lauantai 11. helmikuuta 2023

Kohti tonnia 976-989

Viimeistä edellinen päivitys ennen tonnia kirii muistelot tasan vuoden takaiseen on täynnä perinteisell korttipakalla pelattuja pelejä ja verkossa opeteltuja uusia pelejä kuorrutettuna parilla pakohuonepelillä. Eli oikeastaan tällä kerralla ei ole yhtään perinteistä lautapelireittausta. 

Tammikuu 2022

#976 Anarchy

No nyt oli todella mielenkiintoinen tikkisetti. 10 jaon peli kestää noin tunnin ja se on tunti jänniä vääntöjä. Tässä siis pitää pelata joka kierroksella eri peli, eli valita mitä yrittää voittaa. Tämäkin on David Parlettin peli, ja viimeistään tämän myötä minusta tuli Parlett-fani. Tätä on sittemmin tullut pelattua uudestaankin ja saa helpon 9/10-arvostelun

#977 Exit: The Game – The Haunted Roller Coaster

Tämä on pelattu jo oikeasti aiemmin, mutta oli jäänyt kirjaamatta Geekiin. Arvosanaksi on kirjautunut 8, eli selvästi tästäkin on tykätty, vaikka nimen perusteella ei muistukaan juuri mitään pelistä.

#978 Trapped: Taidevarkaus

Tämäkin oli oikeasti jo pelattu hieman aiemmin, mutta reittaus tuli tähän kohtaan. Tästä olen kirjoittanut täyden arvostelun Lautapelioppaaseen: https://www.lautapeliopas.fi/peliarvostelut/trapped/ 

Taidevarkaus-pelissä on Trappedin tyyliin iso kasa kortteja, julisteita ja muita paperikomponentteja, jotka muuten meidän mielestämme olivat tämän ensimmäisen Trapped-sarjan tyylikkäimmät. Maalausten kuvat ovat niin kauniita, että niitä olisi tutkinut julistekokoisinakin ja voinut jättää seinälle pelaamisen jälkeen. Lisäksi pelaajille annettavat nimilaput ovat hieno yksityiskohta, jolla on pelillistäkin merkitystä!
Meillä oli pelin parissa hauskaa, mutta valitettavasti pelin loppu jäi pieneksi antikliimaksiksi. Pelistä joko puuttui varsinainen lopetus eli ulko-oven koodi kokonaan tai sitten emme vain keksineet sitä edes jälkikäteen tarkistamalla kaiken vihjekirjasta.

#979 Golf

Keksittiin kavereiden kanssa lukuisia korttipelejä parikymmentä vuotta sitten ja jotkus niistä olivat sen verran pelattavia, että niitä tuli kehiteltyä ja pelattua myöhemminkin. Tämä oli varmaankin niistä paras ja sen verran hyvä, että jäi elämään. Vuosien varrella peliä on pelattu meillä hevijätkä-nimellä, mutta nyt selvisi, että tästä on ihan vakiintunut peli nimellä golf. Säännöt ovat siis lähes yhden suhde yhteen, jopa niin samanlaiset, että on pakko miettiä, olisiko sittenkin jollakin tavalla joku meistä jossakin törmännyt peliin joko ennen keksimistä - tai sen jälkeen ja säännöt olisivat sittemmin päivittyneet lähestymään golfia?

#980 GOPS

Täyden informaation normaalin pakan peli - nimi on siis lyhennys sanoista Game Of Perfect Strategy. Nopea ja kiinnostava. Pelattiin sillä variantilla, että jos 2 pelaa saman, kolmas voittaa myös pienemmällä.

#981 On the Underground

AnttiT opetti pelin minulle verkossa ja ensimmäiset pari erää meni vähän huiskiessa kun ei vielä tajunnut strategiasta tuon taivaallista. Mutta tätä on sitten tullut pelattua useampiakin kertoja ja oikein mainio pelihän siellä on.

#982 Can't Stop Express

Tämäkin opeteltiin Boardgamearenassa. Helppo kupongintäyttöversio tutusta push your luckista, jota on sitten pelattu jo parikymmentä matsia. Tämä on hauska peli siitä, että pelin voi helposti voittaa negatiivisilla pisteillä ja tulokset voivat olla luokkaa -100 vs -1000.

#983 Balloon Pop!

Ja lisää netissäopeteltuja pelejä. Huonoja oltiin, mutta ihan kiva kupongintäyttö tämäkin. Helmikuu 2022

#984 Conquian

Leo kanssa opeteltiin rommipeliä Mikon kirjasta ja hyvinhän se heti sujuikin.Tätä pelataan lyhennetyllä pakalla, josta otetaan kasit, ysit ja kympit pois. Rommipelinä muistuttaa luonnollisesti jonkin verran tuttua Rummikubia.

#985 Khanhoo

Marin ja Leon kanssa opeteltiin tämäkin Mikon kirjasta. Aika identtinen Mhingin kanssa ja muistuttaa jonkin verran myös Conquiania. Ihan toimiva, mutta ei nää meille erityisen kiinnostavia ole. 

#986 Dracula

Tätä oli muuten joskus aiemminkin tullut pelattua. Ehkä silloinkin opeteltu Mikon kirjasta? Mutta nyt tuli etsittyä tämä myös Geekistä. Tavallisella pakalla pelattavassa kaksinpelissä pelataan kortteja 3x3-matriisiin ja molemmat laskevat pisteet samoista korteista - toinen vaakariveistä, toinen pystyriveistä. Korttien värit ja maat ratkaisevat pisteet. Hyvää interaktiota monella tavalla.

#987 Galapagos

Leon kanssa kolme erää tätä. Aika mielenkiintoinen kolmen pelin yhdistelmä yhdellä jaolla. Ensin draftataan kortteja vähän For Salen tyyliin, sitten pelataan trikkiä draftatyillä ja lopuksi pelataan vielä draftäyskorteilla.

#988 Trigami 

Ja taas Parlettin pelejä. Marin ja Leon kanssa opeteltiin tätä. Tässä oli tosi hauska turnipsi-sääntö, jolla voi ottaa tuurilla itselleen misäärimaan ja tuplata pisteensä. Tykkäsin. Trigamia ja bugamia on sittemmin myös tullut pelattua eri porukoile useampia kertoja. Simppeliä kivaa.

#989 Parity

Leon kanssa opeteltiin Parlettin Parity. Oikein kiva simppeli tikkipeli kahdelle, jossa pari omalaatuista erikoisuutta. Jännä täyden informaation peli, koska pelissä on vain 30 korttia ja kaikki jaetaan käteen, joten molemmat tietävät täsmälleen mitkä kortit toisella on. 


Ei kommentteja: