torstai 30. lokakuuta 2008

Dominion koeajossa

Pääsin iskemään erän Dominionia tänään Yliopistolla. Saaren Mikko ystävällisesti kantoi oman kopionsa mukanaan ja useampi peli sitä heti pelattiin. Itse olin mukana viimeisessä erässä, jossa pari muutakin ensikertalaista. Voi pojat täytyy sanoa, että siinä on taas peli meikäläisen makuun. Moninpelipasianssia hiukan Race for the Galaxyn tyyliin, mutta kuitenkin selvästi erilaisella mekaniikalla. Pitkät yöt tulee vietettyä tämän pelin ääressä...

Superlyhyesti selitettynä Dominionissa jokaisella pelaajalla on aluksi samanlainen 10 kortin pakka, josta nostetaan käteen 5 korttia, joita sitten omalla vuorolla pelataan. Kortteja on kolmenlaisia: toimintakortteja, rahakortteja ja pistekortteja.

Rahakorteilla voidaan ostaa lisää kaikkia kolmea korttityyppiä.
Toimintokorteilla voidaan esimerkiksi vaihtaa kortteja, nostaa lisää kortteja, saada lisää toimintoja, ostaa useita kortteja, pelata enemmän kortteja ym.
Pistekortit ovat voittopisteitä eikä niillä ole muuta funktiota.

Omalla vuorollaan pelaajalla on 1 toiminto ja 1 osto, ellei sitten korteilla saa näitä lisää. Kädessä olevilla 5 kortilla voidaan siis ostaa lisää kortteja tai suorittaa toimintoja. Vuoron lopuksi joka tapauksessa kaikki käsikortit ja juuri ostetut kortit heitetään pelaajan omaan poistopakkaan käytettiin niitä tai ei. Pelaajilla on siis oma pakka, eivätkä muut pelaajat koske näihin kortteihin. Mitään kortteja ei pelata pöydälle, vaan pakkaan ja lopuksi pakassa olevat pisteet lasketaan.

Ostettavat kortit ovat 10 kortin pinoissa pöydällä kaikille saatavilla. Peli päättyy kun kolme korttipinoa on ostettu tyhjäksi tai jos 6 pisteen pisterkortit (arvokkaimmat) loppuvat. Tai puoli seitsemältä kun Mikon pitää lähteä kotiin.

Yksi erä kestää 30-60 minuuttia, ja peliä pelataan kunnes joku nukahtaa...

Täyden kympin peli ensivaikutelman pohjalta!

10 kommenttia:

Jarmo kirjoitti...

..mmm..se on jännä toi mekaniikka. Kortteja ei pöydälle...pakkaan pelataan kaikki. Täyden kympin sai peli..on se jännä..

Jarmo kirjoitti...

Noniin! Ensimmäiset Dominionseot takana ja pelihän on aivan ryöttäsen hyvä! Naskautettiin ensin Tapanin kans pari kaksinpeliä. Kummatki otti yhden voiton. Illemmalla Tare tuli taas messiin ja pelattiin kolmistaan myöskin kaksi peliä.(Marikin aloitti, mutta foldas melko aikases vaihees) Tapanille ja meikälle taas yhdet voitot. Tapani oli ensimmäisessä jopa törkeen ylivoimanen. Tätä peliä pelaamme vain paljon.

Mari kirjoitti...

Dominion is nice. The firt game of those "collectable cards" kinda game that I actually like.

Mari kirjoitti...

5 games of dominion today... and counting

H. kirjoitti...

Kyllä se meilläkin kovassa iskussa jo on. 136 pistettä läpsäisin äsken.

Heidimaria kirjoitti...

Oli huippu peli! JES!

Heidimaria kirjoitti...

Siis tietenki oli huippu siks, koska mä voitin!!!

Tapanote kirjoitti...

Toi Hannun 136 pistettä on aika järjetön. Meidän peleissä on suurin pistemäärä tähän mennessä ollut 55. Taitaa olla vain 1-2 peliä, jossa edes kaikki pelaajat yhteensä olisi keränneet vastaavan määrän. Oliko kaikki puutarhat omassa pakassa?

H. kirjoitti...

Yksi puutarha karkasi Sonjalle. Itse nappasin siis pelkillä puutarhoilla 77 täppää.

Tapanote kirjoitti...

Mäkin sain muuten maanantaina jo 90 pistettä kasaan, muilla taisi olla 45 ja 30 noin suurin piirtein.