tiistai 24. marraskuuta 2009

Trough the Ages kahdelle

Mari halusi pelata eilen jotain, ja päädyttiin kattamaan pöytä Aikain saatolle, eli tutummin truutille. Vähän oli päässyt säännöt ja varsinkin setuppi unohtumaan, joten lueskelin ohjekirjan nopeasti läpi, ja ehkä puolen tunnin järkeilyjen jälkeen alettiin läiskiä. Aika hyvin ne säännöt taisi mennä oikein, vain pari jotain pikkujuttua huomattiin seuraavalla kiekillä.

Kahdestaan peli tuntui juoksevan nopeammin kuin uskoikaan, vuoroja ei lopulta mahdottomasti tullut, varsinkin kun ainakin itse jostain syystä ajauduin ostelemaan paljonkin kortteja korttirivin kallimmasta päästä, jolloin korttipinot hupenivat luonnollisesti entistä nopeammin.

Ainakin eilisessä pelissä tuntui vuoroja tulevan sen verran vähän, että esimerkiksi öljyyn päivittäminen ei ollut lainkaan tarpeen, koska itse päivitystyöt olisivat olleet niin kalliita, että saatu tuotto ei olisi niitä edes kattanut. Peli eteni oikeastaan kohtuullisen rauhanomaisesti, tosin Mari pari kertaa ryki aggressioita ja haastoi yhden sodan, mutta niistä ei juuri suurta vahinkoa koitunut koska onnistuin aina puolustautumaan vähintään säällisesti.

Tieteeseen panostamalla lopulta vein voiton saamalla hyvät bonukset III-agen ihmeestä ja loppubonuksista. Kulttuuria emme juurikaan ehtineet tuottaa ennen kolmatta aikakautta, ja sen aikanakin taisi kertyä parhaimmillaan vain reilut kymmenen kierroksessa. Suuri osa pisteistä tulikin loppubonuksista, joita olimme eventteinä kumpikin tällänneet pakkaan aika runsaasti.

Hieno peli ja tälläisenä alle 3 tunnin pelinä onnistuu kahdelta paljon helpommin kuin 5-6 tunnin nelinpelinä. Tosin sitä tekisi silti mieli joskus kokeilla, kun en vieläkään kertaakaan neljällä ole pelannut.

2 kommenttia:

Hapa kirjoitti...

Arkiston aarteita:
TruuTiEitsiis
Maanantaina 20. huhtikuuta 2009

Jarmo kuvailee mm. pelin kestoa hyvin tässä artikkelissa.
Oli hauska lukea pitkästä aikaa :)

Jarmo kirjoitti...

Lueskelin kans ton oman tekstini ja palautui elävästi mieleen tämä peli"tuokio". Kaikesta ryöttäsyydestään huolimatta, tai kenties juuri siitä syystä, yksi hienoimmista lautapelikokemuksista. Olisi mukava ottaa rematch tässä talvenklapsanteella.