keskiviikko 8. joulukuuta 2010

Turnauksen palaute

Osa pelaajista on jo kommentoinut turnausta ja omia suorituksiaan. Tähän viestiin kaipailisin kommentteja ja palautetta vähän tarkemmin seuraavia mahdollisia skaboja ajatellen.

Kommentoida voi tietysti vaikka ei olisi tällä kertaa pelannutkaan (erityisesti jos joku järjestelyissä esti osallistumisen).

Pelit
  • Miten pelit soveltuivat turnauspelaamiseen?
  • Miten pelit pitäisi valita seuraavalla kerralla?
  • Montako peliä on sopiva määrä?
  • 4 hengen pelejä vai muita?

Kesto
  • Oliko yhden istuman 10h turnaus sopiva?
  • Taukojen määrä ja pituus?

Pelaajamäärä
  • Onko 8 hyvä? Enemmän vain vähemmän parempi?

Paikka
  • Toimiko pelipaikka? Olisiko pitänyt olla joku paikka missä olisi voinut käydä saunassa jälkipelaamassa?


Pisteytys ja "palkinnot"
  • Oliko 4,3,2,1 -pisteytys hyvä? Vai onko sillä niin väliäkään?
  • Pitäisikö ensi kerralla olla pieni kolehti ja hommata joku peli/pari palkinnoksi?

Muuta
  • Turnauksen ajankohta?
  • Jotain muuta palautetta, risuja tai ruusuja?

9 kommenttia:

Jarmo kirjoitti...

Pelit toimivat turnauksessa hyvin. Tuleviin turnauksiin varmasti otetaan osa samoja pelejä.

Kesto oli sopiva. Enempää ei olisi jaksanut pelata yhteen päivään. Seuraava turnee voisikin olla kaksipäiväinen.

Pelaajamäärä oli hyvä ja ilmeisesti oli hyvin organisoitavissa pöytäjaotkin tällä määrällä.

Pelipaikka oli ihanteellinen. Pääsi tekeen safkaa ja keitteleen glögiä - pöytiä oli riittävästi. Jatkossa sama paikka, jos vaan onnistuu.

Ei kai palkinnot oo oleellisia tommoses. Mä en ainakaan mitään jääny kaipaamaan =D

En mä oikeesti keksi mitään moitittavaa.

Elaijah Kimbalei kirjoitti...

Pelit

*Mielestäni pelit sopi turnauspelaamiseen mainiosti. No ehkä se Pompeiji nyt on vähän hiinä ja hiinä, koska erot ovat yleensä pieniä, jos sitäkään (tasapelit). Pelinä se on ihan huippu, mutta turnaussoveltuvuus mmmmmmmmm... Fairy Talen kohdalla toimi hyvin se kolmen erän yhteiställi.
*Minusta tuo äänestysmekanismi oli ihan jees. Kyllä kansa vaan tietää. Plus sitten nuo TD:n valitsemat Notre ja Domi, jotka nyt kuuluu olla mukana. Ei kai sillä sitten niin väliäkään, vaikka seuraavallakin kertaa olisi samoja pelejä, kun kuitenkin tuolloin on jo edellisestä turnauksesta vierähtänyt aikaa. Eli joo, tuo äänestys on varmaan se kaikkein sujuvin. Mielessä kävi myös sellainen, että osallistujat saisivat kaikki nimetä yhden pelin, joiden joukosta sitten arvottaisiin turnauspelit. Voisi näin tulla vähän erikoisempiakin pelejä, mutta tuo varmasti kaatuu järjestelykysymyksiin (ketkä lopulta osallistuvat, löytyykö peleistä kopioita, voi tulla liikaa lyhyitä/pitkiä pelejä, peli voi olla oikeasti paska, ym ym). Täytyykin sitten vaan pelikauden aikana koittaa lobata omia suosikkejaan, jotta muut niitä äänestäisivät. Jees, äänestys on paras.
*Pelien sopiva määrä riippuu täytellisesti niihin kuluvasta ajasta. Pelien kategoriointi oli hyvä juttu ja määrä sopi mielestäni hyvin käytettyyn aikaan (7kpl/10h). Jos kuitenkin määrää pitäisi muuttaa, niin mielellään yksi vähemmän kuin yksi enemmän.
*Neljällä hengolla se näissä kekkereissä varmasti on ylivoimaisesti paras.

