keskiviikko 1. helmikuuta 2023

Kohti tonnia 965-975

Ja vielä viimeiset pelit vuoden 2021 puolelta ja sitten päästään jo 2022 alkuun. Eli aika tasan vuoden perspektiivillä katsellaan tämän postauksen pelejä. 

Joulukuu 2021

#965 Saint Petersburg (Second Edition) 

No ei vakuuttanut tämä yucataversio. Ei toiminut eikä näyttänyt edes järkevältä. Eikä ole näemmä tullut sittemmin kokeiltuakaan. Tykkäsin alkuperäisestä joskus paljonkin, joten olishan tätäkin kiva kokeilla kunnolla joskus. 

#966 Fluxx

Kaikki Fluxxit oli tullut ohitettua tähän asti tyystin. Nyt napattiin kirjastosta ja pelattiin jokunen erä. Leo tykkäsi tästä kovasti ja tätä onkin sitten tullut hakattua Boardgamearenassa kymmeniä matseja. Hyvin, hyvin sattumanvaraista ja kaoottista mättöä, mutta ymmärrän kyllä, jos tästä tykkää.  #967 Taco, katti, pukki, juusto, pizza 

Tuttua nopeuspeliä Halli-Galli-tyyliin, mutta omalla twistillä. Tässä siis käännetään vuorollaan kortti ja sanotaan litanian seuraava sana ja jos kortti mätsää sanan kanssa, läiskätään käsi nopeasti keskelle. Lisäksi pelissä on muutama erikoiskortti ja niille erikoistoiminnot - jotka ovat siis fyysisiä toimintoja. Esimerkiksi sarvivalaan kohdalla nostetaan kädet ylös sarviksi jne. Hauskaa läiskettä. Hyvät sanat ja liikkeet ja tätä on tullut lainattua kirjastosta muutamankin kerran. 

#968 The Crew: Mission Deep Sea 

Tämä tuli joulupaketista 2021 ja sitä pelattiinkin heti alkuun aimo kasa. Ihan ensimmäisellä istumalla heti 4 peliä. Ensimmäiset 2 tehtävää kerrasta läpi viisinpelillä kolmosen meni 2 yritystä. Vähän jäänyt kuitenkin kesken tämä, joten otetaanpa peleihin!

  

#969 Fortuna

Tällainen takautuva reittaus taas. Oikeastihan näitä on tullut pelattua satoja ja satoja kertoja lapsena, mutta ei ollut tullut huomattua, että löytyy Geekistä. Joulunpyhinä kyläilyreissulla tätä tuli sitten pelattua ja pelattua sitten kunnolla. Ja olihan se aivan yhtä hauskaa kuin lapsenakin. Niin ja toki myös Trivialia pelattiin.

 
 
#970 Everdell 

Tykkäsin todella paljon. Yksi vuoden ykköshittejä. Muistutti Viticulturesta ja se ei ole tosiaankaan huono meriitti. Tätähän pitää päästä pelaamaan uudestaankin. Pitkä peli toki, liki 3,5 tuntia ekalla kerralla, mutta varmasti tiivistyy paljon kun osataan. 

Vielä ei ole päässyt uudestaan pelaamaan kuin kerran, mutta vuodelle 2023 tämä on ehdottomasti ohjelmassa useamman kerran!#971 Läiskis

Olihan tässäkin ihan peli. Vähän UNO-viboja ja pientä nopeuspeliäkin. Ja UNO-spesialisti Leo tietenkin voitti. 


Tammikuu 2022

#972 10 Days in Europe

Vuoden ensimmäinen reittaus on 10 Days in Europe. Mari voitti kaksinpelin, mä voitin kolminpelin. Kivaa kartanopettelu ja pelinäkin aivan mainio. 


 #973 Chutes and Ladders

Ja toinen takaumareittaus. Jostain vanhasta Ankronikkakirjasta pelattiin puhdasta snakes and ladderia. 

#974 Briscola 

Aloitettiin Leon kanssa pidemmän ajan projektina Mikko Saaren Tarotista Texas Hold'emiin -korttipelikirjan läpipeluu. Täältä löytyi yllättän runsaasti reitattavaa. En ollut oikeastaan koskaan ajatellut, että Geekistä löytyy näin paljon näitä tavanomaisilla pakoilla pelattavia korttipelejäkin. Nykyäänhän niitä ei enää lisätä tietokantaan. Mutta toki reitattu niitä mitä on löytynyt. 

Leon ja Marin kanssa opeteltiin Mikon kirjasta Briscola. Hauskaa tikkipeliä ilman maantuntopakkoa. Briscolaa on sittemmin pelattu muutamia kertoja livenä ja jokunen myös Boardgamearenassakin. 

#975 Pitch

Tämäkin Mikon kirjasta. Kaksinpelinä Leon kanssa yks täysi 5 jaon matsi. Oikein hauskaa kevyttä tikkiä ja tätä täytyy testata kyllä tiimeilläkin. (Eipä ole vielä kokeiltu, mutta laitetaan kirjastopelien toivelistalle). 

 

Ei kommentteja: