sunnuntai 14. lokakuuta 2007

Perjantai-Lauantai lautapelimegamättö Osa 2 - aamuyö

Seuraavassa vaiheessa haluttiin ottaa vähän löysemmin, joten tähän väliin lätkittiin taas erä Fairy Talea. Tällä kertaa peli oli tosi tiukka, ja alettiin porukalla tajutakin pelistä hiukan enemmän. Esimerkiksi että siinä on tosiaan selkeästi "eri maat" ja niiden välillä on jonkinlaista yhteistyötä, ja niistä muodostuu tosiaan eräänlainen satu. No oli miten oli, en edes muista sijoituksia. Ei noissa kevyissä peleissä niin ole väliäkään.

Seuraavaksi avattiin sitten San Juan. Ite olin pelannut vain kerran aiemmin vuosi sitten Toppisella. Silloin en tainnut oikein käsittää peliä, mutta kuitenkin nyt pääsin peliin mukaan heti. Pojat olivat muutaman kerran pelanneet, mutta tässä pelissä taidolla ei ihan niin paljon ole merkitystä kuin esim isoveljessä Puerto Ricossa, joten tuurillakin voi hiukan korvata. Tarmo lähti pelissä liikkeelle tuotantopainotteisesti ja pykäämällä sitten Guild Hallin, jolla saa bonuksia tuotantolaitoksista. Olli lähti iso pää edellä, ja rakenteli suht kalliitta rakennuksia, kuten Libraryn heti alkuun. Se olikin aika iso juttu, että pääsi käyttämään sen etuja lähes koko pelin. Itse rakensin alkuun Poor Housen ja sen avulla sitten pieniä rakennuksia paljon. Itse asiassa mulla taisi olla 10 rakennusta kun muilla oli vasta 5-6. Siinä vaiheessa pistinkin sitten Cranen, että voin rakentaa vanhojen päälle. Mulla oli loppuvaiheessa peliä myös Tower ja törkeesti kortteja koko ajan, joten viimeisillä kierroksilla pääsin vielä rakentamaan pari isoa bonusrakennusta ja pääsin hyvillä pisteille. Loppupisteitä en ihan tarkkaan muista, mutta tosi tasainen peli oli, ihan muutaman pisteen sisällä oltiin. Hyvä peli. Tulee varmasti pelattua paljon!

Aamuyön kolmantena pelinä, eli noin kello 2.30 otimme pöydälle uuden tuttavuuden eli Verflixxtin! Aluksi ihmeteltiin, että pelistä puuttuivat kaikki nappulat, ja niiden tilalla oli vain jotain punaisia lasikiviä. No kävi ilmi, että ne olivat samalta kaverilta ostetun toisen pelin laatikossa. Ei tarvinnut siis alkaa aamyöstä soitella että kohta tulee turpaan, vaikka sitäkin jo ehdittiin ehdottaa.

Tämä peli on pelkkää nopanheittoa, mutta silti peliin pystyy vaikuttamaan. Usein on monta eri vaihtoehtoa mitä nopan silmillä voi tehdä, ja toiset niistä voivat olla katastrofaalisen surkeita, ja toiset vain oikein huonoja, mutta That's life, man, kuten pelin nimi englanniksi kuuluu. Ei siis kuitenkaan mikään Game of Life. Nopan silmäluvulla siirretään pelissä joko yhtä omista nappuiloista tai yhtä puisista vartijoista, mikäli vartijan kanssa samassa ruudussa on myös joku pelaaja. Tavoitteena on kerätä mahdollismman monta pistettä ja välttää miinuksia. Pisteen saa Pingwinin tyyliin ottamalla pelilaudan palan lähtiessään siitä. Tässä pelissä sen saa viimeisenä palalta lähtenyt, eli palassa voi olla useampi pelaaja.

Ensimmäisen pelin voitti Tarmo ihan pystyyn yli 30 pisteellä, Olli sai siitä noin puolet, ja itse taisin saada noin 3.

Aamuyön viimeisenä pelinä pelattiin vielä yksi nopea Pingwin, jossa Tarmo otti ohjakset heti alusta, ja voittikin kohtuu ylivoimaisella 38 pisteen saaliilla, Ollin ja mun jäädessä reiluun kolmenkymmenen nurkille. Tarmo valloitti kohtuu ison alueen hetimiten, ja pääsi vielä rääpimään muutaman kalan lopussa meidän kahden muun tapellessa keskenämme.


Tulossa vielä: Maailman Ympäri 80 päivässä, Mykerinos, Fairy Tale #3. Älkää yrittäkö vaihtaa kanavaa

Ei kommentteja: