torstai 17. tammikuuta 2008

Kaksin aina kaunihimpi...ja lyhyestä virsi hhelevetirruma

Piitkästä aikaa otettiin erä Puerto Ricoa - nyt virallisella kaksinpelivariantilla. Kaksinpeli ei varsinaisesti kylläkään eroa normaalipelistä yhtään mitenkään, alkusetuppi vaan on erilainen. Ja tietysti molemmat pelaajat pelaavat 2 roolia kierroksella. Virallisessa variantissa ehdotetaan kyllä pelattavan 3 roolia per kierros, mutta BGGssä suurin osa tuntui tukevan kahden roolin tyyliä. Tämä tietysti tuo hiukan lisää rahaa peliin, kun (jos muistatte vielä), niin käyttämättömiä rooleja tuetaan yhdellä valuutalla kierroksen alussa.

Tohon liittyen, ite en muistanu juuri ollenkaan millanen peli PR on - aattelin, että se on vaan Juani tylsempänä. Mitä vielä! Sehän on aivan saakelin hyvä peli, enkä tajua yhtään miksi se on unohdettu kaapin pohjalle vuodeksi. Muistelen, että se kesti tosi kauan silloin kun sitä viimeksi pelailtiin, mutta taidettiin vähän olla alottelijoita kaikki sekä PRn parissa, että yleensä lautapelaajina. Eihän se todellakaan ole sieltä raskaimmasta päästä, vaan kyllä jos eilen meni Leo jo reiluun 2,5 tuntiin, niin ei Puertoon kyllä sen enempää voi mitenkään mennä. Marin kanssa kaksinpelinä meni ehkä 1,5 tuntia, ja siitä leijonanosa siihen, että Marin tavaili suomenkielisiä rakennusten nimiä.

Ehdottomasti nousi taas suosikkilistalle, ja korkeelle siellä. Tätä haluu lisää....lisää....

4 kommenttia:

Jarmo kirjoitti...

Puerto Rico EI ole raskaimmasta päästä?? Aika hyvä lohkasu. =D Ainakaan millään konstilla tuskin(en oo kokeillu kaikkia mahdollisia konsteja) saa pahempaa päänsärkyä, kuin pelaamalla erän kyseistä peliä. Ehkä pelaamalla kaksi erää.. Uskon, että ainakin Ville voi allekirjoittaa väittämän.

Tapanote kirjoitti...

Joo, niin mäkin luulin aiemmin. Mutta nyt kun sen nosti pöydälle uudestaan, niin eihän se ollu millään tavalla raskas peli. Silloin muinoin vain ei oltu totuttu lautapeleihin, tai ajattelemaan oikein. Väitän, että ihan hiukkasen rennolla otteella PRn pelaa helposti tunnissa ilman mitään pää- tai nilkkasärkyjä.

Tapanote kirjoitti...

No niin, ja nyt Jarmonkin kanssa tuli naputeltua kaksinpeliä. Nopeahan tuo peli on kuin mikä - ~45minsaa. Jarmo anto mulle köniin ihan reilusti. Ite tein muutaman isomman virheen, mutta siihen tuskin peli kaatui.

Black Raider kirjoitti...

Joudun olemaan eri mieltä Puerto Ricon "hyvyydestä". Toisaalta en ole pelannut kaksinpeliä, ja kallistun ehkä lonkalta sille kannalle, että PR on kaksistaan parempi kuin useammalla pelaajalla. Kaksistaan on saattaa olla helpompaa toteuttaa omia, erilaisiakin strategioita ja taktiikoita. Mitä useampi pelaaja, sitä kaavamaisemmaksi peli menee, mikä on aivan perseestä. Tällaisten pelien kohdalla pitäisi olla juuri päinvastoin. Kun pelaajia on neljä tai viis, samoille pelaajille tuntuu napsahtavan samat vuorot kerta toisensa jälkeen, jos ei halua väkisin ottaa hasardivuoroa ja pilata omaa peliänsä kertalaakista.

En oo Puerto Ricosta juuri koskaan perustanut, muutaku ihan aluks, kun muita pelejä ei viä ollu pelannu. Kun esiin astuu muuan Caylus, oli Puerto Rico minulle pelkkä tuhnu.