keskiviikko 29. joulukuuta 2010

Brasilian pelailuja 2 - Sadepäivien ajantappoa

Sadepäiviä on mahtunut reissuun enemmän kuin tarpeeksi, joten lautapeleille on ollut käyttöä. Tässä lyhyet raportit (pidemmät ku Ollilla ja selkeemmät ku Rossilla) ja parit kommentit.

20.12. Thurn und Taxis 2-pelinä
Joskus sitä kuvittelee osaavansa jonkun pelin vanhasta muistista niin hyvin, ettei sitä tartte sen paremmin järkeillä, että säännöt muistuu ja peli luistaa. Joskus on väärässä.

Olin heittopusseuden peri, kun Mari voitti mut kaksinpelissä 33-9. MORJENS! Luulin vielä alussa olevani ihan hyvässä vauhdissa, enkä tehnyt mitään erityisen typerää, mutta jäin vaan aina kaikessa jälkeen. Ilmeisesti pelasin jostain vanhasta muistista enemmän moninpeliin sopivaa peliä, tai sitten vaan todella surkeata.

Oli silti kiva pelata tätäkin vanhaa tuttua pitkästä aikaa, järkeilin että vois vaikka tuoda Suomeen takas taas välillä. Kiinnostaisko ketään pelata?

21.12. Tower of Babel ja King Lui
Seuraavana iltana oli oikeen kunnon ukkosseijo, niin pistettiin taas peliksi. Marin serkkupoika Daniel tuli paikalle ja alettiin pelata Babelia. Parin kierroksen jälkeen sen tyttis kuitenkin soitti sitä hakemaan, joten jätettiin se peli kesken ja pelattiin sitten porukalla King Luita.

Varmaan oli ihan hyväkin jättää se Babel väliin, koska en muistanut senkään sääntöjä. Tosin jälkeen päin tarkistettuani ne olis kyllä menny aika lailla oikein, mutta selittäessä tuli kyllä parikin kertaa "eiku siis, se onkin näin, unohda mitä just sanoin".

Lui oli peruskamaa, mä voitin, vaikken ryöttäsesti.

23.12. Eläinpyramidia ja Capt´n Cleveriä muksujen kanssa
Aatonaattona oltiin jo Maresiasissa eli biitsillä ja kuinkas muutenkaan, vettä sielläkin tuli ku esterin mukavastajeejeestä. Eli peliä - pelaajiksi vaan ei saatu värvättyä kuin Vitor 5v ja Carol 7v, joten pelit sen mukaan.

Parin vuoden tauon jälkeen pelattiin Capt´n Cleveriä, josta oli jo hukkunut osa korteistakin. Säännöthän pelissä on todella yksinkertaiset, mutta silti vielä helpotettiin Vitorille, joten eipä siinä nyt peliä ollut enää ollenkaan. Silti parempi kuin tuijottaa seinää.

Eläinpyramidi oli tietysti taas parempi vaihtoehto, kun siinä voi jopa pelata lasten kanssa. Ensimmäisessä erässä pelattiin vielä lasten säännöillä, eli krokolla sai laittaa aina pöydälle lisää. Se olikin sitten liian helppo lapsillekin, kuten kuvasta näkyy - "pyramidissa" kaikki eläimet ja noppa =)

Pari muuta erää pelattiin tavallisilla säännöillä - voittajilla tai häviäjillä ei ollut väliä.

25.12. Frank´s Zoo

Frankia teki kovasti mieli pelata, kun viimeisen 2 vuoden aikana on jäänyt pelaamatta (pelin kortit on siis olleet edellisestä omasta reissustani asti Brasiliassa). Ainakin 4-5 kertaa olen ottanut pelin laatikon hyllystä Tampereella, mutta sitten pettynyt tyhjään lootaan.

Luonnollisesti olin unohtanut tästäkin pelistä käytännössä kaiken. Marin kanssa koitettiin miettiä sääntöjä kun luonnollisesti nettikin oli poikki just kun pelata haluttiin (ei siis päässy kattoon Giikistä).

Muutaman minuutin muistelun jälkeen säännöt palasivat mieleen ja päästiin pelaamaan. Ensimmäisessä pelissä oli mukana Marin vanhin serkku vaimoineen (Vitorin vanhemmat), jotka pääsivätkin ihan kivasti peliin sisälle. Pelailtiin 4-5 jakoa, jonka jälkeen sovittiin peli päättyneeksi, kun ei muistettu mihin se oikeasti päättyy.

Eikä se ollut sitten ainut sääntö mitä ei muistettu, tai muistettiin väärin. Kun BGG:hen päästiin, niin oikein repesin ittelleni, kuinka voi noin surkeasti muistaa, vaikka luulee pelaavansa oikein. Pari sääntöä kyllä tajusin pelissä mennen väärin, mutta monta muuta en.

Tässä parhaat:
  • "Peli päättyy varmaan 40 pisteeseen, mutta pelataan vaikka 20" - Oikeasti peli päättyy kun 2 pelaajalla on yli 19 pistettä.
  • "Pelaajat saavat pisteitä nelinpelissä 3-2-1-0, vai olikohan se 4-2-1-0?" - Oikeasti 4-3-2-0.
  • "Saksalaisen kärpäsestä-härkänen sanonnan mukaan 2 hyttystä on norsu" - Hyttynen + norsu on 2 norsua.
  • Kierroksen aloittaa edellisen voittaja - kierroksen aloittaa pisteissä huonoin.
  • Joukkuekierroksilla toinen pari vaihtaa 1 ja toinen 2 korttia aluksi - molemmat vaihtavat 2
Seuraavassa pelissä pelattiin jo sitten oikein. Tää peli on kyllä parhaiten skaalautuvia pelejä, koska 4-7 pelaajaa mahtuu ihan yhtä hyvin. Ja muutenkin pisla.

28.12. San Juan São Paulossa

Taas saatiin vieraaksi yksi Marin perhetuttuja (vai onko jopa joku sukulainen, tiedä häntä). Thiago oli kuitenkin jo vähän pelannut jotain lautapelejä, joten uskallettiin ottaa San Juan kehiin, ja hyvin se pelin omaksuikin ilman isompaa oppimiskynnystä.

Pelasin itte nyt hyvin eri tavalla kuin useimmat 69 edellisestä San Juanistani - panostin violetteihin tälleihin ja nopeaan rakentamiseen. Pistin Carpenterin ja Poorhousen ja painoin vaan joka kierros jotain halpaa violettia puoli-ilman. Kun vielä lisätään puolivälissä saatu Library ja Chapel ja lopussa napattu City Hall, niin pöytä oli nopeasti täynnä ja ihan ok pisteillä.

Kun Mari ja Thiago molemmat jäi 9-10 rakennukseen, niin onnistuin nappaamaan voiton 1 pisteellä, vaikka lopussa molemmat pistikin hyvät isot pytingit pystyyn. Mari olisi Palaceineen ja City Halleineen hoitanut luultavasti pelin, jos olisi saanut yhdenkin kierroksen lisää.

Oli kiva voittaa ei-tuotanto-guild-hall-taktikuella, vaikka muutkin pelas hyvin.

2 kommenttia:

Jarmo kirjoitti...

Jaahas, siä on kans oltu aktiivisia pelirintamalla. Täälon kans pelailtu joka ehtoo jotaki. Tänään otettiin Menolippua neljällä hengellä. Pete voitti, Heidi toinen, ste Opa ja mä.

Tapanote kirjoitti...

Ny vähä lisää sitä raportifeerinkia teidänkin touhuista. Menolippu näyttäis olleen pöydällä useammankin kerran. Mitä muuta?