tiistai 9. marraskuuta 2010

Through the Ages -vimma

Through the Ages on ollut ehdottomasti alkaneen syyskauden kuumin nimi lautapelirintamalla. Harri, Markku ja meikäläinen löysivät boardgaming-online.comin ja siellä on nyt tullut isketty 2 ja 3-pelejä jo varmaan reilut 10. Ja livenäkin jo pelattiin Markun, Ollin ja allekirjoittaneet toimesta. Kun soppaan lisätään vielä Roll Through the Ages, on truuti kuuma nimi tällä hetkellä.

Boardgaming-online
Sivusto tarjoaa tällä hetkellä tasan yhden pelin eli truutin, mutta sen se hoitaa hyvin. Sovellus on toimiva ja selkeä ja melko näppäräkin, vaikka vuoropohjaiseksi tarkoitettuna hieman hitaahko. Truutin nettipelaamisen ehdottomasti suurin etu lautapeliversioon on mahdollisuus "seivata" ja jatkaa myöhemmin. Toki silti livenä hauskempaa.

Meidän noin 10 matsin aikana voitto on mennyt kaikille melkein vuorotellen ja nyt on nähty selvästi, että on useita eri reittejä voittoon, mikään kortti ei ole ylivoimainen ja kaukaakin takaa voi vielä nousta. Toki pari kertaa on luovutettukin, koska mahdollisuudet ovat menneet täysin ja tässä pelissä se on ihan sallittua.

Militaryn merkitys on opittu kunnolla vasta näissä nettipeleissä, mikä on tietysti aiheuttanut sen, että mitään valtavia pistemääriä ei yleensä kerätä, vaan voittajan pisteet ovat yleensä ehkä 150-220 välissä, kun joskus ensimmäisissä peleissä tehtiin yli 300 pistettäkin. Kerran tosin kokeiltiin sellaista peliä, jossa ei saanut tehdä agreja eikä sotia, jolloin pisteet nousivat heti sinne 300 nurkille.

Nettitruuti on joka tapauksessa hauskaa ja helppoa. Mukaan vaan niin saadaan se nelinpelikin pelattua...

Roll through the Ages
Rollia pääsin viimeinkin kokeilemaan Yliopistolla viikko sitten ja hurahdin heti täysin - pelasin saman tien 4 erää putkeen. Peli on pohjimmiltaan noin puolen tunnin mittainen turboahdettu sivilisaatioyatzy. Jotenkin RTtA onnistuu koukuttamaan ja tuntumaan syvältä peliltä, vaikka todella yksinkertainen onkin. Tässä tapauksessa kai peli on enemmän kuin osiensa summa.

Pelin opettaa ja oppii hetkessä ja se on tarjolla myös netissä Yucata.de:ssä, joten mukaan tähänkin jos vaan vähänkään innostaa.

3 kommenttia:

Hapa kirjoitti...

Mä olen pelannu jo muutaman pelin ulkomaalaisia vastaan nettitruutia. Tuntemattomien kanssa pelit kestää lähes poikkeuksetta kauemmin kuin tuttujen kans, mutta on silti hienoo. Ei haittaa vaikka kestäis kuukauden yks peli, niitä kun voi olla yhtäaikaa käynnis vaikka kuinka monta. Mulla parhaimmillaan 4 peliä yhtäaikaa käynnis. Alus meni monasti sekasin pelit ja tein tyhmiä siirtoja ku luulin pelaavani eri peliä mitä pelasin. Nyt jo vähä tottunu nopeesti vilkasemaan tietyt jutut ku tulee oma vuoro ja taas muistaa missä mennään. Ja omat vuorot voi tehdä sitten ku kerkiää, tästä tykkään nettitruutissa. Omaa siirtoa voi myös järkeillä pidempään ku livenä kun kukaan ei ole huutamas vieres että tee jo jotain. Joku saattaa tietääkin että tykkään järkeillä siirtojani aika huolella :) ja silti menee enimmäkseen mönkään. On silti parempi peli vain.

Tapanote kirjoitti...

Tuli hommattua tänään toi Roll truuti ihan lautapelinäkin, kun poikettiin Lautapelit.fissä ja niiltä löyty niitä 0 kappaletta. Ostin sen viimisen.

Elaijah Kimbalei kirjoitti...

Just täs yks ehtoo Hapan kans pohdittiin live- ja nettitruutin proita ja coneja. Päädyttiin siihen, että ideaalein truutiryki olis joku neljän hengon kokoontuminen josain, ja kaikilla omat aipädit tai läppädit tai mitkä pädit vaan ja boardgamingonline auki juovuksis. Näin tulis yhdistettyä nettitruutin vaivattomuusaspekti, livetruutin yhdessäolotekijä ja jumalaton ferne.