sittemmin tullut pelattua jo parikymmentä kertaa Boardgamearenassa. Oikein kiva peli, mutta livenä olisi vielä parempi taktiilien nappuloiden ansiosta. 
 


Normaaleilla säännöillä tästä puuttuu peli, mutta keksittiin lennosta jotain peliä muistuttavaa. 

Kirjaimellisesti minuutin mittainen peli. Tämä jäi omaan hyllyyn tapahtumasta. Varmaan tulee pelattua. (No eipä ole tullut pelattua kuin pari kertaa, mutta pitääpä kaivaa taas esiin).
 


#959 Mobile Markets: A Smartphone Inc. Game

Ihan mainio viritys. Vie paljon pöytätilaa vaikka ei ole pelilautaa. Parisen tuntia vierähti viiteen kierrokseen. Vähän nopeampi saisi olla. 


#960 Kummitusmetsä

Aika simppeli ja tylsä läpijuoksu. Ei paljon strategiaa ole. 

#961 Laske ja lastaa

Kivan näköinen ja sisälsi pelinkin. Mutta eipä näistä oikein paljon sanottavaa keksi. Niin geneeristä, että kerran pari voi olla hauska ja kiinnostavakin, mutta onhan nää just näitä reittaustalkoopelejä. 


#962 Dr. Eureka

Hauskaa taktiilia strategiaa. Toimii. Pari peliä lasten kanssa ja tätä vois pelata uudestaankin joskus. 


#963 Cubingos

Leon kanssa kokeiltiin kaksinpelinä. Ihan peli, mutta aivan liian yksinkertainen. Kolmiulotteinen domino, enkä oikein saa mitään irti mistään dominopelistäkään. 


#964 Bingolino 

Olihan tässäkin ihan peli. Pientä tuurinhallintaa, mutta kohtalaisen tuuripitoinen silti. 
Ei kommentteja: