tiistai 6. lokakuuta 2009

Syksyn alottelut

Mordor!

Tuli tos viikonloppuna tommonen pehmeä laskeutuminen takasin lautapelailun pariin. Perjantaina Hapalla otettiin erä Ricochet Robotsia ja Sailaa sekä lauantaina Heinosenkadulla useampi erää RR:a ja pari vääntöö RFTG:a höystettynä lisäosan (Gathering Storm) korteilla.

-PERJANTAIEHTOO-
Tuo Ricochet Robots oli minulle uusi tuttavuus ja tykkäsin heti ziljoonasti! Pelimekaniikka on yksinkertainen, mutta omintakeinen: erivärisillä roboteilla törmäillään kentällä oleviin seiniin ja muihin roboihin ja yritetään saada oikean värinen robotti haluttuun ruutuun mahdollisimman vähillä siirroilla. Pelaaja, joka lyhimmän reitin keksii ja osoittaa toimivaksi, saa tavoitellun laatan. Laattoja on jaossa 17(näkyvät kuvassa laudan ympärillä). Siinä pelin säännöt pääpiirteittäin. Eli helppoa, mutta niin pirun hauskaa aivovoimistelua. Itse pääsin peliin sisään heti ensi yrittämällä, kun pelasimme Tapanin ja Harrin kanssa 3-pelin. Tapani voitti(10), mutta olin kintereillä(7).

Toiseen erään ei sitten pojilla kiinnostus riittänyt, joten pöydälle otettiin Alias. Joukkueet olivat minä/Heidi vs. Tapani/Hapa. Tosin pelin alkuvaiheilla jo Hapan korvasi Viona, joka samalla paistoi maittavat lätyt. Heidi ja minä vietiin voitto melko selkeällä erolla. Ihan kiva illanviettopeli, mutta eipä sitä oikein yhtä erää enempää kerralla jaksa tahkota. Etenkään, jos joku höpöttää KOKO AJAN toisen joukkueen pelivuorolla!

-LAUANTAIEHTOO-
Lauantaina 12 tunnin frisbeesekoilun jälkeen Opa tuli meille ja otettiin aluks pari erää Race For The Galaxya. Mukana oli tosiaan kortit Gathering Stormista, mutta ei lisäpistelaattoja. Minä ja Tapani ollaan Reissiä mätätty paljon, mutta oliko Ollilla eka kerta irl? Tietokoneversioo Opakin oli kuulemma jokusen kerran tahkonnu. Molemmat erät oli suht tasasia. Pisteet ei jääny mieleen. Ihan huikee peli kuitenkin edelleen, 5/5 stars!

Loppuun painettiin muutama rundi robottitörmäilyä. Kaikki tais voittaa ainaki yhden matsin. Ollin kans viä väännettiin kaksinpeli, ku Tapani paino nukkuun. On kans tosi kiva peli. Pelilauta muodostetaan neljästä palasesta, joissa jokaisessa on molemminpuolinen painatus, joten peliareena voidaan vaihtaa joka erään. Robottien aloituspaikat arvotaan, mikä osaltaan edesauttaa vaihtelua. Kun lopuksi 17 pistelaattaa tulee peliin sattumanvaraisessa järjestyksessä, niin kahta samanlaista peliä ei tule IKINÄ! 5/5 stars ainaki ekojen koitosten perusteella.

4 kommenttia:

Tapanote kirjoitti...

Taidettiin pelata peräti 3 erää reiskaa. Yhden mä pirrastin unissani ku pelasin väärin. Ja onhan Opakin sitä joskus pelannu pari kolme kertaa, mutta harvakseltaan, joten ei kai koskaan oikein oppinu yhtään tunteen pakkaa.

Tiettariversiolla toi pakkaan tutustuminen on pirusti helpompaa ku voi vaan läiskiä meneen ja ottaa heti uuden erän.

Tapanote kirjoitti...

Pitäisköhän oikein hommata se Rebel vs. Imperium?

Jarmo kirjoitti...

Kylä tarttis ostaa se vainen!

Heidimaria kirjoitti...

Tapani on ryöttäinen Alias-pelaaja! Ei se onneks sillain häirinny ku Jarmo yritti mulle selittää. Tapani höpisi jotain omiansa siinä vieres ni oli ny hianoo sitte!