Kesto

*Ei se kymmenen tuntia loppupeleissä ollut niin raaka, miltä ennakkoon vaikutti, mutta varmasti saattoi kuitenkin karsia osallistujia. En silti tiedä, olisiko parille tai useammalle päivälle jaoteltu turnaus yhtään sen parempi. Kyllä kai turnauksen pitää olla kunnon ryki, eikä tuntua normaalilta lautapeliehtoopäivältä.
*Taukoja oli sopivasti, ei mennyt odotteluksi.

Pelaajamäärä

*Varmasti tuo 8 oli nelinpelien kannalta etenkin tuollaiselle 10 tunnin putkelle se kaiken paras. Ei missään nimessä vähemmän pelaajia. Jos nelinpeleinä mennään, niin isomman porukan kanssa tulee sitten juuri se kysymys, löytyykö tarpeeksi kopioita peleistä. 12 vois vielä tuurilla mennä yhteen päivään, mutta jo 16 kanssa pitäisi varmaan mennä kahden päivän systeemiin, niin että puolet pelaa ekana päivänä eri pelejä kuin toinen puoli ja päinvastoin. Siinäkin sitten tulee taas se pelien epätasainen kesto, kun porukkaa pitäisi kierrättää.

Paikka

*Patajussi oli kaikin puolin pistooli. Kaikki pelas. Jokainen saunokoon sitten tykönään.

Pisteytys ja "palkinnot"

*Kyllä jonkin sortin pistesysteemi hyvä on olla ja tuo 1-4 on ainakin selkeä. Mielessä kävi joku sellainen, että ryöttäästä voitosta palkittaisiin ja rökäletappiosta rankaistaisiin. Vaikka niin, että pelissä olisi aina jaossa tietty määrä pisteitä, joka jaettaisiin pelin kokonaisloppupisteiden suhteessa. Tuossakin on sitten se miinus, että toisissa peleissä erot venyvät paljon helpommin kuin toisissa.
*Kyllä tuo ihan hauskanpitona ilman palkintojakin menee, mutta ei kolehtikaan paha ajatus ole.

Muuta

*Paras ajankohta on varmaan juuri näillä paikkeilla, kun fribakausi on hiivuksissa ja lautapelikausi on alkanut.
*Seuraavissa turnauksissa se Ricochet Robots saa luvan pysyä näkymättömissä.

Jarmo kirjoitti...

Markulla on melkoset antipatiat Robotsia kohtaan =D

Elaijah Kimbalei kirjoitti...

Siis jos sanotaan että joku ei NÄE jotain peliä, niin minä tuota Robotsia. Ymmärrän kyllä idean ja säännöt, ei siinä mitään, mutta kun täydellisesti puuttuu tuollainen hahmotuskyky. Joskus testasin jotain tiettariversiooki ihan yksinäni omas rauhas, kokeillakseni onko se nyt todellakin niin vaikeaa. Oli se.

Tapanote kirjoitti...

Mä tietysti haluaisin järjestää ison ison turneen - joku 20 henkee olis siisti. Silloin ei tietysti enää oikein pysty montaa kertaa jokasta vastaan pelaamaan.

Ittekki tykkäsin peleistä, vaikka nyt vähän painottuki kevyemmän puolen peleihin. Mutta ei tommoseen oikein millään mahdo montaa raskasta peliä.

Ainakin pari pelaajaa vissiin jäi tulemati kun kesti koko päivän, mutta monta potentiaalista jäi pois luultavasti aikataulusyistä. Ja varmaan joku olis voinut sittenkin tulla mukaan viime hetkellä, muttei enää mahtunut.

