tiistai 14. lokakuuta 2008

Megamättö, mitä jäi käteen?

No kannetaan kortta kekoon pienen review tyyppisen, niin minkätyyppistä?, ratkasun muodossa.

RR Tycoon Eka peli oli superpitkä, onneksi ei keskimääräinen kesto ole yli viittä tuntia. Joka tapauksessa aika raakoja pituuksia pelille, joka toistaa itseään, sekä pelistä toiseen että pelin sisällä. Kyllä silti voisin joskus antaa toisen mahdollisuuden, varsinkin jos uusia karttoja ja muita variaatioita löytyy.

Agriäijä No täs on kyllä tekemistä: äpäriä, lehmiä (kahdessakin muodossa), puuta ja muuta, maata, porkkanaa, aitaa ja jumalauta vaikka mitä nautaa. Viidellä pelaajalla on aika tiukkaa, ei paljon voi otta puolipiruuttaan ensi tosta pari puuta ja vasta sitten viljely tms. Pitää toimia silloin kun jotain tarttee. Peli tuntuu oleva hyvin tasapainossa, kuten on jo todettu. Hyvät fibat jäi kyllä, lisäpelejä vaan alle.

Galaxyn Mukava Jee Jee Noni, tää on siisti. Lyhyehkö räiskintäpeli, jossa tuurilla on sopivasti roolia. Aluksen rakentamisvaihe on sinänsä jo hauska, ja aina saa jännittää, että kestääkö vehje, varsinkin ittellä, kun tuppaa puolet putoon jo alkukiihdytyksessä. Peli on sopivan rento, joten sen parissa on turha tuskastua. Vuorovaikutus puuttuu lähes tyystin, mikä on tässä tapauksessa ihan hyvä asia, onhan lähes kaikki muut pelit supermegavääntömättöjä, jossa kaikki pelaajien tekemiset vaikuttavat toisiinsa. Ja onhan se huippua, jos oma alus säilyy koskemattomana muiden räpeltäessä vaivoin maaliin asti! Lisäosasta lukasin Geekistä, ja siellä puhuttiin muun muassa uusista alieneista ja muista lisätouhuista. Koitas Tapani hommata sitte jo.

Shadow Hunters No tää ny on tämmönen. Ihan lepposa meininki, vaikka konekiväärit jauhavatkin. Peli on kuitenkin ehkä jopa liian simppeli. Eihän siinä tartte tehdä yhtään mitään! Ja silti voi voittaa. Heitä aina silloin tällöin paria noppaa, ja katso kuinka käy. Suurella porukalla tietysti ihan viihdyttävä kaikesta huolimatta. Alliella on hyvät tykit. Olen muuten voittanut 3/3 peliä, joten ihan huippu peli sittekki.

Ege kebab pizza (aka Mamma Mia!) Chili-luumu. Tartteeko muuta sanoo? Korttien läimintää, vähän muistijeejeetä, lepposa meininki, ei siinä mitään. Välipelien aatelia. Toki tän voi ottaa myös viikonlopun megamätön pääpeliksi!

Colorutto Simppeli korttien läiskintä/keräilytouhutälli. Jätti vähän kylmäksi. Ei tätä vartavasten kyllä pelaa, mutta puolijuovuksis pilanpäiten ehkä joskus.

Kokonaisuutena viikonlopun yhteensä vajaan kolmekytätunnin spektaakkeli oli varsinainen kokemuksien äijjä. Uusia isompia pelejä oli kolme, joista kaiken kaikkiaan ihan hyvät fiilarit. Tapanin veikkaukset/ehdotukset ei oikein pitäny (ks. Huh huh mikä meininki!), noista ei pelattu yhtäkään! Toki syynä oli uusien pelin saapuminen ja itseoikeutettu pöydän valloitus.

Ehkä ihan heti ei jaksa moista mättöä vetää, mutta pienemmässä mittakaavassa pelit kyllä kiinnosta. Uusia pelejä pitää vielä jauhaa useita kertoja, mutta myös vanhemmat "kunnon pelit" pitäisi aina välissä kaivaa ruumisarkusta takaisin pelipöytiin, tai siis niinku peleihin.

14 kommenttia:

Tapanote kirjoitti...

No juu, ei oikein osunut mun ehdotukset kohdilleen. Ei sitten loppujen lopuksi taidettu pelata niistä mitään? No otetaan tässä sitten erikseen vanhempien pelien ilta. Siihen sitten otetaan Puertoo, Gridii, Caularii jne.

