torstai 15. lokakuuta 2009

Älä Otavaan aja

Niin, multa jäi vähän juttu kesken.

Ei jumalauta, mitä touhua taas eilen. Olkoonkin, että oli Saksa, ja vielä kotikentällänsä, mutta tarttiko taas viimisellä minuutilla päästää se sudeettipuolalainen röhmeltään tasotus. Taas kerran teki matsin jälkeen mieli ajaa mopolla jäihin.

Dominion on muuten hyvä peli. Olisinpa vaan ollu eilenehtoollaki sen ääressä enkä töllöttimen. Harri, kukas muukaan, sitä mulle ekan kerran näytti - no on siitä ny jo jonkun aikaa, pitkälti sillon ku ne vielä asu siellä vanhassa kämpässä. Periaatteesta epäilen kaikkea, mitä mulle tyrkytetään, joten pakkohan sitä oli kokeilla. No se eka peli meni oikeastaan vaan toistaessa kaikki mitä Harri teki. Ehkä just sen takia siinä oli niin pitkä aika ton ekan ja toisen kokeilukerran välillä, ku enhän mä Harria seuraamalla tajunnu että sitä voi pelata fiksustikin.

Toinen kerta tapahtuki sitte vasta tuolla niitten uudessa kotkanpesässä, ja sillon oli tää Viitasalon visakalloki mukana. Siitä lähtien me sitten vedettiin muutama päivä (tai viikko, aika meni niin nopeesti) putkeen, ja Samistaki kuoriutu parin pelin jälkeen melkonen ukuli. Ihmeen nopeesti se juu pääsi yli "Siis mikä vitun toiminta?" -vaiheestansa. Semmosta, yleensä me ollaan vedetty ihan kolmisin, ja pari kertaa on Vionaki eksyny mukaan.

Kerran ku Samin kans valkattiin setuppi, ni vedettiin vähä taktinen. Harri kiros ku ei saanu vetää niitä seittemän kortin toimintakombojansa, ja Viona kiros ku peli ei ollu ohi viiden vuoron jälkeen ja kaikki läänit sillä. Kai se silti sieltä taas pihisti muutaman, vaikka me yritettiin kyl Samin kans vähä pitää pöytää silmällä. No juu, peli päätty ku Tilat(!), Pitäjät, ja joku kolmas (Suuri Sali?) loppu. Vai loppuko ees Pitäjätkään, no en ny enää muista, kun nauroin vain. No omapahan oli vikansa. Hyvin varmaan tiesivät, että jos mukana ei oo lisätoimintoja, ni niitä toimintakortteja ei kannata haalia.

Yleensä kyl meillä menee ton setupin räknäämises kauemmin ku itte peli. Ruvettiin me sitte josain vaihees arpoonki niitä, mut seki meni aina siihen että "eksä ny jumalauta osaa edes arpoo kunnollisia kortteja, pistä uusiks".

Ei me silti kauheen montaa kertaa Dominjuunia olla väännetty, mut kyl me taidetaan olla jokanen kortti niistä kahdesta paketista käyty läpi. Seasidea odotellessa ruvettiin tosiaan piruuttamme vääntään omaa ekspansioonia. No alukshan ne "ideat" oli tottakai peruslaatua tyyliin "Piittala - Tuhoa poistopakkasi", "Viitasalo - Jumita loppupelin ajan" ja "Rajalan Mikko - Lupaa pelata joku kortti, mutta tee täydellinen ohari ja keksi jotain ihan muuta", mut kyllä sieltä sitten rupes tuleen ihan asiallisiakin heittoja. Koottiin sitte niitä yhdeks paketiks joka ompi nähtävissä täällä:

http://harrimaki.wippiespace.com/domiexpansion/

Näistä 13 on mun, 9 on Harrin ja 1 Samin idea. Sieltä ei oo kyl viä korjattu kaikkia pikku fiboja, esim. Kylkiäinen kuuluis olla +1 kortti eikä +1 osto, ja Kartelli yksinkertaistettiin siten, että ne rahakortit, johon se vaikuttaa, vaan poistetaan.

