perjantai 3. joulukuuta 2010

Mallorca

Minä, Tapani ja Tarmo kokeiltiin tällästä uutta peliä. Oli ihan uudenkarhee, ku otettiin paperit päältä pois just ennen sitä peliä! Minä ja Jarmo ostettiin se tos noin tällä viikolla.

Pelin ideana on kerätä tuotteita, siis hedelmiä, joita sitten kuskaillaan kaupunkeihin aasin vetämillä kärryillä. Hedelmiä kerätään niin, että pelaajat asettavat ukkonsa pelilaudan kulmassa olevaan ympyrään, jossa on eri hedelmiä kuvaavat ruudut. Pelaajat liikuttelevat ukkojansa ympyrää pitkin ja saavat hedelmiä sen määrän, mitä ukkoja samassa ruudussa on. Laudalla on 10 aluetta, joille jokaiselle on asetettu sattumanvaraiset neljä lauttaa. Jokaiseen laattaan tarvitaan tietty määrä hedelmiä ja kun kuljettaa sen määrän hedelmiä, saa laatan itselleen. Omalla vuorolla saa kuljettaa enintään kuusi hedelmää.

Pelaajilla on käytössä myös neljä erikoislaattaa. Yksi laatta mahdollistaa 10 hedelmän kuljettamisen, yhdellä saa viedä yhden hedelmän vähemmän kuin laatan mukaan pitäisi viedä, yhdellä saa hypätä hedelmäympyrässä mihin haluaa ja yhdellä saa liikuttaa ukkoa kaksi kertaa.

Peli loppuu, kun pelaajamäärästä riippuva määrä kaupunkeja on tyhjennetty laatoista. Pisteitä tulee hedelmälaatoista, käyttämättömistä erikoislaatoista, jokaisen alueen erikoispisteytyslaatoista sekä pisteelatoista, jonka saa, kun on kerännyt täyden setin eriarvoisia (1-6) hedelmälaattoja yhden kappaleen.

Oli ihan mukava peli! Vaikka siinä luki, että vuoden 2010 aikuistenpeli, ni kyllä se oli enemmänki semmonen koko perheen peli. Siis sinänsä aika lapsekas, mutta ihan mukava ja melko nopea ja yksinkertainen peli!

2 kommenttia:

Jarmo kirjoitti...

Pari peliä kans ny pelannu ja ihan jees peli.

Tapanote kirjoitti...

Ei oikein vieläkään tidä mitä tosta sanois. Vähä tuntuu liian randomilta koko peli, mutta silti jotenkin tykkää. Kivat värit ja muutenkin mukava.