tiistai 13. lokakuuta 2009

peli-ilta

Itse henkilökohtasesti ekaa kertaa pelaamassa jotain muutakin ku monopolia. Heikin ja Teemun kanssa Tapanlla vähä katsastamassa lautapelejä ja Tapani sieltä sitte esittelikin muutamaa peliä ja alettiin vähä tsekkailee.
ekana eläinpyramidi, joka oli ihan vaan alkulämmittelyä. Tämä peli osoittautukin ihan hyväksi pikkupeliksi. Peli itsessään ei mikään kovin vaikea ja hidas ollut, mutta sinänsä mielenkiintoinen.

Sen jälkeen pelattiinkin sitte Australiaa ja se osoitautukin jo vähän haastavammaksi ja piti vähä jo jotain järkeillä. Sen verran pelistä, että ensi kosketuksella voin sanoa pelin olevan hyvin suunniteltu. Jokainen pelaaja pystyy väkisinkin tekemään jotain ja saamaan pisteitä, koska jokaisella territorylla on sen verran tilaa ja ranta-alueet koskevat vielä merialueita. Itse tuli siinä aika paljon pelattua Aulun siivellä, koska sillon ku Tapani otti sekopisteitä ni ite sai siinä sivussa ihan kivasti. Tämä takasi mielihyvää mulle, vaikka olin sellaisessa pelitilanteessa, että omassa pelissä ei ollut mitään järkeä ja olin eniten häviöllä muutenki.
Itse ensikertalaisena totesin, että vaikkei sääntöjä ollut niin hirveästi niin sen mailta maille liikkuminen (2 siirtoa) osottautui hankalaksi. Ikinä ei pystyny itte järkeilee ku piti aina aululta kysyä, että onko se sallittua, mutta niinku kaikissa muissakin peleissä niin toisella kertaa sitte osaa jo.

sitten Mari tuli viidenneksi ja otettiin erä Puerto Ricoo joka tuntui jo heti alussa vaikealta ku asiaa oli niin helvetisti, mutta sittenku päästiin pelaan niin asiat hoksasi jo siinä 4 kierroksen jälkeen ja 6 kierroksen jälkeen oli ilmiselvää, että illan paras peli oli siinä. Ihan ylivoimanen. Ja niin autossa vielä totesivat heikki ja teemuki, että hyvä oli kyllä peli.

kyllä puerto rico vei voiton ja muut siinä järjestyksessä misä ne pelattiinki
1. PR
2.Australia
3. eläinpyramidi

7 kommenttia:

Jarmo kirjoitti...

Malauta! Siä on pelattu eläinpyramidi, eikä mulle oo kerrottu mitään! Noo, kunhan ei toistu.

PS. En odottanu Rossilta viestiä tänne palstalle, mutta hienoa VAIN!

Black Raider kirjoitti...

Katos vaan. Rossi on lähteny myös lautapeliryhmiin. Kova suoritus, ja ihan oikeeta meininkiä!

Tapanote kirjoitti...

Juu, siis tollain Australias "kuuluukin" pelata, eli nyhtää pisteitä toisten bisneksistä. Nythän mäkin pääsin ohi lopussa vasta sillä kun viimisillä vuoroilla mulle tuli hyvin, Heikille kohtuullisesti, ja toiselle Teemulle ei juurikaann.

Mari kirjoitti...

Tervetuloa Teemu, Teemu ja Heikki uudelleenkin. Pelit odottaa pelaamista hyllyllä.
Mari

Tapanote kirjoitti...

Niin juu, ja tota me ollaan joskus puheltu, että peli on ollu ainakin jollakin lailla hyvä tai onnistunut, jos siitä jupisee autos tai muuten jälkeenpäin. Ja spekuloi.

Tapanote kirjoitti...

Aika hyvin sällit sisäisti tommosen suht monimutkaisen pelin. Jokunen kerta olis jotain varmaan menny väärin, mutta siis kaikilla oli se perusidea aika nopeesti hallussa, eli että pitää tehdä jotain millä saa tuotteitta, millä saa rahaa, millä saa lisää jotain, millä saa sitte pisteitä.

Ja jo ekan pelin aikana ruvettin tajuaan, mitä välttämättä EI kannata tehdä vaikka olis ittelle hyvä, jos on toisille vielä parempi. Ne on kumminkin semmosia touhuja mitä noissa peruslautapeleissä ei juuri oo. Siis sellaisssa missä toisten tekemiset ei juuri vaikuta.

teemuvv kirjoitti...

Asiallisia pelejä kaikki. Täytyy hakata joskus lisää ja jättää muutamat majoneesiaivosiirrot tekemättä.

Australiassa koitti vähä liian pitkälle miettiä omia siirtojansa ja useinhan se meni vituiks, aika yksin pyörin siel meressä, mut pongoja tuli kyl kerralla paljo.

Puerto Rico oli päällikkö kans. Siinä jätin kans vähä bisnekset yhen kortin varaan ja vaan lastasin. Mari oli aika ylivoimane kyllä, ei voi muuta sanoo.