Olishan se kiva ottaa mukaan kaikki halukkaat, mutta turnausta ei kyllä oikein voi järjestää ilman suht pitkää ennakkovarotusta.

mc_DanJa kirjoitti...

Juu Ricochet Robots voidaan piilottaa samoin kuin reiska :D

No ei järjestelyt toimi, jotenkaan siinä glögissä ei maistunut kuin glögi tai sit vain olin niin JUvuoksis*"#%!

Yks päivänen setti sen pitää olla ja just joku max 10h, sillä kyllä puerton kohdalla oli jo iso uupumus päällä. Tosin se ei näkynyt mun ÄÄRYYS pisteissä!

Pelien äänestys oli hyvä systeemi, ainut huono siinä oli että ääniä taisi tulla enemmän kuin meitä pelaajia on eli joku äänesti tota reiskaa niin että se saatiin mahtumaan turnaukseen! Itse en siis äänestänyt sitä peliä. Eli äänestys kuntoon, niin että suurinpiirtein se porukka joka pelaa niin äänestää.

Peli paikka oli tietenkin ääryys oli tilaa pistää peliä toiseen pöytään jo valmiiks jos toisilla venähti peli esim, kanan paiston vuoksi Menolippu Eurooppa. Toki joku sauna tällikin aina on mahtava, mut ei tuokaan huono.

Pelit oli hyviä, semmosia mitä kaikki osas suurin piirtein pelata ja ne jotka osas pelata myös voitti pelejä. Itekkin voitin Puerton RYÖTTÄSESTI! Se Pompeiji on jotenkin tuurinpeliä, mut kai tuuri-aspektikin tohon 10 h päivään mahtuu. Tosin se pelattiin pois sitten Fairy Talessa, jossa pelattiin 3 kierrosta.

Itse en tartte palkintoja, kuitenkin tuo pitäisi säilyttää semmosena lämminhenkisenä ystävyystaisteluna. Kai noita palkintoja voi voittaa sitten ihan oikeista peleistä.

Glögiin vähän potkua, niin hyvä siitä tulee!

Black Raider kirjoitti...

Pelaajien kirjoituksista ja palautteesta päätellen järjestelyt olivat mitä mainioimmat. Mielelläni olisin tietysti mukana ollut, mutta ensi kerralla sitten.

Pelien valintaan äänestys on varmaankin hyvä tapa, ja nimenomaan kategorioittain. Äänestys voisi olla kuitenkin ehkä "suljettu lippuäänestys", jolloin äänestystilannetta ei tiedä äänestyksen aikana. Tämä siksi, että jos jokin peli saa alussa paljon ääniä, niin mahdollisesti jotain toista peliä aletaan äänestää vain siksi, että se toinen ei voittaisi. Ja muutenkin avoimuus tässä kohtaa lisää kaikenmoista kikkailua. Ääni per kategoria per halukas äänestäjä, ja suljettu äänestys, ja täts it. Reilumpi näin. Mun mielestä.

Järjestelyjen ja ajankäytön optimoinnin kannalta nelosen sääntö on varmaan paras, eli pelaajia on neljällä jaollinen määrä, pelataan vain nelinpelejä ja pelien kopioita pelaajamäärä jaettuna neljällä, jolloin kaikki pöydät pelaavat aina samaa peliä yhtäaikaa.

Tästä kaavasta voidaan toki poiketa, mutta se lisää sekä suunniteltua että ylimääräistä odottelua, eikä turnauksen sujuvuus ole yhtä hyvä. Jos tämä ei muodostu ongelmalliseksi, niin sitte pelaajamäärä voi olla periaatteessa mikä vain. Toki se pitää etukäteen tietää, jotta voidaan suunnitelma ohjelma, joka on kaikille tasapuolinen.