Me ei olla oikeastaan testattu niistä ku vasta kuutta: Neuvonantaja, Panttilainaamo, Puntari, Jäätävä Polte (alkup. nimi Harri Mäki), Säästölipas ja Vallihauta (Syvä). Kyllä ne ainakin tuntu toimivan ihan hyvin, eikä mikään ollu ylipistooli. Tota Jäätävää Poltetta vähä epäiltiin sellaseks, mutta käviki niinpäin, että sitä ei kukaan halunnu ostaa saati pelata, paitti Harri kerran säälistä. Järkeiltiin, että sen hintaa vois tiputtaa, tai sit muuttaa vaikutus -2 rahaa, -1 rahaks. Pakan pitäs olla aika ryöttänen, että siitä sais nykyisellään kunnon hyödyn. Oma suosikki oli tuo Panttilainaamo (vaikka Harrin kortti onkin).

Sitte kans tohon Puntariin pitää lisätä +1 toiminta, niin että se korvaa ittensä, koska nythän siinä kannattaa vaan valita se käsi kummas on enempi rahaa, vaikka tarkotus oli, että koko vuoron sais tavallaan alottaa alusta (vajaalla kädellä kuitenkin). Lisäks tuo Syvä Vallihauta on normaalista vastahyökkäyksestä poiketen kolmen hintanen, koska siihen on tarkotus lisätä tuo Rautamynssin ominaisuus, ja hylätä tuo pelkkä Rautamynssi sitten vallan. Tämän jälkeen korttia voi siis vilauttaa normaalina vastavetona, tai vastavedon vastavetona, ja jyrätä hyökkäyksensä läpi.

Vois sanoo, että tuon ekspansionin erikoisuutena on tuo Musta Helmi, joka on Raha/Kirous-kortti, ja joka on alussa melkonen, mutta josta olis hyvä päästä pelin loppuessa eroon. Sekin saattaa vaatia vähän hiomista, että sellanen myös OIKEASTI jonkun pakassa joskus nähtäisiin. Toinen kummajainen on Rutto, joka on Toiminta/Hyökkäys/Kirous. Eräänlainen "kiertopalkinto", jonka pelaaminen "maksaa" kaksi rahaa, ja se/ne kelle pelin lopussa jää, saa riesakseen ruttoontuneita tiloja. Harrin kuningasajatuksia molemmat. Tai no, oikeastaan Harri ehdotti Mustan Helmen esiasteena sellasta toimintakorttia, millä saisi sekä kultarahan, että joutuisi ottamaan kirouksen, mutta minäpä jalostin ajatuksen yhdeksi ainoaksi kortiksi. En sitten tiedä, kumpi oikeasti mahtaa olla parempi.

Huruosaston kommentteja, dissauksia ja muutos/lisäysideoita otetaan mielenkiinnolla ja innolla vastaan.

...ai joo, ja Anekaupassa pitäs lukee joko "Suurimman mahdollisen" tai "Mahdollisimman suuren", eikä "Suurimman mahdollisimman".

Loppuun vielä peliporukkamme kiitos Tapanille loistavan pelin omistamisesta. Mahtaakohan olla edes huomannut, että kokoelmasta joku puuttuu? :D

EDIT: Niin joo, Sabotöörihän tuolta vielä puuttuu vallan. Tai siis sitä ei oo vielä olemassakaan, mutta ajatus on. Sillä saa jotenki kusta kaverin toiminnan. Harrin hattuun menee tämäkin sulka.

4 kommenttia:

Hapa kirjoitti...

Kyllä kai se Domi pitää jossain vaiheessa itelle tosiaan hommata tai ilo loppuu siihen ku Tapani päättää tulla hakemaan omansa pois.
Pelattiin tosiaan joku viikko pari aika intensiivisesti ehtookahvin lomassa. Nyt on pidetty taukoa melkein toinen mokoma. Mikä on vaan hyvä, ettei tule makeaa mahan täydeltä. Kohta vois taas viritellä matsia. Omia korttejakin on vielä paljon pelattavana.

Elaijah Kimbalei kirjoitti...

Tuun poikkeen tos ehtoolla ennen ku sammutte.

Tapanote kirjoitti...

Tajusin sitte nyt just äsken luettuani 159 kertaa ton otsikon vitsin. Tai siis en tiä tajusinki vai keksinkö. Siis älä ota - vaan aja. (Ja toisinpäin, eikös teeveenkin setä jo sanonut näin...?)

Elaijah Kimbalei kirjoitti...

Juu Aku Ankassa oli ton niminen scifisarja. Olis varmaan sopinu paremmin otsikoks Race for the Galaxystä kertovaan juttuun.