perjantai 6. marraskuuta 2009

Agricola korteilla

Tulihan viimeinkin testattua tästäkin pelistä se "kokoversio", eli korteilla höystettynä. Pelattiin Marin kanssa kaksinpeli I-pakan korteilla. Jos nyt lyhyesti sanois, niin en tajua, miksi EI olla pelattu korteilla aina. Ei se tuonut yhtään lisää AP:tä, mitä nyt Marilla kesti vähän tankata mitä niissä korteissa sanotaan, kun on saksankielisissä korteissa suomenkieliset käännöslaput päällä.

Itse peli ei muutu juurikaan, mutta ammatit ja pienet parannukset tuovat lisää mielenkiintoisia vaihtoehtoja, ja ehkä sitä myöten nostavat pisteitä muutamalla pelin aikana. Ensimmäisessä pelissä käytin omista 14 kortistani vain 2, ja Mari käytti 3. Ilmeisesti kumpikaan ei oikein tajunnut korttien käyttökelpoisuutta ennen kuin oli jo myöhäistä. Itselläni oli ainakin pari korttia, jotka olisi ehdottomasti pitänyt pelata pelin alussa, mutta silloin tuntui, että oli niin paljon muutakin tekemistä, ettei ehtinyt siihen ammattiruutuun.

Tarkemmin seuraavan pelin jälkeen, mutta tällä "päivityksellä" Agricola pompsahti kummasti taas pelihyllyllä sinne haluttavimpien kasaan.

2 kommenttia:

Jarmo kirjoitti...

Otettiin Heikin luona matsi. Ketä meitä sinä ny oli. Minä, Heikki, Tapani ja Ville. Olihan se pitkästä aikaa kiva peli. Kyllä ne kortit siihen tuo mukavaa lisäsäpinää. Pisteet oli kutakuinkin seuraavat:
Heikki 44
Jamo 43
Ville 40
Tapani 36

Sain ryättäset 19 pisteen bonukset korteista.

Tapanote kirjoitti...

Oli kyllä kiva pelata, vaikka tietysti suht hitaasti meni varsinkin aluksi kun kaikki järkeili niitä kortteja. Ja niitä kortteja pelattiin ryöttänen määrä!

Ai niin, mä sain korteista 1 pisteen. En ollu korttipisniksis kovin hyvä.