lauantai 31. joulukuuta 2011

Turnausynnäilyjä #3 - Puerto Rico

Kolmantena vuorossa päivän ehkä "raskain" peli Puerto Rico. Tähän peliin paikat järkättiin sijoitusten mukaan, joten sain vastaani Santerin ja Villen sijoilta 4 ja 5. Molemmille peli tuttu, mutta ei kuitenkaan montaa peliä vyöllä. Itsekään en kolmella pelaajalla ole pelannut kuin ehkä kerran tai pari.

Lähdin tupakkabisnekseen ensimmäiseksi ja sain kaveriksi indigon ja maissin. Rakennuksista tein heti pienen torin ja pian myös tehtaan. Tehdas tuottikin paria kolikkoa useamman kerran ja kun vielä ajauduin nappaamaan kolme louhosta, selvisin melko hyvin ilman myyntejä.

Satama tuotti lopussa mukavasti pinnoja, ja kun ostin vielä kaveriksi bonusrakennuksen, joka antaa pinnoja pistelaatoista, riittivät pisteeni voittoon.

Santeri painoi kahvilla alusta asti ja teki ryöttäset määrät rahaa myynnillä varsinkin toimiston avulla. Olinkin aika varma, että voitto menee Santerille, mutta bonusrakennuksista ei sitten tainnut tulla huippuhyötyä. Ja Villen kanssa saatiin aika usein Santun kamoja heitettyä mereen.

Hyvä matsi kuitenkin - tasainen eikä kukaan tehnyt oikeen kertaakaan mitään tyhmyyksiä.

Pisteet:
Tapani 57
Ville 54
Santeri 49

1 kommentti:

Jarmo kirjoitti...

Puerto Rico oli ittelle etukäteen heikoin lenkki. Kymmenkunta peliä pelattuna harvakseltaan, eikä selkeää kuvaa eri strategioista. Viime vuoden turnauksessa otin huonoimman sijani juuri Puertossa.

Kärkipuulissa minä, Olli ja Mari - kaikilla takana voitto ja jaettu voitto. Tiukka vääntö siis tiedossa. Alussa sain maissin, mikä kuulemma on ihan jees. Tuotannon aloitin heti kahvilla, jota myin kiitettävästi.

Laivauksen aloitin heti alkuvaiheessa, millä sainkin leivottua hyvät pisteet. Olli vaikutti lopussa vahvimmalta ja olin lähes varma, että voitto meni sivu suun. Toisin kuitenkin kävi.

Mari sai parhaat pisteet laivauksesta, minä pinnan perässä - Olli hiukan vähemmän. Marin kohtaloksi koitui saada vain yksi bonusrakennus.

Hassua oli, että viimeisellä vuorolla kävi toteen kaikki kolme pelin päättymiskriteeriä. Ollin yläkerta tuli täyteen, uudisraivaajat loppu ja pistelaatat loppu.

Pisteet oli melkoset, kun Mari piti perää pistein 56! Olli nappasi 61 ja mulle voitto 64 pojolla. Kiva yllärivoitto, ja turnauksen kärkipaikalle, josta en enää pudonnutkaan.