maanantai 17. marraskuuta 2008

Erilainen lautapeliviikonloppu

Tulipahan taas pelailtua jos jonkin sorttista peliä kun kokoonnuttiin isommalla porukalla Hakoniemen leirikeskuksessa. Peliporukan ydintä edustivat allekirjoittaneen lisäksi Jarmo, Jussi, Mari, Olli ja Tarmo. Muita tuttuja naamoja olivat Annika, Jukka, toinen Tapani ja Visa ja lisäksi paikalla myös Tampereen Yliopistolta Amanda, Annamária, Chris, Doudou, Stephanie ja Thiago. Pelaajia oli siis paljon, ja vaikka kaikki eivät valtavan innostuneita peleistä ainakaan koko ajan olleetkaan, niin runsaasti tuli pelailtua.

Koko porukalle venyviä pelejä ei meiltä löydy, joten turvauduttiin lautapelien ulkopuolelta Celebrity Gameen jossa pelaajille teipataan nimi otsaan ja he koittavat kysymyksillä selvittää keitä ovat. Toinen, johon saatiin kaikki mukaan oli sanapeli, jossa seitsemän kategorian slotit tuli täyttää joka kierroksella arvotulla kirjaimella alkavalla (ja lisäpisteiden toivossa myös loppuvalla) sanalla.

Näiden lisäksi pelattiin sitten useita tavallisen menun pelejäkin. Isolle porukalle sopivista pelattiin Shadow Huntersia, PitchCaria ja 6nimmt!iä. Nämä ovat myös kaikki melko helppoja selittää ja ymmärtää, joten pelaamaan päästiin vaivattomasti ja nopeasti. Mitään valtaisaa suosiota ei mikään näistä saanut, mutta ihan suupielet ylöspäin näytti porukalla olevan. PitchCar meni vähän liikaa miespuolisille. Tytöt olivat liian varovaisia.

Korttipeleistä pöydällä kävivät myös Coloretto ja pitkästä pitkästä aikaa myös Nicht die Bohne, joka tapansa mukaan meni taas puhumalla. Ihan kivaa härnäämistä ja jäynäähän se on, pitäisi pelailla useammin. Tavallisellakin pakalla pelattiin ainakin Truccoa ja jonkinlaista nopeuspeliä, mitä en sivustakatsellen oikein tajunnut. Kaupallisista korttipeleistä myös Race for the Galaxy + Gathering Storm pelattiin kerran kaksinpelinä Jarmon ja Tapanin välillä melko vähäpisteisenä ja aika tiukkana pelinä, jossa Jarmo kutosbonuksilla ryki voittoon 2 viimeisellä kierroksella. Dominionia pelattiin myös vaihtelevilla kokoonpanoilla noin 5-6 peliä, mukaanlukien yksi viisinpeli, joka sekin tuntui onnistuvan ihan ongelmitta.

Viikonlopun pääpeliksi muodostui kuitenkin Avista, jota pelattiin joka välissä ja koko ajan yhteensä vähintään 20 peliä joka vaikeustasolla ja välillä ihan millä sattuu säännöillä. Ajanvietepelinä aivan huippuluokkaa, vaikka tietysti suomalaiskansallisilla kategorioilla ulkomaanvahvistukset eivät peliin voineet osallistua. Jostain äkkiä se Avista Pro!

Varsinaisista lautapeleistä pelattiin vain vajaa peli Galaxy Truckeria ja muutamia pelejä Pingwiniä. Erityisesti Annamária ja Thiago tosin olisivat mielellään pelailleet enemmänkin varsinaisia lautapelejä, joten tilaisuus siihenkin pitää järjestää joku toinen kerta.

Sunnuntai-illan kunniaksi täräytettiin vielä kolminpelinä Puerto Rico, joka on alkanut viime aikoina houkuttaa taas. Oli kiva saada peli pöydälle, vaikka itse jäinkin pahasti jalkoihin.

Voi olla, että joku peli vielä unohtuikin, mutta olihan sitä jo tuossakin.

3 kommenttia:

Tapanote kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Jarmo kirjoitti...

Ihan pistooli viikonloppu oli Hakoäijässä! Saunottiin ja käytiin uimassa kaiken pelailun ohessa. Pingistäkin päästiin kokeilemaan. Ja kuultiinpa myös Jussin pianokonsertto sekä Ollin kitarasooloilut. Vain hienoa oli!

Black Raider kirjoitti...

Niin no. Oli ihan jees meininki, tosin mikään varsinainen lautapelimättö nyt ei ollut kyseessä, vaikka itse sillä mielellä liikkeellä olikin. Eipä tainnut itsellä pöydällä olla muutaku Dominion ja Avista!

Mutta Dominion olikin sitten varsin miellyttävä tuttavuus. Kaikin puolin asiallinen peli. Vaihtelu on jees, lyhyehkö kesto plussaa, ja pelissähän on ihan sikana kaikkia "äijjiä", vaikka korttipeli kyseessä onkin. Ja jokainen hyvä vuorohan alkaa juhlilla, sen kyllä tiedän, muttaku ei niitä ikinä ollu kädes...

Eiköhän ruveta jatkossakin tekemään niin, että Tapani järjestää ihan sikana kaikkia leirejä Hakoäijjyydes, sitten "hukkaa" kaikki ilmoittautumiset leireille ja peruu leirit sitten osallistujien vähyyteen vedoten, jolloin päästään pelaileen sinne aina! Ja sitte vois joku kerta oikeesti pelatakin jotain, eikä muuten vaan hihhuloida aamuyöhön asti...