tiistai 15. marraskuuta 2011

Twilight Strugglessa taistelua viimeiseen mieheen

Eilen illalla pelattiin Marin kanssa erä Twilight Strugglea. Pelasin neukuilla ja kuten tavallista, pääsin alussa niskan päälle. En kuitenkaan onnistunut oikein hyödyntämään alun hyviä käsiä enkä päässyt kuin 10 tai 11 pisteen keulaan parhaimmillani (5. tai 6. kierroksella). Toisaalta noppatuuri oli jotain ihan hirveää.

Ensimmäisestä 20 nopanheitosta onnistuin vain 3 - eli ei esimerkiksi paljon Space Racessa juhlittu. Aloin laskea kun olin epäonnistunut ensimmäiset 9 kertaa. Samaan aikaan Mari onnistui ensimmäiset 8 jokaisen, ja ensimmäisestä 20:stä 16. Lopussa en laskenut, mutta näppituntumalta tilanne tasoittui reilusti.

Hyvää noppatuuria kaipasinkin lopussa, etten en ihan jyrän alle jäänyt, koska USA alkoikin kurmuuttaa laajalla rintamalla. Selvisin kuitenkin hengissä loppupisteytykseen asti ja jopa kävin sen aikana pisteen keulassakin. Marille voitto kuitenkin meni 13 pisteellä.

Tilanne oli kuitenkin huomattavasti tiukempi, sillä painoin 2,5 viimeistä kierrosta täydellä höökillä Eurooppaan. Viimeisen kierroksen aikana omilla vuoroillani olinkin 3 tai 4 kertaa kiinni Euroopan controllissa ja voitossa.

Kierroksella 9 panostin käytännössä kaikki pisteeni kortti toisensa perään vaa-ankielimaihin ja sainkin ne monta kertaa haltuuni ja Saksat jo aika tukevastikin. Viimeisellä kierroksella sain vielä Defconin nostetutta vitoseen, joten pääsin tekemään realignmentrolleja ja niillä vielä reilummin kääntämään tilanteita.

Mutta ihan maaliin asti ei riittänyt, vaan viimeisellä kahdella kortillaan Marin onnistui viedä Puola takaisin ja peli oli sitä myöten selvä.

Mutta olipa tiukka ja intensiivinen loppu, harvoin pääsee missään pelissä noin konkreettisesti tunnelmaan ja harvoin draaman kaari on ihan noin vaikuttava. Loppu oli melkoinen kilpajuoksu jossa tilanne olisi voinut kääntyä kuinka päin vain.

On se vaan hieno peli, vaikka ei meistä kumpikaan sitä osaa pelatakaan. Ehkä se juuri sen takia onkin edelleen yllätyksellinen ja jaksaa viehättää.

Twilight Struggle on muuten jo jonkin aikaa keikkunut Geekin parhaiden listan ykkösenä.

1 kommentti:

Jarmo kirjoitti...

Tämon kova peli kyllä. Samoin, ku Making of The President. Tarvis ottaa mättö taas joskus.