maanantai 22. syyskuuta 2008

Lautapeliviikonloppu - Pe: In the Year of the Dragon - Fairy Tale - Leonardo Da Vinci - Race for the Galaxy

Viikonloppu aloitettiin hetimiten kun Kankaanpäähän saavuttiin. Ensimmäisenä iltana pöydässä Jussi, Olli, Tarmo ja Tapani.

Ensimmäisenä pelinä In the Year of the Dragon, jossa avauspeli Jussille ja Ollille. Tarmo toista kertaa mukana. Tällä kertaa kuukausien järjestys oli sellainen, että koko peli oli aikamoista selviytymistaistelua. Kenelläkään ei palatsit pullistelleet väenpaljoudesta, vaan potkuja jouduttiin antamaan ihan joukolla. Enimmäkseen siis väännettiin vain seuraavan parin tapahtuman resursseista, eikä pidemmälle voinut oikein järkeillä.

Tarmo ja Olli lähtivät pelin alussa arvopaperibisniksiin, joka tuntui kostautuvan, koska rahat olivat melko lailla kortilla. Tarmo tosin haki ensin kasan rahaa, joten selvisi koettelemuksista pinnalle, ja aivan viimeisillä kierroksilla onnistui rykimään tarvittavata muutamat pisteet, joilla saavutti voiton. Loppupisteet jäivät aika alhaisiksi: Tamo voitto reilulla 90 pisteellään. Muilla 10-20 vähemmän. Peliin hurahti noin 2 tuntia sääntöjen selityksineen, mikä on tälle pelille hiukan liikaa, mutta selittyy uusilla pelaajilla.

Toisena pelinä kolminpelinä Fairy Tale (Tarmo veti Billysiä ja pelasi Ollin peliä takapiruna). Tasainen peli ratkesi Tapanin voitoksi loppukierroksella, kun Jussi ei onnistunut kääntämään yhtä tärkeää bonuskorttia oikein päin. Olli veti bonuksia kasan, ja nousi toiseksi. Pisteet aika matalat noin 40-30. Voitto tuli lähinnä viidellä Children of Dragonilla.

Illan varsinainen kohokohta oli kyselyssäkin kaivattu Leonardo da Vinci. Jussille peli oli ensimmäinen, Tapanille kai toinen (vai kolmas), ja Tarmo ja Ollikin olivat mukana vain 3-4 pelin kokemuksella ja erittäin pitkän tauon jälkeen. Niimpä pelin alussa aikaa kuluikin sääntöjen kertaamiseen ja yleiseen hälinään reilu puolisen tuntia. Vauhtiin päästiin kuitenkin. Alkupäivityksissä kaikki lähtivät suht perinteisesti ja konservatiivisesti liikkeelle. Ukkoja tai rahaa ei tainnut kukaan ottaa, vaan vuorot menivät labrapäivityksiin ja resursseihin?

Alkuvaiheen työt olivat muutama nelosen pikkutyö ja pari isompaa, eli ihan pienimmillä ei lähdetty liikkeelle. Tapanin osana oli tehdä 5-6 ensimmäistä työtä aina samalla kierroksella kuin joku muu teki samaa. Eli huutokaupaksi meni, ja tyhmänä poikana Tapani huusi kaikki työt itselleen kovalla rahalla, mikä luonnollisesti kostautui lopussa. Ilman rahaa ei kerätä loppukierroksilla resursseja, eikä tehdä töitä valmiiksi.

Olli ja Tarmo keräilivät ilman valtavia kämmejä suht paljon resursseja ja kamppailivat lopussa voitosta aika tasaisesti. Olli tosin laittoi yhden työn alulle väärillä resursseilla, mutta onneksi huomasi sen aika pian, niin ettei valtavaa damagea ehtinyt tulla. Jussilla oli lopussa käsi täynnä raaka-aineita, mutta viimeisille kierroksille ei pakasta noussut sopivia töitä, joten labrat pyörivät tyhjinä. Tapanilla vähät resurssit kyllä sopivat, mutta niitä ei riittänyt kuin yhteen työhön viimeisillä 2 kierroksella. Lopulta Tarmon ja Ollin eroksi taisi tulla vain piste pari ja taisi olla Tarmon hyväksi 58-57 noin suurin piirtein? Peli kestin noin 2h20min, eli aika paljon nopeammin kuin muisteltiin aiemmin pelatun. Ei muuten oo toi saksalaisen painoksenkaan kansikuva juuri komeempi kuin se suomalainen?

Illan päätteeksi otettiin vielä kolmella Race for the Galaxy (Jussi lähti jo kotiin päin). Peli oli Ollin tuotantobisnestä, Tapanin alientaktiikkaa ja Tarmon sekoitusta. Jos ollaan ihan rehellisiä, niin en muista kyllä juurikaan miten peli päättyi. Kohtuu tasaisest oli pisteet. Jatkakaa joku tästä?

3 kommenttia:

Tapanote kirjoitti...

Tare muistutti, että otettiin vielä Giljotiinikin, minkä Tare voitti. Eli kaikki pelit Tarmon pussiin.

Jarmo kirjoitti...

Tarmo voitti koriskisankin suvereenisti.

Tapanote kirjoitti...

Totta, oli aika kovas virees Tare.
Koska muuten seuraavan kerran otetaan tommonen törkypeliehtoo/viikonloppu? Oli aika mukava pelailla parikin matsia isompaa peliä tollain putkeen.