Tästä päästään myös turnauksen kestoon. Jos turnaus kestää noin 10 tuntia, niin välttämättä ei ole pahitteeksi, jos tulee välissä huilivuoro, siis että osa pelaa ja toiset eivät. Toisaalta, ajan ehkä käyttää mahdollisimman tehokkaasti pelaamiseen, koska erilaisia pieniä taukoja tulee ehkä muutenkin.

Pelipaikka tuntui olevan täydellinen tämmöiseen kunnon turnaukseen. Pelaajia mahtuu vaikka hurumykke, ja glögitouhua saa katto painaa kattilakaupalla. Ehkä erikseen vois sitte joskus järjestää tyyliin Hakoniemen saunamökki tyyliset rennommat mittelöt, joissa viina, laulu, sauna ja lautapelit kohtaa sulassa sovussa. Toki tällaiseenkin settiin voi otta ennalta määrätyn kaavion, jos haluaa, ettei mene pelkäks istuskeluks ja avistaks. No, saa ehkä mennäkki.

Jos kyseessä on mestaruusturnaus, niin varmaan joku palkintokin olis toisaalta hyvä olla. Mutta toisaalta, ei sen tartte mestaruustittelillä kulkea.

Ajankohta ehdottomasti talvella, mutta olisko myöhempi talvi parempi. Markku ehdotti näitä paikkeita, koska friba on hiipunut ja lautapelikausi aluillaan. Pitäiskö kumminki olla vähä myöhemmin just sen takia, että lautapelailua olis enemmän takana, jolloin kisapelejäkin ehtis useampi pelaamaan edes ekaa kertaa. Ja vähä niinku turnaus olis "kauden kliimaksi". Tommosen saunasekotouhu vois olla just alkutalvesta, ja kesästä, ja aina.

Kauheesti tekstiä, mutta vähän asiaa. Tai sikäli asiaa, että kaikki tuntui olevan mallillaan, joten kehitysehdotukset ovat vähän niinkuin pieniä sivujuonteita, jotka taas on sitte aina makuasioita. Mieluummin ihan millain vaan.

Tapanote kirjoitti...

Suljettu äänestys kuulostaa oikealta ratkasulta. Eiköhän sen voi silti jotenkin tehdä niin, että että täällä blogissa kaikki saa äänestää.

Pelit olis kuitenkin syytä päättää hyvissä ajoin, ja silloin ei voi välttämättä tietää ketkä pääsee pelaamaan.

Pitäiskö sitte pistää uus äänestys päälle pelata uus turnaus tos josain helmi-maaliskuun vaihtees?

Heidimaria kirjoitti...

Pelit oli just hyvät. Sopi mielestäni hyvin turnauspelaamiseen.

Turnauksen kesto oli just passeli. Yhtään kauempaa ei olis kyllä jaksanu pelata. Viimeisessä pelissä alkoi jo väsymys olla huomattavissa. Taukojen määrä ja pituus oli sopiva.

8 pelaajaa on aika sopiva määrä. Siinä pääsi pelailemaan kaikkien kanssa suhteellisen tasapuolisesti. Vähempää ei ainakaan kannata olla, mutta kyllä varmaan pelailut onnistuis yhtä hyvin, vaikka olisi enemmänkin porukkaa.

Pelipaikka toimi. Oli hyvät mahdollisuudet valmistaa syötävää ja ennen kaikkea glögiä ison pannullisen näin joulun aikaan. Itselle ainakaan ei sauna ole millään tavalla tärkeä.

Pisteytyssysteemi oli toimiva. Hyvin pystyi seuraamaan kuka on kärjessä ja kuka hännillä. Palkinnot ei mielestäni ole välttämättömiä, kun on kyse kuitenkin hauskanpidosta.

Joitakin samoja pelejä voisi kyllä turnaukseen ottaa. Paitsi ei Race for the Galaxya! Sitä en halua pelata enää :D

Turnauksesta ei löydy mitään moitittavaa! Kaikki sujui hyvin ja sulavasti. Uutta turnausta kehiin vain!