torstai 4. syyskuuta 2008

In the Year of the Dragon pieni arvostelu

In the Year of the Dragonia on tullut nyt otettua kaksinpelinä kahdesti (Jarmo-Tapani ja Mari-Tapani) kolminpelinä kerran (tänään Yliopistolla) ja nelinpelinä kertaalleen (Mari-Tarmo-Tero-Tapani). Alussa vähän haparoitiin sääntöjen kanssa, eikä strategiat vieläkään ihan täysin kohdilleen ole napsuneet, mutta innostus vain kasvaa.

Peli tuntuu sopivan vähän tilanteeseen kuin tilanteeseen: kaksinpeli toimii, isommalla porukalla tulee enemmän niukkuutta ja miettiäkin voi ja kannattaa hiukan pidempään. Toisaalta kolminpeli puristetiin tänään noin 45 minuuttiin, vaikka pelissä oli uusi pelaaja. Toki silloin pelattiin enemmän taktiikkaa kuin hienovaraista strategiaa.

Peli muuttuu joka kerta, (vuorot ovat eri järjestyksessä, ja actionit vaihtuvat), pelaajien järjestys on dynaaminen, niukkuutta on, vuorovaikutusta sopivassa määrin, täysin ei pääse puukottamaan, mutta vähän täytyy härnätä.

Hyvin lähellä on, että nostan tällä hetkellä arvioini täyteen kymppiin.

Lautapeliseuran foorumilla peliä pidetään melko yleisesti myös hittinä, vaikka vastakkaisiakin mielipiteitä löytyy. Eräs nimimerkki lupasi, että "Year of the Dragonin kohdalla tyydyn mieluummin vaikka tökkimään itseäni silmämunaan kahvilan muovihaarukalla."

Ei kommentteja: