lauantai 11. joulukuuta 2010

Kankaanpään kevätturnaus 2011

Viime viikon turnauksen palautteesta viisastuneina tähdätään seuraava turnaus helmi-huhtikuulle. Siihen aikaan vuodesta pitäisi porukalta irrota aikaa hyvin varsinkin jos sovitaan hyvissä ajoin päivämäärä.

Formaatti tulee olemaan saman tyyppinen kuin viimeksi, mutta tällä kertaa koitetaan saada vielä vähän isompi porukkaa liikkeelle. Alustavasti on 16 paikkaa, kiinnostuksesta riippuen voidaan ottaa enempi tai vähempi.

Pelejä otetaan tällä kertaa alustavasti mukaan 6 ja sorvataan sitten sen ympärille toimiva ohjelma. Tosin jos tälläkin kertaa tulee se tasan 8 pelaajaa niin sitten voidaan pelata se 7 peliä mitä nytkin.

Hallitseva mestari Jarmo saa päättää yhden "direktoraatin pelin" ja muut sitten äänestetään suljetulla äänestyksellä (sähköpostitse) kun ehdokkaat on selvillä.

Tälläkin kerralla lähdetään siitä että pelit jaetaan kategorioihin, tällä kertaa näin:
  1. korttipeli
  2. alle 30 min
  3. alle 60 min x2
  4. 60-120 min
Megapitkät jätetään tälläkin kertaa pois, koska turnauksessa niihin ei ole aikaa. Mutta nyt otetaan mukaan 2 tunnin "hintaluokkaan" sopivaa, koska siihen on tarjolla paljon hyviä.

Luonnollisesti ehdokaskriteereinä on, että pelissä pitää selkeästi ratketa voittaja ja muut sijoitukset. Tasapelit ovat sallittuja, mutta kaikille pelaajille pitää selkeästi saada tulos, jotta sijoituspisteitä voi jakaa.

Lisäksi voin hylätä ehdokkaita jos näyttää että niitä on käytännön mahdottomuus saada lisäkopioita käyttöön (lainattua/ostettua/pöllittyä tms).

Saa ehdottaa samojakin pelejä kuin edellisessä turnauksessa, mutta mukava olisi nähdä vaihteluakin. En laita itse mitään pohjaehdotuksia tällä kertaa, vaan toivon että porukka heittää kommentteihin pelejä joita mielellään haluaisivat turnauksessa pelata. Lisään ehdotuksia tähän viestiin sitä mukaan kun niitä tulee.

Tietysti saa ehdottaa ja äänestääkin vaikkei turnaukseen pääsisi.

Hyvä lähtökohta ehdokasasetteluun on tämä Kankaanpään porukan pelilista Geekissä:
http://www.boardgamegeek.com/guild/collection/799?own=1

Ei kommentteja: