sunnuntai 1. tammikuuta 2012

Turnausynnäilyt #4 - Reiska + Alhambra

Race for the Galaxy
Ruokatauon jälkeen vuorossa viime vuoden mestarin Jarmon valinta.

Reiskassa odottelin täyttä pottia, vaikka vastustajista Olli onkin peliä kohtalaisen paljon pelannut (Miia ei ollut pelannut koskaan). Ei ole muuten helppo peli selittää viidessä minuutissa, niin että ensikertalainen saisi pelistä irti yhtään mitään.

Keskityin lähes täysin developmenteihin, koska sain alkupäässä sen kutosen devin, joka antaa -2 deveihin. Olen pelannut peliä useamman sata kertaa, mutta en silti muista edes tuon kortin nimeä. Pian sain myös alennuksia keltaisiin ja niitäkin sain hyvin pöytään, joten pöytäpisteetkään eivät jääneet ihan nolliin. Voittopistelaattoja taisin saada tosin vain yhden.

Pinnat riittivät kuitenkin voittoon ja nousu jatkui.
Tapani 52
Olli 46
Miia 26

Alhambra
Pidin joskus Alhambraa melkoisena lottona, mutta silloin tuli enimmäkseen pelattua 5 tai 6 pelaajalla, koska se oli ainoita pelejä johon sai yli 4 mahtumaan. Sittemmin tulin järkiini ja myöhemmin on pelattu enimmäkseen 3 tai 4 pelajaalla. Silloin peli on useimmiten aika tasainen, ja tuurinhallinta on helpompaa.

Alhambrassa vastaan istuivat Heikki ja Santeri. Heikki omistaa pelin joten peli on tuttu, sen sijaan Santeri ei ollut pelannut kertaakaan. Itse olen pelannut paljon, koska Alhambra on Marin suosikkipelejä. Ennakkoon uskoin tässäkin voittoon ja sehän sieltä napsahtikin, tosin tiukan väännön jälkeen. Olin vielä toisessa pisteytyksessä selvästi poikia perässä.

Pelasin perusstrategiallani, eli ostelen vain tasarahalla, mutta oikeastaan aina kun tasarahalla saa, rakennuksen väristä riippumatta. Tähän ollaan meillä päädytty, eikä ole oikein muita strategioita edes koitettu. Oikeastaan Alhambra on hyvä esimerkki pelistä mitä on tullut pelattua melko paljon sen ihmeemmin miettimättä, että miten sitä kannattaisi pelata.

Pisteet
Tapani 140
Heikki 132
Santeri 124

2 kommenttia:

Mari kirjoitti...

Funny you put one of your favorite games together with one of my favorite games in the same article :)

I was very surprised, and quite confused to play reiska with 2 players that hadn't played the game before.
I usually play it with Tapani & Jarmo, who know the cards by heart and actually are able to form strategy for the game, giving me no chance to win. But this time I had the chance to actually win the game!
Helping out the boys made me realise for the first time that I actually know how the game goes, wow. It was a surprise. I've always been completelly lost when playing the game with the Aulu brothers. Now thet got from Santa the newest expansion. I am looking forward to play it with them. Jeeeee!

Mari kirjoitti...

*they