tiistai 13. joulukuuta 2011

Habitat

Mikä kalvaa?
- Ei mikään. Se on ravintoketjun huipulla.
Pumba & Timon.

Habitatissa ruvetaan metsänhoitajiksi, tai luonnonsuojelijoiksi, tai riistanvartijoiksi, tai no joksikin joka haluaa omaan metsäänsä erilaisia elukoita.

Habitat on yksinkertainen korttipeli, jossa haikaillaan monimuotoisen luonnon perään rakentamalla korteista ravintoketjuja. Ensimmäinen joka saa toisiaan ruokkiviin ketjuihin eläinpopulaation jokaiselta kahdeksalta tasolta, voittaa.

Pelin kulkua

Omalla vuorollaan pelaaja nostaa pakasta tai avoimista korteista kaksi korttia ja sen jälkeen pelaa kädestään niin monta kuin haluaa. Jos kortit muodostavat sopivia toisiaan syöviä sarjoja ne selviävät.

Lihansyöjät syövät kaikkiruokaisia, jotka syövät pienempiä kaikkiruokaisia, jotka syövät ruoankerääjiä, jotka syövät resursseja. Jos joku jää ilman ruokaa, se siirretään kituvien pakkaan.

Esimerkiksi puumat (8) pärjäävät jos metsässä on kojootteja (6), jotka syövät esimerkiksi kettuja (4), joille maistuu jänis (3), joka syö kasveja (1).

Kituvien pakasta voi eläinpopulaatiota pelastaa jos omasta metsän kolkasta (pöydästä) löytyy sopivaa ruokaa. Tai vaihtoehtoisesti jos omassa pöydässä on raadonsyöjiä, voivat ne napostella kituvia.

Ruusuja ja risuja

Habitat on kaunis. Korttien kuvitus on realistista ja miellyttää silmää. Luontoteema kiinnostaa ja pelistä haluaisi pitää, mutta valitettavasti mistään mestariteoksesta ei ole kyse.

Sääntökirja on lähes huonoin mitä olen koskaan nähnyt. Käytännössä se pitää lukea lopusta alkuun, eikä silläkään oikein selkoa saa. Ohjeet ovat erittäin epäselvät ja mielikuvitusta pitää käyttää. Esimerkiksi symboleiden selitykset ovat vähintään epämääräisiä.

Kolmella pelaajalla peli on nopea - liiankin kanssa. Vuoroja ei välttämättä ehdi tulla kuin muutama. Kuudella pelaajalla peli ei taas oikein lopu koskaan. Ehkä paras olisi sitten siitä väliltä.

Ei kuitenkaan aivan hirvittävästi ole haluja testailla eli pelaajamäärillä, mutta kyllä sitä silloin tällöin pelailee.

1 kommentti:

Jarmo kirjoitti...

Kerran tätä peliä pelanneena en voi mitään isompaa analyysiä tehdä, etenkään ku en muista jittuakaa koko pelistä. Kuvat oli kivoja juu.