Tosta Agricolasta on mullakin jäänyt samat vibat, että strategia pitää olla, mutta silti pitää olla opportunisti, ja mennä pää leveenä, jos jotain erikoisen hyvää on tarjolla (esim sen takia, että edellinen pelaaja menee ja ottaa aloituspelaajatapin). Epäilisin silti, että tässä ei voi voittaa sillä, että viskoo vähä mitä sattuu vähä minne sattuu. Vähä sama kuin El Grandessa, että pelkillä stäbeillä joka suuntaan ei jää kyllä viimeiseks, mutta ei voitakaan.

Voisin koittaa raapustaa jotain muitakin ajatuksia Agrista nyt kun on tullut jo monikossa pelattua, eli 5 peliä.

Tapanote kirjoitti...

Laita muuten Raideri joku otsikko tolle tekstille, niin löytyy helpommin. Ja lisää myös noita tunnisteita sinne tunnistelaatikkoon viestin alle, niin löytyy helpommin samasta aiheesta kirjotettuja viestejä. Näitä on kumminki vissiin jo 100 yhteensä täs blogis.

Tapanote kirjoitti...

Joo, eihän sen Railroadin kesto nyt mitenkään voi uudestaan viittä tuntia ylittää. Olihan tossa parinkymmenen minuutin väittely huutokauppametodeista, pitsanhakutauko ynnä muuta mukavaa.

Me muuten otetaan torstaina yliopistolla erä Tycoonia. Saa nähdä kuinka käy.

Black Raider kirjoitti...

Katos perkule, otsake uupui. No nyt on paikallaan hedding, ja pari stäbiä, eiku tägiäki mukana, esim. skootterit, loma, syksy...

Tapanote kirjoitti...

No niin, nyt on Galaxy Trucker Rough Road Ahead lisäosa tulostettuna, eli avaruusromua on tiedossa...

Black Raider kirjoitti...

Hei toi on sairas tuo lisäosa! Ei mitään tsäänssiä päästä maaliin, kun muutenkin pahimmillaan tekee tiukkaa päästä edes lähteen! Ehkei tua ole vielä muutamaan (kymmeneen, sataan?) peliin ajankohtainen, muutakuin ehkä vitsailumieles.

Jarmo kirjoitti...

Heti vaan käyttöön uus lisä-äijä! Mä selviän ainaki mistä vaan vastuksista. Mun alukset on tehty kestään äärimmäisiä olosuhteita! Niistä ei puutu mitään! (paitti ekan epidemian jälkeen yli puolet miehistöstä)

Jarmo kirjoitti...

Pitää laittaa viä kommenttia, että näkee tuliko mun "naama" näkyviin. Onko muuten Kankaanpäähän tulossa viikonloppuna väkee? Pelaamme vain paljon Galaxy Truckeria, mikäli porukka ja peli saapuvat Heinosenkadulle.

Black Raider kirjoitti...

Kyllä mä ainakin ollen Kankaanpääs (vai lienen olla, vai kuinka se nyt meni), ja Galaxy Trucker kiinnostais kyllä! Muuten hieman varauksella liikkeellä, ei viittis ainakaan heti ottaa uutta mättötyppistää megameininkiä.

Conani, heh.

Jarmo kirjoitti...

No niin, mä nyt itte oon tekemäs ohareita. Tänään pitäs mennä ehtoolla Tampereelle. Ja ohjelmassa tietenkin ruokoton määrä GT:a.

Black Raider kirjoitti...

Ai ai, Gin Tonic on kyllä hyvää.

Tapanote kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Jarmo kirjoitti...

Tää kohelletaan Agriäijän paris Tampereella! Ei lyhkäsin peli oo ollu, mutta sitäkin jännempi. Omaan suoritukseen tyytyväinen - Tare taitaa kuitenkin viedä. Saa nähdä...

Jarmo kirjoitti...

Noniin, Tarmo sen Agricolan vei huikeilla 40:llä pojolla. Itte olin kakkonen 36 pisteen saaliilla. Tapani 34, Marin ja Visan pojoja en tainnu edes kuulla. Nyt päästään tositoimiin, eli GALAXY TRUCKER! Täytyy vähä löylyttää Taree, ettei ala leijuun liikaa..